29 Ağustos 2017 Salı

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN



30 ağustos zafer bayramı ile ilgili görsel sonucu

















                                        

hareketli bayrak gifleri                                                                                                                                     


Merhaba Gönül Dostlarım,

30 Ağustos Zafer Bayramımız 99 yaşında !

Türkiye Cumhuriyeti' nin şanlı tarihinde birçok önemli gün ve bayram var. Bunlardan bir tanesi de belki anlamını çok iyi bilmediğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı. Büyük bir mücadelenin kutlama nişanesi olan bu bayramı hem anıyor, hem de bir kez daha böylesine büyük bir zaferi ve diğer milli bayramlarımızı neden kutladığımızı  gelecek nesillere aktarmak için, bugünlerde yapacağımız  en önemli şey bizi biz yapan değerleri çocuklarımıza ve torunlarımıza  çok daha iyi öğretmek ve  anlatmaktır. Bunun nedenine gelince..
Bazı zihniyetler, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna doğru giden adımları hatırlatan ne varsa bu ülkeden tamamen silmeyi, örneğin 30 Ağustos ve buna benzer 23 Nisan, 19 Mayıs, 29 Ekim gibi milli bayramları alelade bir tür yıldönümlerine çevirmeyi henüz başaramamış olsalar da, bu bayramların toplumsal karşılıklarının yok edilmek istendiği inkar edilemez.

Ülkemizi düşmanlardan temizlememizin bu yıl dönümünde. Her sene geleneksel olarak kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı milletin, topraklarını temizlediği gün olarak kabul edilmiş ve 30 Ağustos 1922’de kazanılan Büyük Taarruz’ a ithaf edilmiştir. Günümüzde Başkomutanlık Meydan Muharebesi savaşını anmak için milli bayram ilan edilen bu yılda çeşitli etkinlikler ile kutlanıyor
30 Ağustos Zaferi'nin gerçek bir destan olduğunu ve dünyada eşi benzerinin olmadığını bir kez daha tekrarlıyoruz.
Türkiye'nin içinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte, 30 Ağustos Zafer Bayramı 'nın, ruhuna uygun olarak birlik ve beraberlik içinde kutlanması ve 30 Ağustos'un değerinin bir kez daha anlaşılması gerektiği gerçeğini hiç bir zaman unutmamalıyız.

"Milletin ordusuyla birlikteliğini, tıpkı Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi bugün de ülkemize göz dikenlerin  yeni maşası bölücü ve gerici terör örgütleriyle mücadelemizde kararlılıkla yeniden ve tekrar göstermeliyiz. Türk tarihinin en önemli dönüm noktası olan 30 Ağustos Zaferi'ni kutluyor, başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımızın bağımsızlığı için savaşan tüm kahraman gazilerimizi, şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyorum."

"Değerini bilen herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun...
Önce Kendinizi Sevin  sonra da Sevdiklerinizin ve sahip olduklarınızın değerini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun... En iyi dileklerimle. Esen kalın.. 

İbrahim Birol
****

30 Ağustos Zafer Bayramımızın önemi :

Türk milletinin büyük kahramanlıklarının kutlandığı gündür. 30 Ağustos 1922’de Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile büyük bir zafer kazanıldı ve Türk milleti 1922’de bir kez daha tarih yazdı. İstilacı güçlere karşı kuvvetli bir tokat atan Türk milleti büyüğünden küçüğüne, erkeğinden kadınına birlik olmuş ve topyekün girdiği savaşı zaferle kazanmıştır. 30 Ağustos tarihinde kutlanılan Zafer Bayramı Büyük Taarruz (Başkomutanlık Meydan Muharebesi) kutlamak içindir. Sembolik olarak 30 Ağustos ülke topraklarının düşmandan temizlendiği gün olarak kabul edilmektedir.
30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajları ve Sözleri
Bizlerin bugün dahi kutlarken büyük onur duyduğumuz bu zaferi bizlere kazandıran başta Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla anıyor ve Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyoruz.

Biz Türkler tarih boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir milletiz. 30 Ağustos  Zafer Bayramınız Kutlu Olsun.
30 Ağustos Zaferi milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde bağımsızlık meşalesinin ebediyen yanacağı bir zaferdir. Bu güzel Zafer Bayramınız kutlu olsun.
Büyük Türk milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını ve ülkemizin koruyucusu Ordumuzun Türk Silahlı Kuvvetler Günü'nü yürekten kutlarım.

Dünyada Türk ordusu gibi başka bir ordu yoktur. Cephanesiz, aç, susuz, uykusuz, süngüsüyle de olsa azmi ile bu başarıyı elde etmiştir. Türkiye Cumhuriyetinin Zafer Bayramı kutlu olsun.
Tarihi şanlı zaferlerle dolu olan büyük Türk milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımla kutlar, aziz şehitlerimizi minnet duygularımla anarım.

Zafer elbette başaracağım diyenin ve başaracağına inananlarındır. Bu güzel memleketimizde zaferi hak eden Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.
Ay yıldızlı bayrağımızı özgürce dalgalandıran, bu bayrağın altında özgürce yaşamamıza sebep olan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizden Allah razı olsun, mekanları cennet, ruhları şâd olsun. Zafer Bayramımız kutlu olsun.
Milletimizin tarih sayfasına adını altın harflerle yazdırdığı 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.
Ulusumuzun milli mücadele sürecindeki en büyük adımı; Büyük Taarruz Zaferinin 95. yıldönümünde, Mustafa Kemal Atatürk ve ordumuzun elde ettiği zaferi bir kez daha gururla kutluyoruz.

 Alıntı : erbaahavadis.com


https://youtu.be/zW9f5bYX184                        




Günün Sözü :
"30 Ağustos zaferi ile kurulan ve Türk milletinin en büyük eserlerinden biri olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin vatanı ve milletiyle birlikte sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşaması yönündeki inanç, istek ve idealimizi bir kez daha ifade ederek 30  Ağustos Zafer Bayramınızı kutluyoruz."

İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
29 Ağustos 2017, Antalya





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder