15 Ekim 2017 Pazar



ATATÜRK'TEN ANILAR...


Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve ayakta duran insanlar


Merhaba  Gönül Dostlarım,

İyi bir hafta sonu geçirmeniz temennisiyle,

Cumhuriyet Bayramımızı kutlama etkinlikleri çerçevesinde Atatürk ile ilgili yazılarımızı sizlere aktarmaya devam ediyorum.
Ulu önderimizi daha yakından tanıtmak hakkında bilmediklerimizi veya unuttuklarımızı tazelemek adına bu tür yazılarımızı sizlerle paylaşıyorum.
Bilgi birikimlerimizi şimdiki veya gelecek teki nesillerimize yazılarımızla, sözlerimizle aktarabilmek en önemli misyonumuzdan  biri olmalıdır.

Önce Kendinizi Sevin  sonra da Sevdiklerinizin ve sahip olduklarınızın değerini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun... En iyi dileklerimle. Esen kalın... 
Unutmayın ki, sizin beğenmediğiniz yaşantınız, bir başkasının hayali olabilir...

 Atatürk’ün Kişisel Özellikleri Nelerdir

atatürk resmi ile ilgili görsel sonucuAtatürk kendi ve kişisel özellikleri ile gençlere ve Türk milletine örnek olmuştur. Gençliğe yol gösteren davranışları ile hareketleri ile aydınlık bir Türkiye’nin haritasını çıkartmıştır.
Atatürk cesur ve liderlik özelliği;
Atatürk lider olmak için sahip olduğu özellikler ile örnek olmuştur. Devlet ve ordu yönetiminde kendisini kanıtlamış birisidir. Karar vermek kafi olmadığını bu kararları uygulanması gerektiğini belirtmiştir
 
Atatürk zeki ve çalışkanlığı;
Atatürk çevresi ve ailesi tarafından daima çalışkanlığı ve zekiliği ile bilinmektedir. Dinlenme veya daha sonra çalışabileceklerini söylememiştir bıkkınlık isyanlık göstermemiştir.
Atatürk devrimcidir;
Devrimci olmak Atatürk için her zaman yenilikçi olmaktadır. Halkın duygularına isteklerine ses verip ona göre hareket etmektir.
Atatürk alçakgönüllülük;
Atatürk yapılan işleri hiç bir zaman kendisine mal etmemiştir, kendisini de övmeyi sevmeyen birisidir. Türk milletinin başarısı olduğunu devamlı söylemektedir.
Atatürk açık sözlülüğü;
Atatürk sevdiklerini ve sevmediklerini hiç bir zaman saklamazdı sevmediklerini açık açık söylerdi.
Atatürk vatanseverdir;
Atatürk’ün vatan severlik duygusu Türk milletine ve halkına örnek olmuştur. Her türlü fedakarlığı göze almıştır ve üstün gelmiştir.
Atatürk barışseverdir;
Atatürk ömrü boyunca barıştan yana olmuştur, mecbur kalınmadıkça savaşlardan uzak kalmıştır.
Atatürk sevgisi;
Türk milletini çok severdi onların duygularına ve düşüncelerini bilirdi. Onlar gibi yaşardı ve onlara karşı olan sevgisi bir aile gibi olmuştur.
 
Kaynak : denkbilgi.com, Kasım 27, 2013
 
 Atatürk’ün İnsan Sevgisi İle İlgili Anısı

Atatürk’ün anıları insanlık için hoşgörülü, zor durumda kaldıkları nasıl davranacakları konusunda bizlere örnek oluyor. Kendisinden taviz vermeyen ve insanının her daim yanında olması anılarında yaşandı.
İnsan Sevgisi
Devlet Bürokrasisi Cumhuriyet’in ilanından sonra Karadeniz bölgesinde gezintiye çıkmıştı kendisine eşlik edenlerden birisiydim. Yolumuz Rize’ye düştü yolların düzgün olması savaştan sonra dikkat çekiyordu.

atatürkValiye “Yolları nasıl bu hale getirebildiniz?” diye sordu.
Vali de anlattı; jandarmalar köylüleri toplattırmış ve yol onarımında çalıştırmış.
Ata’mız kaşlarını çattı sert bir dille;
“Vali Bey” dedi “Corvee nedir bilir misin? Bilmiyorsan ben söyleyim: Angarya demektir ve şu anda bilmeniz lazım ki kanunsuz hiç bir vatandaşı işinden alıkoyamazsınız çalışmaya zorlayamazsınız. Cumhuriyet’te angarya diye bir şey yoktur” sözü ile herkese ibretlik bir ders vermiştir.
Atamızın bu anısında Cumhuriyet’imizde kimse zorla çalıştırılamayacağı ve kanun olmadan böyle bir şey olmayacağını anlatmak istemiştir.

Kaynak : denkbilgi.com,  Ocak 9, 2014


https://youtu.be/DIBcRa6Wj-E

 

Günün Sözü :

atatürk ile ilgili sözler ile ilgili görsel sonucu

İbrahim  Birol,   http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
15 Ekim 2017,  Antalya



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder