1 Aralık 2017 Cuma

ARALIK AYI



aralık ayı resimli mesajları ile ilgili görsel sonucu


Merhaba Gönül Dostlar,


Bu yazımı   2016-2017  Aralık aylarının ilk günlerinde sizlerle paylaşmıştım. Aralık ayı ve kış günleri hakkında daha farklı bir şeyler yazmak her zaman mümkündür fakat  ben yine de geçen seneki  yazımın  giriş Kısmını aynen aktarıyorum.

kardan adam resim ile ilgili görsel sonucu2018 yılının en son ayı olan Aralık ayının içindeyiz, iyisi ve kötüsüyle veya eskilerin deyimiyle günahı ve sevabıyla bir yılı daha geride bırakmak üzereyiz. Bir yaş daha yaşlandık,
Kış Ayı, yılın 4 mevsiminden biridir. Aralık , Ocak, Şubat, aylarından oluşur. Kış mevsimi, mevsimlerin belkide en soğuğudur. Kış mevsiminde hava sıcaklığı eksilere doğru düşer, bu düşmeyle kar ve yağmur artar. Türkiye'de kış ilk olarak Kuzey Doğu Anadolu Bölgesinden başlayarak batıya doğru ilerler. Kış mevsiminde sokaklarda kalan insan ve hayvanları da düşünmeden edemeyiz. Onlara yardım etmeli, onlar için imkanlarımız doğrultusunda sıcak ortamlar yaratmalıyız. Bu nedenle kış mevsiminin bir paylaşma mevsimi olduğunu da söyleyebiliriz.

 Kış mevsiminde hava sıcaklığı çoğu bölgelerde sıfırın altına iner ve don olayı gerçekleşir. Kış mevsiminde güneş ışınları dünyaya yatay olarak gelir. Bu nedenle hava oldukça soğuk olur. Türkiye'de en çok Doğu Anadolu Bölgesi' nde ağır kış koşullarına rastlanır. Örneğin Erzurum'da kar kalınlığı geçtiğimiz yıllarda 1 metreye kadar ulaşmıştır. Hava sıcaklığı da -30 derecelere kadar düşmektedir. Kış mevsiminde insanlar daha kalın ve yünlü kıyafetleri giymeyi tercih ederler. 

Noel ve Yılbaşı Nedir? Neden ve Kimler Kutlar?


Noel, her yıl 25 Aralık tarihinde İsa'nın doğumunun kutlanıldığı Hristiyan bayramı. Eski takvimde günler gün batımıyla yenilendiği için, kutlamaları 24 Aralık akşamdan (Noel arifesi) başlayarak ertesi sabaha kadar sürer ve 25 Aralık'ta pek kutlanmaz. Bazı mezheplerde farklı tarihlerde kutlanılır. Örneğin, Ortodoksluk' ta Jülyen takvimine göre kutlarlar. Ayrıca Doğuş BayramıKutsal Doğuş  veya Milât Yortusu olarak da bilinir.
 Yılbaşı, herhangi bir takvime göre içinde bulunulan yılın bitimi ve yeni yılın başlangıcı. Dünyada en yaygın kullanılan takvim olan Gregoryen takvimini kullanan ülkelerde 31 Aralık'ı 1 Ocak'a bağlayan gece yılbaşı gecesi veya yılbaşı akşamı olarak adlandırılır ve kutlanır

Kış Mevsimi

Kış mevsimi zorluklarla doludur. Kar, yağmur, soğuk, fırtına… Bu kelimeler insana çok uzak ve sevimsiz gelse de kış mevsiminin zorlukları ile birlikte güzellikleri de vardır.


Otomatik alternatif metin yok.
Kış mevsimi insanların bir araya gelmesine yardımcı olur. Yazın tatil amacı ile kendilerini sokaklara atan, farklı farklı yerlere dağılan insanlar kış mevsiminin gelmesini ile birlikte evlerine geri döner, evlerinde daha çok zaman geçirmeye başlar. Bununla birlikte sıcacık yanan bir soba, sobanın üstündeki kestaneler günümüzde çok fazla rastlanmasa da kış mevsiminin güzelliklerinden bazılarıdır.
Kış mevsimi denilince akla ilk gelen şeyler kar, kartopu ve kardan adam gelir. Bu kavramlar her ne kadar soğuk olsa da bizlere çocukluğumuzu hatırlatarak içimizi ısıtır. Hangimiz çocuk olmadık, hangimiz karda kardan adam yapmadık ki?

Aralık ayında  doğan tüm Dostlarımın, Doğum Günlerini en iyi dileklerimle kutlar, Sağlık, Mutluluk ve Huzur içinde nice yeni yaşlar ve  yıllar  temenni ederim.

Önce Kendinizi Sevin ve sonra  Sevdiklerinizin kıymetini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun...
En iyi dileklerimle. Esen kalın. 
Unutmayın ki, sizin beğenmediğiniz yaşantınız, bir başkasının hayali olabilir...

İbrahim Birol,

https://youtu.be/gKOiAR1PWJs

youtube sibel kış masalı ile ilgili video
kışla ilgili sözler ile ilgili görsel sonucu



Günün Sözü :

" Kışı sevmem ben, damı akan evler, ayakkabısı delik çocuklar, ocağı yanmayan analar, utanan babalar gelir aklıma sevmem ben Karı kışı."



İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
1 Aralık 2017, Antalya


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder