23 Ekim 2017 Pazartesi

"Bİ" LİRAN VAR MI ?






cover


Merhaba Gönül Dostlarım,

Sizlerle, bugüne kadar  hiç yazmadığım ve çocuklarımızı, gençlerimizi ve gelecekteki nesillerimizi ilgilendiren  çok önemli bir konuyu paylaşmak istiyorum. Son yıllarda sokaklarda oldukça sık rastlanan uyuşturucu bağımlıları toplumu derin bir üzüntüye iterken, Uyuşturucu ve uyarıcı kullananların yaşı 13' e kadar düşen ülkemizde, uyuşturucu maddeler ile ilgili yanlış bilgiler, birçok kişinin yaşamına mal oluyor. Madde bağımlılığından asla kurtulamayacağını sanan gençler tedavi yerine aşırı dozu tercih ederek, yaşamını yitiriyor.
Çok çarpıcı ve bir o kadar da düşündürücü rakamların ortaya çıktığı araştırma üzerine harekete geçen yetkililer okullarda denetimi büyük oranda artırma kararı aldı. Bu konuda ailelere de önemli görevler düşüyor. Toplum olarak bu konuyu göz ardı etmeyelim ve daha duyarlı olalım  lütfen...
Uyuşturucu ve bağımlılıkla ilgili yazılması ve yapılması gereken o kadar çok şey var ki benim bunu tek bir sayfada anlatabilmem mümkün değil, isterseniz  bundan sonraki yazılarımda konu hakkında daha detaylı bilgiler verebilirim.

uyuşturucu ile ilgili görseller ile ilgili görsel sonucu
UYUŞTURUCUDAN YATAN HASTA SAYISI YÜZDE 381 ARTTI
Aynı verilere göre son 10 yıl içinde uyuşturucudan yatan hasta sayısının yüzde 381 oranında arttığını belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bunların yüzde 11’inin 15 yaşın altındaki çocuklardan oluştuğunu ifade etti. Gürer, uyuşturucudan yatan hastaların yüzde 40’ının 15-19 yaş aralığında, yüzde 30’unun 20-24 yaş aralığında ve yüzde 11’nin ise 25-29 yaş aralığında olduğunu söyledi. Sorunun emniyetle, eğitimle, aileyle ve kurulların işbirliğiyle çözülebileceğine dikkat çeken Gürer, “Ne yazık ki kâğıt üzerinde çok şey söylendiği doğru, bununla ilgili yapılanlar da var. Özellikle narkotiğin bu konudaki uzman olan ekiplerinin okullarda ailelere, kurumlara verdiği eğitimler de bulunuyor. Ne var ki bütün bunlara rağmen sorun çok ciddi” diye konuştu.
Alıntı : everensel.net

Önce Kendinizi Sevin  sonra da Sevdiklerinizin ve sahip olduklarınızın değerini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun... En iyi dileklerimle. Esen kalın... 
Unutmayın ki, sizin beğenmediğiniz yaşantınız, bir başkasının hayali olabilir...

Yeşilay bu alanda 97 Yıldır mücadele vermekte...
 Bu zamana kadar çeşitli etkinliklerle  bir farkındalık yarata bilme konusunda çeşitli etkinliler düzenlenmiştir.
Bunlardan birini dün akşam bu alanda 97 yıldır mücadele eden Yeşilay, “Bi’ liran var mı?” isimli bir kampanya başlattı. ‘Bağımlılığa değil, bağımlılıkla mücadeleye destek olun’ çağrısında bulunan Yeşilay, 21 Ekim’de, Bakırköy Meydanı’nda, Kral Pop medya sponsorluğunda rap müzik sanatçısı Ceza ile konser verdi.

https://youtu.be/wgPv3OskP0g

Türkiye’nin en önemli sağlık sorunları haline dönüşen uyuşturucu bağımlılığı, sokaklara yansıyan görüntülerin artması toplumda derin bir üzüntüye neden oluyor. 97 yıldır bu alanda mücadele eden Yeşilay, bu mücadelede halkın desteğini yanında hissetmek amacıyla “Bi’ liran var mı” isimli bir bağış kampanyası başlattı. Para vererek farkında olmadan kişilerin bağımlık yapıcı maddeye ulaşmasını kolaylaştıran vatandaşlara ‘Bağımlılığa değil, bağımlılıkla mücadeleye destek olun’ çağrısında bulunan Yeşilay, kampanyadan elde edilecek bağışlar ile uyuşturucu bağımlılarını hayata kazandıran YEDAM’ ların yaygınlaştırılması sağlanacak. Kampanya kapsamında Yeşilay, 21 Ekim’de, mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla bir etkinlik düzenledi.
Bakırköy Meydanında, Kral Pop medya sponsorluğunda gerçekleştirilmiş  olan etkinlikte rap müzik sanatçısı Ceza konser verdi.. Çeşitli aktivitelerin ve sürpriz hediyeli yarışmaların düzenlendiği etkinlik alanında ayrıca 5 metre boyunda 500 parçalık bir puzzle kuruldu. Etkinlik gün boyunca ücretsiz olarak herkese açık olacak bir şekilde devam etti..

"İkinci Adım Yok" Kısa Film Senaryo YarışmasıİSTANBUL (AA) - Uyuşturucu bağımlılığına dikkat çekmek ve mücadelede halkın da desteğini yanlarında hissetmek amacıyla Yeşilay'ın gerçekleştirdiği "Bi' liran var mı" isimli kampanya, rap sanatçısı Ceza'nın "Bağışınız Umut Olsun" konseriyle başladı. Ceza'nın şarkılarına eşlik eden vatandaşlar Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda kurulan 5 metre uzunluğunda ve 500 parçalık dev Puzzle ile de Yeşilay'a destek oldu. Yeşilay'ın kampanyasında bestelediği şarkıyı da konserde seslendiren Ceza, gençlere bağımlılıktan uzak durmaları çağrısında bulundu. Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Seyhan da sokaklarda madde bağımlılarına verilen her 1 lirayla farkında olmadan, onların madde alımının kolaylaştırıldığına dikkati çekti."Bi’ liran var mı?" kampanyasıyla bağışçılar biliranvarmi.com sitesi üzerinden istenilen miktarda bağış yapabiliyor. 1 ya da Yeşilay yazıp, 2423’e SMS gönderen bağışçılar da Yeşilay'a bağışta bulunabiliyor.
Alo 191’ Danışma ve Destek Hattı, 7 gün 24 saat açık ve ücretsiz

Bugünkü uygulamada kendisi uyuşturucu madde kullanan ya da ailesi ve çevresinde uyuşturucu madde kullanan kişiler için hattı aktif hale getirdiklerini belirten yetkililer, bu hattın 7 gün 24 saat açık ve ücretsiz olacağını belirttiler Uyuşturucu ile mücadelenin temelde üç aşaması olduğunu anlatan, bunların önleme, tedavi ve tedavi sonrası rehabilitasyon olduğunu dile getirdiler. Önleme ayağının Alo 191   bu hatla uyuşturucu ile mücadele danışma ve destek hattı projesinin hayata geçirildiğini belirttiler.
 Arzu eden okuyucularım,  Ceza Konserinin VTR sinin  bir bölümünü aşağıdaki Linke tıklayarak izleye bilirler.

https://youtu.be/UNryp9yaJ5k         https://youtu.be/MnXd7qiBLAs                             
                                                       
  Günün Sözü :
" Zehirin beyazı siyahı yoktur, zehirin ortak sonucu vardır.
Bedenini zehirleme, kendine kötülük etme"

İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
23 Ekim 2017, Antalya




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder