Merhaba Gönül Dostlarım,
Bugünkü yazımı çok ilginç iki ayrı konu ile sizlerle paylaşmak istiyorum. İlk yazı örneği tarihin çok eski çağlarından Firavunlar zamanında yaşanmış bir olayı ve o dönemde İsrailoğuları' nın genç erkeklerine uygulanan zulmün gözler önüne serilmesi.
İkinci örnek yazımızda günümüz çağında gençlerimizin her hangi bir zulme maruz kalmadan tamamen kendi iradeleri ile zamanlarını teknolojinin gereksinimi olan cep telefonu, Tablet, iPad,
gibi cihazlara ayırdıkları sonsuz zaman, aşağıdaki yazıda verilen istatistiki bilgiler, bizlere önemli ipuçlarını göstermektedir.
Bu zihniyetle şimdiki gençlerimizin gelecekte kendilerine nasıl bir dünya kuracakları merak konusu.
İbrahim Birol
****
Bilgi ve iletişim teknolojilerinin hızla hayatımızı dönüştürdüğü bu dönemde, yeni bir iletişim teknolojisi olarak cep telefonları artık sosyal ve kültürel bir fenomen haline gelmiştir. İletişimde yer ve zaman kısıtlamasını ortadan kaldıran cep telefonları, ileri teknolojik unsurları da içine katarak günden güne başta gençler olmak üzere toplumun tüm bireylerini kuşatmaktadır. Bu bağlamda toplumsal alanda gençler tarafından büyük ilgi gören cep telefonlarına yönelik araştırmalar da son yıllarda giderek artmaya başlamıştır.
Bugün artık herkesin elinde adeta yapışmış gibi duran cep telefonlarının kitlelere ne yaptığı sorusu sıkça sorulmaya başlanmıştır. Dolayısıyla genç insanların hayatındaki böylesine önemli bir gelişme, başta iletişimsel boyutu olmak üzere sosyal, kültürel, ekonomik ve pedagojik yönleriyle birçok açıdan merak uyandırmaktadır. Böylesi bir merak hissiyle gerçekleştirilen bu çalışmada ise cep telefonlarının gençlere ne yaptığından daha çok, gençlerin cep telefonlarıyla ne yaptığı sorusuna cevap aranmaktadır. İşte üniversite öğrencilerinin cep telefonu kullanım alışkanlıklarını ve motivasyonlarını keşfetmeyi amaçlayan bu çalışma, teorik çerçeve olarak kullanımlar ve doyumlar teorisini temel almaktadır. Genç bireylerin cep telefonuyla ilişkisini ortaya koymak için Selçuk Üniversitesi'nde öğrenim gören 1175 öğrenci ile bir saha araştırması gerçekleştirilmiştir. Elde edilen bulgular ışığında gençlerin cep telefonu kullanım alışkanlıklarına dair önemli ipuçları elde edilmiştir.
Kaynak : (Tanıtım Bülteninden)
Önce Kendinizi Sevin sonra da Sevdiklerinizin ve sahip olduklarınızın değerini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun... En iyi dileklerimle. Esen kalın..
Firavun Çok Zâlim Bir insandı
XIX. Hanedan firavunlarından olan II. Ramses İsrailoğullarını ezmek ve erkek çocuklarını öldürerek çoğalmalarını önlemek suretiyle saltanatını yıkılmaz hale getireceğini zannediyor ve erkek nüfusunu azaltmayı, diğer taraftan kızlarını sağ bırakıp onları Kıbti erkeklerle evlendirmek suretiyle Kıbti nüfusunu arttırmayı hedefliyordu.
Bir başka rivayete göre bir müneccim firavuna gelerek İsrailoğulları içinde doğacak bir çocuğun iktidarını elinden alacağını söylemiş, firavun bunun üzerine böyle bir yola başvurmuştur.
Firavun çok zâlim bir insandı ve Mısır’da İsrailoğulları’ndan oluşan ayaklanma çıkaracak bir genç topluluğu istemiyordu, bu nedenle genç erkek nüfusunu kontrol etme gereği duydu. Böylece her 2 yılda bir genç erkek nüfusunu öldürmeye karar verdi. Her yıl olmamasının sebebi yine de kendine hizmet edecek bir neslin kalmasını istemesiydi. Planı buydu, tüm erkekleri öldür, çünkü çok erkek devrim demek, ayaklanma demek, başkaldırma demekti.
Alıntı: yumaksepeti.com
~
Bugünkü Durum:
Günümüz şartlarında ise, ileriye gitmemeleri için erkek nüfusun öldürülmesi gerekmiyor, gerçek bir erkeğe dönüşmelerini engellemek yeterli. Onlara bir ipad ya da psp -her neyse- vererek çocuk kalmalarını sağlayabilirsin, böylece 25 yaşına gelene kadar 3 yaşında çocuk gibi ona tutunurlar ve kanepede oturup tüm gün onunla oynarlar.Tüm gün film izlerler. Bir işe girmezler, okul hayatlarını ciddiye almazlar, kariyerlerini ciddiye almazlar, dinlerini ciddiye almazlar, hayattaki “hiçbir şeyi” ciddiye almazlar. Böyle bir çocuğu öldürmene gerek kalmaz zaten, adaletsizliğe başkaldırmaz, hiçbir yanlışa dur demez, topluma katkısı bulunmaz.
Nouman Ali Khan
Gençler telefon başında 4 saat geçiriyor
Startups. watch kurucusu Serkan Ünsal, "Her gün 16 milyon kişi en az bir kere mobil Facebook uygulamasına giriyor. 6 milyondan fazla kişi her gün Instagram hesabına bakıyor. Üniversite öğrencileri her gün zamanlarının 229 dakikasını cep telefonu kullanarak geçiriyor, bunun 136 dakikasını ise Whatsapp gibi uygulamalar işgal ediyor" dedi.
Bu gençlerin 24 saatlerinin 136 dakikasını başta WhatsApp olmak üzere sırasıyla Facebook, Instagram, Snapchat, Safari, Twitter, Game, Youtube, Spotify gibi akıllı telefon uygulamalarında geçirdiğini dile getiren Ünsal, "Aslında ilk üçe bakıldığında üniversite öğrencileri her gün yaklaşık 80 dakika Facebook uygulamasını kullanıyor" bilgilerini verdi.
Türkiye'nin 2015 yılında Android pazarında tüm dünyada en büyük 7. pazar olduğuna dikkati çeken Ünsal, şunları kaydetti:
16 milyon kişinin bir günde en az bir kere mobil Facebook uygulamasına girdiğini, 6 milyondan fazla kişinin her gün Instagram hesabına baktığını belirterek, Türkiye'de her saniye 55 'ten fazla fotoğrafın Instagram hesabına yüklendiği anlattı.
11 Şubat 2016 - 11:17 Son Güncelleme : 11 Şubat 2016 - 11:20
https://youtu.be/7JRUdpECHAA
Günün Sözü:
İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
10Ağustos, 2017, Antalya
https://youtu.be/7JRUdpECHAA
Günün Sözü:
İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
10Ağustos, 2017, Antalya
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder