13 Ekim 2017 Cuma

UNUTULMAYAN SANATÇILAR (2/2)



limak filarmoni orkestrası RESİM ile ilgili görsel sonucu


Merhaba Gönül Dostlarım,

Bundan bir hafta önce Ankara'da ve Dün İstanbul' da Limak Filarmoni Orkestrası tarafından , Sanat Güneşimiz Zeki Müren Şarkıları Konserleri hakkındaki yazılarımı  sizlere aktarmıştım.
Sanırım bu konserlerin devamı önümüzdeki bahar aylarında Anadolu'nun çeşitli şehirlerinde organize edilecektir.
Çok sesli müziğin tanınması ve sevilmesi için çıktığı yolda ilk sınavından başarıyla geçen Limak Filarmoni Orkestrası’nın, 11 Ekim’de İstanbul Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirdiği ikinci konser, İstanbulluların büyük ilgi ve beğenisini kazandı. Dünyaca ünlü Türk tenor Murat Karahan liderliğinde ve sanat yönetmenliğinde kurulan orkestranın şefliğini ise ülkemizin bu konudaki en önemli isimlerinden Rengim Gökmen üstlendi. Orkestra, Türkiye’nin “sanat güneşi” olarak adlandırılan sanatçımız Zeki Müren’in en sevilen şarkılarını bambaşka bir yorumla İstanbullu izleyicilerle buluşturdu.
Limak Filarmoni Orkestrası Sanat Güneşi ile büyülediKonser gelirlerinin bir kısmının, Anadolu Çağdaş Eğitim Vakfı'na bağışlandığı açıklandı. ... Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.


  Konserle ilgili bilgileri aşağıda  sizlerle paylaşıyorum, konserin Video görüntülerine aşağıdaki linklerden ulaşa bilirsiniz.

Önce Kendinizi Sevin  sonra da Sevdiklerinizin ve sahip olduklarınızın değerini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun... En iyi dileklerimle. Esen kalın... 
Unutmayın ki, sizin beğenmediğiniz yaşantınız, bir başkasının hayali olabilir...


Limak Filarmoni Orkestrası, Zeki Müren şarkılarını yorumladı


limak filarmoni orkestrası RESİM ile ilgili görsel sonucu
Zorlu Performans Sanatları Merkezi'ndeki konser öncesi AA muhabirine açıklamada bulunan Murat Karahan, şef Rengim Gökmen yönetiminde, ikisi orkestra tarafından seslendirilen 19 esere yer verdiklerini ifade etti.
Karahan, Müren'in klasik eserlerinin yanı sıra hiç bilinmeyen eserlerini de yorumladıklarının altını çizerek, "Klasiklerden 'Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar',  'Manolya', 'Senede Bir Gün' gibi eserlerin yanında Zeki Müren'in ilk bestesi olan 'Zehretme' de var. Mesela yıllar önce 'Gurbet Kuşları' filminde seslendirdiği bir napoliten var. Onu, 'Yasemenler Solmadan Gel' diye Türkçe seslendirmiş. O napolitenin italyancasını 'Torna A Sorriento' yu söyleyeceğiz. Zeki Müren, Pulp Fiction filminin o meşhur müziği, daha Amerikalılar tarafından keşfedilmeden, 1950'li yıllarda 'Yaralı Gönül' ismiyle yorumluyor. Onun düzenlemesini yaptık. Ankara'da çaldığımızda dinleyiciler bayıldı." dedi.

Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir ile orkestrayı kurduklarını kaydeden Karahan, şunları aktardı:
"Limak Filarmoni Orkestrası, özel sektör tarafından desteklenen, Ankara'daki ilk filarmoni orkestrası oldu. Geçen hafta ilk konserimizde Ankara'da sanat güneşimiz Zeki Müren'in şarkılarını çok sesli hale getirerek icra ettik. Konserin ardından inanılmaz geri dönüşler aldık. Kapalı gişe, 3 bin kişilik Congresium'da izdiham oldu. Zorlu konseri de çok ilgi gördü. Günlerdir insanlar arıyor, 'Bilet bulamıyoruz ve çok üzgünüz' diye. Harika bir ilgi görüyoruz. Halkımızın büyük teveccühüyle karşılaştık. Çok mutluyuz."
limak filarmoni orkestrası RESİM ile ilgili görsel sonucuMurat Karahan, dünya çapında ünlü şefler ile sanatçılarını getirip, Türk izleyicisiyle buluşturacaklarını sözlerine ekleyerek, "Bizim temelde yaptığımız şey, çok sesli müzik. Ayırt etmeden, hem yerel hem de uluslararası müziğe yer vereceğiz. Gençlere de büyük kıymet veriyoruz. Sanatını icra edemeyen, okuldan mezun olmuş genç arkadaşlarımızı, düzenleyeceğimiz bir konserde, orkestra ile aynı sahneye taşıyacağız ve onlara sahne heyecanını yaşatacağız. Bu konserlere, yakın dostlarım olan opera direktörlerini, artistik direktörleri yurt dışından getirip belki de bu çocukların  hayatlarını değiştirip önlerini açacağız." ifadelerini kullandı.

- "Alanında uzmanlaşmış sanatçılar orkestrada yer alıyor" Orkestranın yaklaşık 70 kişiden oluştuğunu aktaran Karahan, şu bilgileri verdi: "Bu projede düzenlemelerimizi Çukurova Senfoni Orkestrası'nda da keman sanatçısı olan Yusuf Yalçın yaptı. Çok değerli bir arkadaşımız. Orkestra şefi Rengin Gökmen. Orkestra, Ankara ve İstanbul'da birçok büyük orkestralarda, operada veya senfonide çalan değerli ve tecrübeli müzisyenlerden oluşuyor. Alanında uzmanlaşmış, hepsi birbirinden değerli çok özel sanatçılarımız var. Genç arkadaşlarımızı da harmanladık. Hatta orkestradaki iki arkadaşımız, Limak Vakfı'nın bursuyla okumuş."

limak filarmoni orkestrası RESİM ile ilgili görsel sonucuKarahan sanatseverlerin gösterdiği ilgi nedeniyle, Bursa, Eskişehir, İzmir, Adana, Mersin'de de konser vereceklerini söyleyerek, orkestrayı Türkiye'nin her yerine taşıyacaklarına işaret etti.
Özellikle operada, bazı temsillerde yaklaşık 150 kişi çalıştığına dikkati çeken Karahan, "Lojistik bu işin en zor kısmı. Limak Vakfı bu konuda büyük özveri gösterdi. Çok büyük masraflarla yapılan işler bunlar. Asla kar amacı gözetmeden müziğe, sanata, kendi müziğimize katkıda bulunmak amacıyla yola çıktık. Maddi konuları hep ikinci plana atıp, öncelikle sanata katkıda bulunmak bizim ilk amacımız." değerlendirmesinde bulundu.
Murat Karahan, uluslararası anlamda da etkinlikler yapacaklarına vurgu yaparak, şunları kaydetti:
"Münferit olarak ben ciddi bir kariyer yapıyorum, ne mutlu ki. Bu konserden sonra Moskova'da Bolşoy' da sahne alacağım. Kasım ayında da Viyana'da çıkacağım. Dünyanın en büyük sahnelerine çıkıyorum ben. Münferit olarak ben bir mutluluğa ulaştım. Şimdiki hedefim, sanat yönetmeni olduğum orkestramı ve projelerimizi yurt dışına taşımak. Belki yurt dışındaki orkestra veya tiyatrolarla birlikte bir şeyler yapmak. İlk etapta Zeki Müren konserlerini Almanya'ya ardından da Avrupa'ya götürmeyi planlıyoruz."
Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konser yaklaşık 3 saat sürdü.

Kaynak : İSTANBUL (AA) -

11 Ekim 2017 İstanbul Konseri

Limak Filarmoni Orkestrası, Zeki Müren Şarkılarını Yorumladı ...

www.dailymotion.com/video/x645scd



https://youtu.be/PFplzLiIqF4

Limak Filarmoni Orkestrası'nın konseri izleyenleri büyüledi - Hürriyet

            www.hurriyet.com.tr › Video › Ne Oluyor › Haber


Günün Sözü :

“Milletimizin güzel sanatlar sevgisini her türlü vasıta ve tedbirlerle besleyerek inkişaf ettirmek milli ülkümüzdür.”
Mustafa Kemal ATATÜRK

İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
12 Ekim 2017, Antalya



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder