17 Ekim 2017 Salı

ATATÜRK' Ü TANIMAK VE ANLAMAK...








 






Merhaba Değerli Dostlar,

Okul çağlarımızda  Atatürk ile ilgili yeterli bilgiye sahip olamamamızın başlıca nedenleri,  sadece okullarda ve  tarih kitaplarında anlatılanları ezberleyerek yetindiğimiz, ulus olarak  okuma hevesimizin az olması, Ulu Önder Atatürk' ü bizden sonraki nesillere yeterli anlatamamamıza ve onun bilgilerini, fikirlerini, düşüncelerini istenilen düzeyde  aktarmamamıza sebep teşkil ettiği gerçeğini açıklığı ile ortaya koymaktadır.
Bu nedenle, biz büyükler olarak Atatürk' ü  şimdiki genç ve gelecekteki yeni  nesillere çok daha iyi anlatmayı kendimize misyon edinmek için henüz çok geç kalınmadığını bir kez daha hatırlatmakta yarar var. Bu düşünce ve duygular içinde bu ve buna benzer yazıları sizlerle paylaşmak istiyorum.

İbrahim Birol
" Atatürk çok yönlü bir liderdir. Asker, devlet kurucu, politikacı ve devrimcidir. Fikir adamı, edebiyatçı, dilci, yazar ve hatiptir. Düşündüklerini bizzat uygulayan ve ilk örneklerini ortaya koyan, bir eylem adamıdır. Kısacası, bir liderde bulunması gereken özelliklerin çoğuna sahiptir. Çağdaşı olan liderlerde ise, ancak ondaki özelliklerin biri veya birkaçı bulunmaktadır.
Kısacası, Yüce Önder Atatürk’ün düşünce sistemi; demokratik, laik, milli, çağdaş ve evrensel değerlerden oluşan dokusuyla, birleştirici ve bütünleştirici yapısıyla ve bilimsel doğruları esas alan anlayışıyla, Türkiye Cumhuriyeti’ni, ülkesi ve milletiyle sonsuza dek bölünmez bir bütün olarak yaşatacak en büyük güçtür.
Büyük Atatürk’ü, bugün bir defa daha bu duygu ve düşüncelerle, şükran ve minnetle anarken, eserine ve düşüncelerine milletçe sonuna kadar sahip çıkacağımızın sözünü veriyor ve “Ne mutlu Atatürk gibi önderi olan yüce Türk Milletine!” diyor, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum,
Alıntı : ataturkinkilapları.com
Önce Kendinizi Sevin  sonra da Sevdiklerinizin ve sahip olduklarınızın değerini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun... En iyi dileklerimle. Esen kalın... 
Unutmayın ki, sizin beğenmediğiniz yaşantınız, bir başkasının hayali olabilir...

Atatürk' ün Liderlik Vasfı...
PİNTEREST ATATÜRK RESİMLERİ ile ilgili görsel sonucu

 " Hepimizin bildiği gibi Mustafa Kemal ATATÜRK dünya döneminin liderleri içerisinden 21 nci yüzyıla geçebilen tek liderdir. Üstelik diğer liderler kendi halkları tarafından yok edilmenin acısını yaşamışken, o hala halkının ve dünyanın nabzında en büyük canlılığıyla, sevgisiyle, saygısıyla hala yaşayabilen dünyadaki tek lider.

 Önemli olanda sanırım, yaşarken ölmek değil, öldükten sonra da bu kadar uzun süre canlı kalabilmeyi başarmak değil midir?

ATATÜRK’ ü biz hep tarihe mal olmuş yönleriyle tanıdık: Asker ATATÜRK ya da devlet adamı ATATÜRK olarak.
Bu verdiğim örnek dünyada tek olan örnektir. Zaten herhalde bir başkasına da rastlamamız mümkün değil. En büyük düşmanı; hani şu ordularını denize döktüğü düşmanı, Yunan başkomutanı Trikopis. Hiçbir zorlama olmadan, hiçbir baskı olmadan her Cumhuriyet bayramı Atina’daki Türk büyükelçiliğine gidiyor Trikopis, ATATÜRK’ ün resminin önüne geçiyor ve saygı duruşunda bulunuyor. Böyle bir saygıyı en büyük düşmanında uyandırabilen bir Mustafa Kemal.

Yıl 1938, General McArthur’ un en zor, en problemli, en buhranlı dönemi. Birden çok sıkılır ve yanında duran yüz yirmiden fazla kişiye döner ve aynen şöyle der:

“Şu anda hiçbirinizi değil, büyük istidadı ile Mustafa Kemal’i görmek için neler vermezdim” dedirten o büyük özlemi ve onu oluşturabilen Mustafa Kemal’i.

Yada, yıl 1938. Bir İran’ lı şair bir Tahran gazetesine ölümü üzerine bir şiir yazar. İşte o şiirin iki mısrasını sizlerle paylaşmak istiyorum. Diyor ki;

“Allah bir ülkeye yardım etmek isterse onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir.” dizelerindeki bu kıskançlığı oluşturabilen Mustafa Kemal. "

 

Alıntı : Araştırmacı Yazar
Prof. İlknur GÜNTÜRKÜN KALIPÇI , 10-02-2006 | 08:02

Atatürk’ün İletişim Alanında Yaptığı Çalışmalar


atatürk basınAtatürk’ün İletişim Alanında Önemli Çalışmaları, Atatürk’ün Basın Ve İletişim Alanında Yaptığı Çalışmalar
Atatürk hayatı boyunca Türk milletinin çalışmalarını desteklemiş ve ülkenin dış ülkelere bağımsız olması için mücadele etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olması getirdiği ilkeler ve yenilikler Türkler için tarihi önem taşımaktadır.
Atatürk iletişim alanında en önemli çalışmalarını milli mücadele dönemlerinde yapmıştır, onun ardından basın ve yayın alanında gelişmeler günümüze kadar sürdü. Atatürk’ün basın ve iletişimin gelişmesinde çalışmaları milli mücadele yıllarından sonra olmuştur.
4 Eylül 1919 İrade-i Milliye gazetesi kuruldu.
10 Ocak 1920 Hâkimiyet-i Milliye gazetesi kuruldu.
6 Nisan 1920 Anadolu Ajansı en önemli ve değerli ajanslardan birisi olmaktadır.
7 Ekim 1920 Ceride-i Resmiye (Resmi Gazete) yayına başladı.
1927 yılında çıkartılan kanun ile birlikte telefon ve telgraf hatları kurulup yayına geçilmiştir.
6 Mayıs 1927 İstanbul radyosu ilk olarak yayınını gerçekleştirdi.
Kasım 1927 yılında Ankara radyosu aktif hale gelerek yayına başladı.

Atatürk'ün Sanata Verdiği Önem

Atatürk, sanat alanında önemli çalışmalar başlatmıştır. Ülkenin kültürel ve doğal zenginlikleri yanı sıra ona ait sanatçıları olup benimsemeleri gerektiğini düşünmüştür. Sanata olan sevgisi ile bilinirdi.

atatürk sanatYaptığı çalışmalardan biriside Sanayi-i Nefise'yi imar ettirerek Güzel Sanatlar haline getirtmiştir. Sanatçıların eğitimine destek vererek yurtdışında eğitim almaya dahi göndermiştir. Resim, heykel, mimarlık gibi bir çok alanda eğitim almış öğrenciler Almanya, Avusturya ve Fransa’da kendilerini geliştirmeleri için gönderildi
Atatürk sanatı severdi eserleride günümüze kadar ulaşmışlardır. 1927 yılında nutku mecliste okumuştur ardından kitap olarak basılarak bilinen önemli eserler arasında oldu.
Müzik ve halk oyunları dinleyip oynamasını severdi. Zeybek adındaki yöresel oyunu devlet adamlarının karşısında oynadığı tarih kitaplarında yer aldı. Cumhuriyet’in ilanından sonra Opera ve Bale alanında kurumlar açılması için  çalışmalar yapmıştır.
Mimari yapılara olan ilgisi ülkemize özgü olan çizimler desenler şehirlerin yapılmasına çalışmaları sürdürmüştür.
İstanbul şehir tiyatrosu sanatçıları Ankara’ya çağırılır ve temsilen Çankaya köşküne davet edilirler. Yemek sırasında hepsine ayrı ayrı iltifat ederek onlara olan değeri göstermiştir. Ayrılış vakti geldiğin Reşit Galip sanatçılara Atatürk’ün elini öperek ayrılmasını söyleyince, Atatürk’ün cevabı şöyle olur “Hayır, sanatkar el öpmez, sanatkarın eli öpülür.”

Atatürk'ün Hasta Olduğu Dönemde Yaptığı Fedakarlıklar

      

Atatürk Hasta Olduğu Zamanlarda Yaptığı Çalışmalar, Atatürk'ün Hastalık Döneminde Fedakarlıkları Nelerdir
PİNTEREST ATATÜRK RESİMLERİ ile ilgili görsel sonucuAtatürk hasta olduğu dönemlerde dahi Türk ulusu için büyük fedakarlıklarda bulunmuştur. Ölüme hep bir adım daha yaklaşırken tedavi olmak yerine yapabileceklerinin daha iyisini yaparak Türk milletine güzel bir ülke bırakma çabası altındaydı. Çalışmalar yaparak ülkenin gelişimi sağlandı hastalığı döneminde sanayi alanında ülkenin gelişmesi için adımlar atılmasını sağlamıştır.
Hatay meselesi Türk milleti için sorun olmaktaydı hasta yatağından kalkarak harekete geçmiştir. Barışçıl bir yöntemle sorunun çözülmesini sağlayarak Türk toprakları özgürlüğe kavuştu. Siroz hastalığının verdiği acı ile birlikte hasta yatağından kalkıp Bursa’da sorunların giderilmesi için çabaladı.
Vatan ve millet sevgisi ile atan kalbi her zaman geleceğe yönelik güzel bir yer bırakmak olmuştur. Sahip olunan değerleri korumak isteyip örnek bir hareket içerisinde bulunarak gözlerini rahatlıkla yumup hakkın rahmetine kavuştu.
Alıntı : denkbilgi.com

https://youtu.be/SfTu3Bfa2Fw

Atatürk'ü Tanımak

Günün Sözü :

 atatürk ile ilgili sözler ile ilgili görsel sonucu

İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
16 Ekim 2017, Antalya


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder