22 Aralık 2017 Cuma

YENİ YILA GİRMEDEN ÖNCE...








Merhaba Gönül Dostlarım,

Yıl bitiyor, her sene olduğu gibi bitenin yerine yenisi geliyor. Gidene güle güle diyor, gelenin gideni aratmamasını umuyoruz. Evler ağaçlarla, sokaklar ışıklarla, You Tube kanalları astrologlarla ve bloglar yıl değerlendirmeleriyle doluyor. Sosyal ağlar bize geçtiğimiz bir seneyi hatırlatıyor ve her sene diyoruz ki, “Vay be, ne çok şey yaşamışız.”
Gelecek olan 2018 yılını daha mutlu ve huzurlu geçirebilmek için neler yapmalı? Aşağıdaki yazıda belirtilen maddelere sizlerde bir şeyler ekleyebilir, yeni yıldaki yeni hedeflerinizi belirliye bilirsiniz.
Bu yazımda sizlere verebileceğim bazı tavsiyeler  olacak, Yeni bir yıla girerken hedeflerinizi belirlemenize biraz da olsa bir fayda sağlamaya  yardımcı olabilir mi acaba?

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor, oturuyor, masa ve iç mekanYeni yılda:
- Her şeyden önce iyi bir dinleyici olun,
- Öfkelendiğiniz zaman derin bir nefes alıp üçe kadar sayın ve öyle konuşmaya başlayın,
- Paranın her zaman her şey olmadığını unutmayın,
- Hiç bir zaman mükemmel olmaya çalışmayın,
- Haftanın bir gününü kendinize  ayırın, hiç bir iş yapmayın, zihninizi boşaltın,
- Kişisel gelişim yazılarıyla ilgili kitap ve yazıları okumayı ihmal etmeyin,
- Vakit buldukça bir şeyler yazın veya karalayın, Günlük tutun veya Blog yazın, Resim yapın
- Yeni yıldan beklentilerinizi  bir kenara not edin, zaman zaman  notlarınıza bakıp nelerin  gerçekleştiğini kontrol edin.

Bu maddelere daha bir çok öneri ekleye bilirsiniz. Bunlar  gelecekte sizlerin yaşam kalitenizi arttıran ve yaşamınıza renk veren öneriler olabilir. Veya  yaşantınıza yön vermek yerine hiç bir şey yapmayıp yeni yılda hayatınızı akışına bıraka bilirsiniz. Seçim sizin...

Tüm " Gerçek Dostlar " Ailesinin Noelleri Kutlu olsun,
Merry Christmas

Önce Kendinizi Sevin  sonra da Sevdiklerinizin ve sahip olduklarınızın değerini bilin ki,
Mutluluğunuz daim olsun... En iyi dileklerimle. Esen kalın... 
Unutmayın ki, sizin beğenmediğiniz yaşantınız, bir başkasının hayali olabilir...

İbrahim Birol

****
2018’de çok iyi hissetmek için yıl bitmeden yapmanız gereken 3 şey

İyisiyle kötüsüyle bir yılın daha bitmesine sayılı günler kaldı. Bazen 5 dakikanın bile ne kadar zor geçtiğine şahit olurken, her yıl bu zamanlarda koskoca bir senenin gidişine şahit oluyoruz. Düşününce upuzun gelen ve 12 ayın bitişini simgeleyen yılın son ayı hem hayal kırıklıklarına hem de umutlara ev sahipliği yapabilir. Kimimiz 2017 için güzel hayaller kurduk, kimimiz ise hiçbir beklenti içine girmedik. Yeni yıl ruhunun çevremizi sarmaya başladığı Aralık ayı, adeta bir sayfanın kapanacağının ve yepyeni bir sayfanın açılacağının habercisi gibi diyebiliriz. Peki bu değişim için gün saymaya başladığımız şu sıralarda neler yapılabilir?

Görüntünün olası içeriği: iç mekanBu seneyi analiz edin
Öncelikli olarak bu senenin artılarını ve eksilerini ortaya çıkarabileceğiniz detaylı bir analiz yapabilirsiniz. Bazılarımız için oldukça güzel, bazılarımız içinse oldukça kötü geçen bu senenin bizden götürdükleri olabileceği gibi bize katmış oldukları da olabilir. Bunları daha net bir şekilde görebilmek için kağıdı kalemi elinize alarak bu sene yaşadığınız ve hayatınıza dokunduğunu düşündüğünüz olayları yazabilirsiniz. Bu olayları verimlilik ve duygu bazlı değerlendirebilirsiniz. Yani tüm bunlar yaşanırken/yaşandıktan sonra sizin için olumlu ve olumsuz yönlerinin neler olduğunu belirleyebilir, bu durumların etkisiyle duygu durumunuzda ne gibi değişikliklerin olduğunun farkına varabilirsiniz.
Görüntünün olası içeriği: köpekHedeflerinizi inceleyin
Öyle ya da böyle 365 gün 6 saatten oluşan ama aslında göz açıp kapayıncaya dek biten bir yılın daha sonuna yaklaşıyoruz. Birçok sene olduğu gibi 2017’ye girmeden önce de “Bu sene mutlaka şunu yapacağım”, “Bu yıl kesinlikle böyle böyle olacağım” gibi hedef içeren cümleler kurmuş olabilir, bazı kararlar almış olabilirsiniz. Sizin yaklaşık 1 sene önce belirlemiş olduğunuz hedefleriniz nelerdi? Hedeflerinizi incelerken; onları gerçekleştirmek adına nasıl bir yol izlediğinizi kendinize hatırlatabilir, hedeflerinizin güncel durumunu değerlendirebilirsiniz. Bir hedefiniz gerçekleştiyse bu sırada atmış olabileceğiniz en doğru adımın hangisi olabileceğini düşünebilir, gerçekleşmediyse de “Nasıl bir yol izleseydiniz hedefinize ulaşabilirdiniz?” sorusunu kendi kendinize tartışabilirsiniz.
Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, gülümseyen insanlar, açık hava2018’i tasarlayın
Hayatın ne zaman ne getireceği ve götüreceği belli olmadığı için zamanı planlamak oldukça zor bir  hayal olabilir. Ancak yine de yapmak istediklerimiz doğrultusunda bir taslak oluşturabiliriz. Taslağınızı şekillendirirken kendinizle olan ilişkiniz, başkalarıyla olan ilişkiniz, iş hayatınız, özel hayatınız gibi pek çok konuyu ele alabilirsiniz. Örneğin; sizin taslağınızda bu sene “Elimde olmayan şeyler için kendime kızmayacağım” gibi bir madde yer alabilir. Yeni senede kendinize eklemek istediğiniz artıları belirleyebilir, hedeflerinizi bu doğrultuda çizebilirsiniz. Hedef denince aklınıza illa “çok büyük işler” gelmesin, sizin bu yılki hedefiniz belli bir sayıda kitap okumak, en merak ettiğiniz şehirleri gezmek de olabilir. Yeni başlayan her bir yılı, yazılmayı bekleyen bir senaryo gibi düşünebilir ve kendi senaryonuzun sahnelerini oluşturabilirsiniz. Böylece yaşam amacınız ve hedefleriniz doğrultusunda ilerlerken daha az tümseğe takılabilir, daha hızlı ve keyifli bir sürüş deneyimi yaşayabilirsiniz.
 
Alıntı :
   Kişisel gelişim  



9,3 Bin görüntüleme20 Aralık


   



                                           


 



Günün Sözü :

" Yeni bir yıla girerken sevgi ve barış diliyorum. Savaşların, acıların ve felaketlerin, geçip giden koca bir yıl gibi geride kalması umuduyla.. Nice Yıllara!"

İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
22 Aralık 2017, Antalya


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder