31 Ağustos 2017 Perşembe

BAYRAMLARI KUTLAMAK...










Merhaba Gönül Dostlarım


Heyecanlı bir Zafer Haftamızı geride bıraktık,  fakat her ne kadar 30 Ağustos sona ermiş olsa da o Milli  duygularımız ve o müthiş coşku tazeliğini sonsuza dek koruyacaktır...Milli bayramımızın hemen akabinde bir başka Dini Bayram heyecanımız devam ediyor,

Ülkelerine göre dünyada bayramlar farklı farklı kutlanmakta olsada, bayramların tüm insanlar için bir heyecan bir neşe bir coşku kaynağı olduğunu hepimiz biliriz.

Bayramların millî ve dinî duyguların inanışların pekişmesi taze ve canlı tutulması fonksiyonu yanında toplumun birlik ve beraberliğini sağlamada ve bunun bireylerin bilincinde yer etmesinde de büyük önemi vardır. Milli bayramlar Ulus olma beraber aynı kaderi aynı tasayı aynı kıvancı yaşama gücünü kuvvetlendirir.
el öpen çocuk resim ile ilgili görsel sonucu
 Dini bayramlarımız da aynı dine inanan insanların yani Türk milletinde Müslümanların birlik beraberlik günleri kardeşliğin çıkarsız saygı ve sevginin yaşandığı günlerdir. Gerçekten dinî bayramlar insanlar arasında kaynaşmanın dostlukları ve ahbaplıkları ilerletmenin bir yolu olarak belli bir öneme sahip oldukları gibi dinî his ve şuurun sosyal hayatta tazelenmesinin de bir vesilesidir.
Bayramlar sosyal dayanışma ve barış şuurunun fertlere kuvvetle hâkim olduğu günlerdir. Dargınların kucaklaşması aralarında kin nefret bulunan kabile aile ve şahısların düşmanlık ve husûmet duygularının sevgiye dönüşmesi küçüklerin büyüklere saygı büyüklerin küçüklere sevgi göstermesi hastaların ziyaret edilmesi verilecek küçük hediyelerle çocukların gönüllerinin alınması hısım ve akrabanın bir kere daha yeniden kaynaşması genellikle bayram günlerinde mümkün olmaktadır.

" Küskünlerin barıştığı, sevenlerin bir araya geldiği, rahmet ve şefkat dolu günlerin en değerlilerinden olan  Kurban Bayramınız kutlu olsun. Nice Bayramlara sevdiklerinizle birlikte Sağlık, Mutluluk, Barış ve  Huzur içinde erişmeniz dileklerimle..."

Önce Kendinizi Sevin  sonra da Sevdiklerinizin ve sahip olduklarınızın değerini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun... En iyi dileklerimle. Esen kalın.. 


Milli Ve Dini Bayramların Önemi Nedir?

İnsanlar bir arada yaşama ihtiyacından dolayı insani ilişkiler geliştirerek birlik olmuşlardır. Bu birlikler zamanla genetik aktarımlar sayesinde ve gelenek, görenek, örf, adet ve dini inanışlarla beslenerek milletleri meydana getirmiştir. Milletler ise idari sistemlerin ihtiyacını hissedip örgütlenerek devlet şekilleri oluşturmuşlardır.
cami çıkışı bayramlaşan insan resimleri ile ilgili görsel sonucuBütün bu serüvende milletlerin millet kalabilme ve devlet olabilmesiyle, dini inanışların bunda etkisinde birlik ve beraberlik için yapılan fedakarlıkların anlam ve önemine binaen bir takım günler meydana gelmiştir. Toplum olarak bugünler bayram olarak kutlanmaktadır.
Bayramlar ortak değer ve ortak mirasların sonucu olarak tarih boyunca devam edegelmiş özel günlerdir. Milli bayramlar, bizim toplumumuzda genelde bir savaştan, bir felaketten barışa ve huzura çıkma günleri olarak tarihte yerini almış ve kutlanmıştır. Bu tür günler millet olarak toplumsal dinamikleri besleyen ve birbirine yaklaştıran günlerdir. Milli birlik ve beraberlik duygu ve düşüncelerinin pekiştiği, toplumsal uzlaşının gün yüzüne çıktığı günlerdir.

Milli bayramlarımız, tarihte savaştığımız, barıştığımız, tesis ve tahsis oluşturduğumuz günlerdir. Yıl içinde milli bayram olarak 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos, 29 Ekim gibi günler bulunmaktadır.
Dini bayramlar ise tamamen din merkezlidir. Müslüman toplumlarda yani bizim toplumumuzda iki tane dini bayram vardır. Biri Ramazan Bayramı diğeri Kurban Bayramı’dır. Özel ay ve günlerin belirli bir hal alması sonucunda oluşmuşlardır. Ramazan Bayramı, Ramazan ayının sonunda, Kurban Bayramı da Zilhicce ayında kutlanmaktadır.

Dini gereklilik olarak kutlanırlar. Toplum içinde kaynaşma, yardımlaşma, paylaşma ve dayanışma dinamiklerini kontrol ederler. Toplumsal olarak insanları birbirlerine yaklaştırırlar. Milli birlik ve beraberlik duygu ve düşüncelerinin gelişmesine katkı sağlarlar.
Alıntı

https://youtu.be/xpM-C6Q3j2k                                   https://youtu.be/4u1nBGzH4IA

                     

Günün Sözü :

" Ülkemizin barışa ve huzura hasret kaldığı şu günlerde, bu mübarek  Bayramın herkese sevgi, barış ve huzur getirmesi dileklerimle,  Kurban Bayramınız Kutlu olsun"

İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
31 Ağustos 2017, Antalya








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder