23 Ekim 2017 Pazartesi

110 yıl GÜLÜMSEMEK DİLE KOLAY (1/2)






İlgili resim


Merhaba Gönül Dostlarım,

Bugün sizlerle  Belgin Eryavuz' un güzel bir yazısını paylaşacağım. Yazıda  daha önceki yıllarda yaşanmış olan gerçek bir hayat hikayesi anlatılmış. Yazının uzun bir hikaye olması nedeniyle bugün ve yarın olmak üzere sizlere iki bölüm halinde sunmaya çalışacağız. Ama önce uzmanların  gülümseme ile ilgili yapmış oldukları araştırmalar sonucunda elde ettikleri bazı ilginç sonuçları hep birlikte görelim.



Yapılan bir araştırmaya göre insanların en çok orta yaşlarında mutsuzlaştığını belirledi. Yani 40lı yaşlarına geçişte yaşanan psikolojik eşiklerin en zor döneminde. Genelde bu yaşlarda kişi şimdiye kadar yaptıklarını sorgulamaya, renklerle dolu hayatının 

artık rutinleşerek grileştiğini düşünmeye başlar. Kendini, işini, sosyalliğini, ailesini sorguladıkça farklı ruh hallerine; karmaşık duygulara bürünür.

Örneğin akranlarının ölüm haberlerini duymak kişiyi üzmekle bırakmaz başına gelebileceğinden bu olasılığa yaklaşmış olmaktan, yaşlandığını hissetmekten korkmaya başlamasına neden olur.
O yaşına kadar bastırılmış bütün duyguları için , kırıldığı için, üzüldüğü için, ağladığı günler için, mutsuz günleri için üzülür. Geçen yıllarına üzülür, iyi değerlendiremediğini düşünür çünkü.

Ancak o eşiği aştıktan sonra yeniden doğmuşçasına mutluluğu yeniden yakalarlar. Orta yaş  bunalımına girmemek için sahip olduğunuz manevi değerlerinizi düşünerek başlayabilirsiniz. Sağlığınız yerinde mi, sevdiklerinizin kaçı yanında, kaç tane gerçek dostunuz var, sevildiğinizi hissettiriyorlar mı size? Önemli olan bunlar..

Yaşlandığını kabul eden,

" Yaşlandıkça Mutlu Olan İnsanlar Mutlu Ölür! "

(yenibirhedef.com'dan alıntıdır.)
Önce Kendinizi Sevin  sonra da Sevdiklerinizin ve sahip olduklarınızın değerini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun... En iyi dileklerimle. Esen kalın... 
Unutmayın ki, sizin beğenmediğiniz yaşantınız, bir başkasının hayali olabilir...

110 yıl GÜLÜMSEMEK DİLE KOLAY (1/2)

23 Ekim 2017 Pazartesi
Yaşama hakkını veren, elindeki o muhteşem armağan paketini özenle açıp; her bir detayı ile dünyaya GÜLÜMSEYEN insanları seviyorum ben.
Onların hayata bakışlarından, yaşam tarzlarından edineceğimiz minicik tüyolar olduğuna da inanıyorum.
İşte bugünkü yazımın kahramanı böylesi bir kadın.
İsmi Alice Herz Sommer.
Tam tamına 110 yıl yaşamış. Ama onu gerçek kahraman yapan yaşı değil.
O kendi tanımıyla tam bir OPTİMİSTİK.


Kendisine sunulan yaşam paketinin içindeki acıların fazlalığına kafa yormamış. 

Sadece ve sadece hepsine GÜLÜMSEMİŞ, hem de tüm hayatı boyunca; dile kolay 110 yıl gülümsemek…

Onu tanımaya, yaşamına göz atmaya var mısınız?
Bu muhteşem kadın 26 Kasım 1903'te Prag’da doğdu.
2014 yılında Londra'da tedavi gördüğü hastanede yaşamına veda etti.
Kendisi bir Yahudi.
İkinci Dünya Savaşı sırasında, Nazilerin Yahudilere uyguladığı soykırımdan sadece bedenen değil, ruhen de kurtulmayı başaran ender kişilerden bir tanesi.
Aynı zamanda son derece yetenekli bir müzisyen.
Babası başarılı bir tüccar. Annesi ise ünlü sanatçıların ve yazarların çevresinden gelen, yüksek tahsilli bir kadın.
Kitap ve konserlerle dolu dünyasında; ikiz kız kardeşiyle beraber; güvenli ve huzurlu bir ortamda büyüdü.
Henüz 5 yaşında piyano çalmayı öğrendi. Eğitimini çok sevdiği bu dal üzerinde yaptı.
Kendisi gibi müzisyen olan eşi Leopold Sommer ile hayatını birleştirdi.  Mutluluğunu, aralarına katılan oğlu Raphael Rafi ile taçlandırdı. 
Ancak ahenk dolu yaşamı 1943 yılına kadar sürdü.
Dünyanın karmakarışık olduğu, savaşın acımasızlığının her yerde görüldüğü zamanlardı. Ve bizim güzel ailemizin yolu, Prag'dan Terezin' deki Nazi Toplama Kampı'na doğru kaydı.

Burası çok sıkı korunan, her türlü zalimliğin kol gezdiği bir azınlık yerleşkesinden farksızdı. Doğudaki meşhur Auschwitz toplu katliam merkezine gitmeden önceki son duraktı.
Eşini, anne ve babasını bu kamplarda kaybedince; oğlu ile bir başına kaldı. Tam 2 yıl kendisiyle aynı kaderi paylaşan 140 bin Yahudi ile beraber yaşadı.
Tabii buna yaşamak denirse…
Duygusal travma yaratacak kadar zorlayıcı şartlar, dondurucu soğuk, lime lime olmuş ve sadece bedenlerini örtmeye yarayan giysiler, nefes alır gibi uygulanan ağır eziyetler, açlık, gözlerinin önünde idam edilen pek çok insan, zamanla baş gösteren hastalıklar ve diğerleri… (devamı 2/2’ de)


Sevgiyle kalın.

Belgin ERYAVUZ, 22.08.2017

Günün Sözü :

gülümsemekle ilgili sözler ile ilgili görsel sonucu


İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
24 Ekim, Antalya


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder