5 Ekim 2017 Perşembe

ZEKİ MÜREN' İ HİÇ BÖYLE DİNLEMEDİK...



Zeki Müren’i hiç böyle dinlemediniz

Merhaba Gönül Dostlarım,
Sanatçı ve Sanatçılarımıza hak ettikleri değerleri vermek konusundaki düşüncelerimi dünkü yazımda azda olsa sizlerle paylaşmıştım.
Aşağıdaki yazıda, Dünyaca ünlü Türk tenor Murat Karahan’ın sanat yönetmenliğini yaptığı Limak Filarmoni Orkestrası, sanat güneşi Zeki Müren’in en sevilen şarkılarını ilk olarak 4 Ekim 2017 Ankara' da  ve 11 Ekim 2017 de İstanbul' da sahneleyecek, haberini sanata ve Sanatçıya gösterilmesi gereken önemin bir tezahürü olarak sizlere aktarmak istedim.
Bu orkestrada enstrüman  çalan müzisyenlerden biri benim yeğenim olur. Tüm orkestra ekibine ve emeği geçenlere sonsuz teşekkür ve başarı dileklerimi iletiyorum.
 İlerleyen günlerde bu konserin videosunu okuyucularımla paylaşacağım.
Bu konuda "Limak Eğitim ve Sağlık Vakfı", ülkemize yeni bir filarmoni orkestrası kazandırmanın mutluluğunu yaşıyor. Limak Filarmoni Orkestrası, açılış konserinde unutulmaz Zeki Müren Şarkıları ile sahnede olacak. Her zaman hayal kurmanın, inanmanın ve bir arada olmanın gücüne inanan Limak Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı sanatı desteklemeye devam ediyor. Dünya operalarında oynadığı başroller ile ülkemizin gururu olan ünlü tenor Murat Karahan ve Türkiye’nin önde gelen şeflerinden Rengim Gökmen yönetimindeki Limak Filarmoni Orkestrası ilk defa çok seslendirilecek Zeki Müren Şarkıları ile Türkiye'de bir ilke imza atacak.
zeki müren ile ilgili görsel sonucu Limak Vakfı tarafından kurulan Limak Filarmoni Orkestrası, ilk konserinde 21 yıl önce 24 Eylül'de hayatını kaybeden Zeki Müren'in sevilen şarkılarını yorumlayacak.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, her zaman sanata destek verdiklerini belirterek, 'Sanatın toplum için öneminin farkındayız. Limak Filarmoni Orkestrası'nı kurarken, müziğin evrensel bir dil olmasından hareketle Türk müziğinin daha evrensel bir formda yeniden yorumlanmasını hayal ettik. Umarım başarılı oluruz.' ifadelerine yer veriyor.
Limak Vakfı, Türk müziğini çok sesli yorumlayarak, geniş kitleleri çok sesli müzikle buluşturmayı amaçlayan Limak Filarmoni Orkestrası kuruluşunu tamamladı.
ANKARA VE İSTANBUL'DA İKİ KONSER                      
İlk konserini 4 Ekim’de Ankara Congresium’da, ikincisini ise 11 Ekim’de Zorlu PSM’ de vermeye hazırlanan orkestra, 24 Eylül 1996’da kaybettiğimiz ve Türkiye’nin en sevilen sanatçıları arasında yer alan Zeki Müren’in en sevilen şarkılarını Murat Karahan’ın farklı yorumu ve filarmoni orkestrası lezzetiyle izleyicilerle buluşturacak
Letonya Ulusal Operasından dünyaca ünlü Moskova Bolşoy Tiyatrosu'na kadar çeşitli yerlerde yüzlerce kez başrolde yer alan Murat Karahan, bu kez de "Zeki Müren" şarkılarını izleyicilerle buluşturacak. Karahan'ın yönettiği orkestra, Müren'in en sevilen şarkılarını seslendirecek.
   Önce Kendinizi Sevin  sonra da Sevdiklerinizin ve sahip olduklarınızın değerini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun... En iyi dileklerimle. Esen kalın...                                                                                           
 Kültür-Sanat-Müzik

Limak Filarmoni Orkestrası’ndan Zeki Müren Şarkılar

murat karahan resim ile ilgili görsel sonucuSosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra kültür ve sanat alanında çalışmalara destek veren Limak Vakfı, Limak Filarmoni Orkestrası’nın kuruluşunu tamamladı.
Dünyaca ünlü Türk tenor Murat Karahan'ın sanat yönetmenliğini yaptığı orkestra, sanat güneşi Zeki Müren'in en sevilen şarkılarını 4 Ekim'de Ankara Congresium'da, 11 Ekim'de ise Zorlu PSM' de sahneleyecek. Türk müziğini çok sesli yorumlayarak, geniş kitleleri çok sesli müzikle buluşturmayı amaçlayan Limak Filarmoni Orkestrası kuruluşunu tamamladı.  Dünyaca ünlü Türk tenor Murat Karahan liderliğinde ve sanat yönetmenliğinde kurulan orkestranın ilk konserlerini ise yine müzikseverlerin yakından tanıdığı şef Rengim Gökmen yönetecek. Orkestranın en büyük sürprizi ise, önümüzdeki günlerde ölüm yıldönümü de olan sanat güneşimiz Zeki Müren'in şarkıları olacak. İlk konserini 4 Ekim'de Ankara Congresium'da, ikincisini ise 11 Ekim'de Zorlu PSM' de vermeye hazırlanan orkestra, 24 Eylül 1996'da kaybettiğimiz ve Türkiye'nin en sevilen sanatçıları arasında yer alan Zeki Müren'in en sevilen şarkılarını Murat Karahan' ın farklı yorumu ve filarmoni orkestrası lezzetiyle izleyicilerle buluşturacak.

BAŞROLDE MURAT KARAHAN VAR
Murat Karahan
Bu iki konserle yola çıkan Limak Filarmoni Orkestrası'nın başrolünde dünyaca ünlü tenor Murat Karahan olacak. Letonya Ulusal Operası'ndan dünyaca ünlü Moskova Bolşoy Tiyatrosu'na, Berlin Deutsche Oper, Viyana Wiener Staatsoper, Münih Bayerische Staatoper, Napoli San Carlo, Arena Di Verona, Teatro Regio di Parma, Teatro Filarmonico Verona ve Fransa Limoges ile Reims operalarına yüzlerce kez sahnelerde başrolde yer alan Murat Karahan, bu kez de “Zeki Müren Şarkıları” konserlerinde izleyicilerle buluşacak. Orkestra, Ankara ve İstanbul dışında Türkiye'nin değişik şehirlerinde ve yurtdışında da konserler vermeyi hedefliyor.
19 Eylül, 2017 Müzik
Kaynak : AA , NTV


www.dailymotion.com/video/x61kl9e                                 https://youtu.be/eZgMSgbWUOk
                                                                                              https://youtu.be/oCXfMJnGWaA                                                            
 
 


Günün Sözü :limak filarmoni orkestrası videoları ile ilgili video


sanatçı ile ilgili sözler ile ilgili görsel sonucu

5 Ekim 2017, Antalya





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder