3 Aralık 2017 Pazar

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ



engelliler ile ilgili görsel ile ilgili görsel sonucu




Merhaba Gönül Dostlarım,


İyi bir hafta sonu tatili geçirmeniz dileklerimle,

 Devletimizin Engelli vatandaşlarımıza sağlamış olduğu imkanlar hakkında farkındalık yaratmak maksadıyla aşağıdaki yazımı sizlerle paylaşmak istiyorum.
Her birey, bir engelli adayıdır ,unutmamak gerek.
Güvenmemek gerek ,kibre hiç yok gerek. !!!
Sağlık, güzellik, bedeni organlar ,kolun, bacağın, elin ayağın yok olabilir, zihnin, beynin, düşüncen bir an karışıverir, mutluluğun ,huzurun hiç anlamadığın anda kayboluverir.
Karşındakine saygı duy, sevgini esirgeme, merhamet ve Vicdan insanlığının simgesi olsun.
Bu hayat imtihan dünyası....
Yarın sende ne ile sınanırsın bilinmez ki !!!


3 aralık dünya engelliler günü resim, ile ilgili görsel sonucu
3 aralık dünya engelliler günü resim, ile ilgili görsel sonucu

Yarın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü!
3 Aralık günü 1992 yılından bu yana 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Birleşmiş Milletler tarafından uluslararası bir gün olarak kabul edilmiştir. Bu günde dünya çapında organizasyonlar düzenlenir. Bu aktiviteler genellikle ücretsiz olup, gönüllülüğe dayanmaktadır. Hükümet desteği ve sivil toplum organizasyonlarıyla birlikte güne özel kutlamalar yapılır...
3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel açıklamaları ve düzenlenen etkinlikleri haberimizde bulabilirsiniz. İşte Devlet Personel Başkanlığı’ ndan ve çeşitli belediyelerden konuya ilişkin açıklamalar ve etkinlikler…
Anayasamızda yer verilen “Sosyal bir hukuk Devleti” olabilmenin gereği olarak Devletimiz, engelli vatandaşlarımızın, müreffeh bir şekilde hayatlarını sürdürebilmeleri, sosyal ve ekonomik hayata katılmalarını sağlayarak toplum içerisinde daha çok bulunmaları, eğitim haklarını kullanabilmeleri, istihdama katılarak üreten ve ülkesine katma değer yaratan bir insan olabilmeleri için çok önemli adımları hayata geçirmiştir.

dunyaengelliler-icBu projeler neticesinde, engelli vatandaşlarımız spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına kadar her alanda kendilerini ispatlamış ulusal ve uluslar arası platformda bir çok başarılara imza atmışlardır.
Engellilerin kamu kurumlarında memur statüsünde istihdam edilmelerinin takip ve denetiminden sorumlu bir Kurum olan Başkanlığımız da kamu kurumlarında daha iyi şartlarda ve daha fazla sayıda engelli memur istihdam edilmesi için gerek vatandaşlarımızdan gerek engelli sivil toplum kuruluşları tarafından gelen talepler doğrultusunda engelli memur istihdamına yönelik önemli projeler geliştirmiştir.
Çalışma azmi, cesareti ve fedakârlıklarıyla ülkemiz için her türlü özveriden kaçınmayacaklarını her şart ve ortamda daha önce de defalarca ispatlamış olan engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hangi hizmetler sunulursa sunulsun, ne yapılırsa yapılsın onların haklarının ödenemeyeceği de aşikardır.
Bu duygu ve düşünceler ile her sağlıklı insanın da bir engelli adayı olduğu bilinciyle, 3 Aralık Dünya Engelliler günü vesilesiyle tüm engelli vatandaşlarımızın aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür geçirmesini diliyoruz.
3 aralık dünya engelliler günü resim, ile ilgili görsel sonucu
Alıntı : sözcü.com.tr


Önce Kendinizi Sevin  sonra da Sevdiklerinizin ve sahip olduklarınızın değerini bilin ki,
Mutluluğunuz daim olsun... En iyi dileklerimle. Esen kalın... 
Unutmayın ki, sizin beğenmediğiniz yaşantınız, bir başkasının hayali olabilir...


https://youtu.be/jSLSxhij7eg                                    https://youtu.be/ZxpQ7Iz4kM8

engelliler futbol takımı ile ilgili video                                              


engelliler ile ilgili görsel ile ilgili görsel sonucu

 İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
3 Aralık 2017, Antalya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder