14 Ağustos 2017 Pazartesi

HER KİTAP BİR OKYANUSTUR...


kitap okumakla ilgili video ile ilgili görsel sonucu


Merhaba Gönül Dostlarım,



Blog yazılarımda  yurt içinde ve  dışında yaşamış ve halen yaşamakta olan bazı önemli yazarlar ve onların eserlerine zaman zaman  yer vermekteyim. Muzaffer İzgü de onlardan biri, belkide adını bu zamana kadar hiç duymadığımız,  kendinden yeteri  kadar söz etmediğimiz zamanımız yazarlarından biri olan
Muzaffer İzgü.
Rahatsızlığı nedeniyle hastahanede tedavi altına alınan üstadın  aşağıdaki yazıda kitap okuma  ile ilgili hasta yatağından  bizlere bazı tavsiyelerde bulunuyor. Kendisine geçmiş olsun
temennisiyle, acil şifalar ve uzun ömürler diliyorum...

muzaffer izgü ile ilgili görsel sonucuMuzaffer İzgü Kimdir:


Adana'da doğdu (1933). Diyarbakır İlk öğretmen Okulu'nu bitirdikten sonra, uzun yıllar Türkçe öğretmenliği yaptı. Bu görevden kendi isteğiyle emekliye ayrıldı (1979). İlk gülmece öykülerini Akbaba dergisinde yayımladı. Daha sonra, çeşitli gazetelerde öyküleri çıktı. Roman, çocuk kitapları ve oyunlar da yazan İzgü, gülmece öyküleriyle tanındı. Öykülerinin çoğu, radyoda ve tiyatrolarda oyunlaştırıldı.    
  Muzaffer İzgü. Türk yazar, öğretmen. Türkiye'nin en çok okunan gülmece, genç ve çocuk kitapları yazarlarındandır. 107 kitap, iki yüze yakın radyo oyunu yazmıştır. Vikipedi
Muzaffer İzgü Eserleri
Öykü, Mizah                                                     Roman                        Çocuk Kitapları
Bando Takımı (1975)                                  Gecekondu (1970)         Bülbül Düdük( Çocuk Romanı)
Donumdaki Para (1977)                              İlyas Efendi (1971)        Ekmek Parası (1979)
Deliye Her Gün Bayram (1980)                  Halo Dayı    (1973)        Çizmeli Osman( 1980)
Sen Kim Hovardalık Kim (1980)               Korkak Kahraman (1998)  Pazar Kuşları (1980)
Her Eve Bir Karakol (1980)

 Önce Kendinizi Sevin  sonra da Sevdiklerinizin ve sahip olduklarınızın değerini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun... En iyi dileklerimle. Esen kalın.. 

 

Okuyun, okutun’
muzaffer izgü ile ilgili görsel sonucu
GEÇEN çarşamba akşamı kan değerleri düştüğü için İzmir'de hastaneye kaldırılan Türk edebiyatının önemli isimlerinden Muzaffer İzgü, okurlarına seslendi. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören 84 yaşındaki İzgü; "Okurlarım lütfen başkasını da etkilesin. Okudukları içinde kalmasın. Okusunlar, okutsunlar. Ancak o zaman yararı olur. 'Okudun, sende kalsın' yok." dedi.
98’i çocuklara yönelik olmak üzere, 154 kitap yazdığını, bir ülkenin çocuk okuru yoksa yetişkin okurunun da olamayacağını belirten İzgü, "Bu ülkeye bir yığın okur yetiştirdim. Ne mutlu bana çocuk okuyorsa." Okuyan insan hayal kurar, hayal kuran insan düşünmeye başlar. Düşünen insan soru sormaya başlar. Bir kişi soru sordu mu birey oluyor" dedi.
ARTIK HAYAL KURMUYORUM
Hasta olduğunu öğrenen çok sayıda kişinin ziyaretine geldiğini anlatan İzgü, "Muzaffer İzgü doğdu, okudu, düşler kurdu, yazdı ve gitti desinler. En güzel şey. Kalıcılık bence budur. Okurlarım, halkım her zaman yanımda, arkamda... Bundan güzel bir şey olabilir mi?" değerlendirmesinde bulundu.
Son 2 yıldır yazmayı bıraktığını belirten İzgü, hastaneden çıkınca ne yapmak istediği sorulunca; "Hiçbir şey. Otururum, düşünürüm. Artık hayal kurmuyorum. Hayal kurarsam yazmam gerek. Onlara uzağım. Yaşamım normal bir insanın yaşamı olsun" diye konuştu.

AA 06 Ağustos 2017 - 22:25Son Güncelleme : 07 Ağustos 2017 - 00:1
kitap okumakla ilgili sözler ile ilgili görsel sonucu
Günün Sözü :

 



14 Ağustos, 2017, Antalya
türkiye simgesi resim ile ilgili görsel sonucu

 

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder