19 Aralık 2016 Pazartesi

ŞAİR VE RESSAM...



İlgili resim





      





















siyah kurdele ile ilgili görsel sonucu
 Değerli Dostlar,                                                          


Kişisel Gelişimimizle ilgili yazılarımıza biraz ara vererek , sizlerle farklı bir konuyu paylaşmak istiyorum.
Bu gün bir Ressam ve Şair' in iç dünyalarındaki duygu ve düşüncelerini bizlere  sanat olarak nasıl yansıttıklarını,  bir Ressamın fırçasında veya bir Şairin kaleminde ölümsüzleştiğini sizlere bir kez daha hatırlatmak  istedim.
Anlamlarını hepimizin çok iyi bildiği bu eşsiz insanların icra ettikleri eserlere saygımızın bir tezahürü olarak bu  mesleğe emek veren tüm sanatçıların önünde saygıyla eğiliyorum.

Tüm Sanatçılarımızın gelecekte layık oldukları değerlere ulaşmaları en büyük dileğim... 

Ressam: "Resim, herhangi bir yüzey üzerine çizgi ve renklerle yapılan, hatta günümüzde kavramsal bir boyutta ele alınması açısından hemen her tür malzemenin de kullanılabileceği bir anlatım tekniğidir


 Şair, “şiir yazan kişi” demektir. Şair kelimesi Arapçadan gelir ve doğaüstü güçlere sahip, meczup, kahin gibi anlamlar da yüklenmiştir.


Önce Kendinizi Sevin ve sonra da Sevdiklerinizin kıymetini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun...En iyi dileklerimle. Esen kalın. 



Günümüzden duygu tarihimize sessiz adımlarla yolculuk...


Görüntünün olası içeriği: açık hava



Ressam...
Onlar bir tabloda binlerce yazılmış hikayeleri, romanları, masalları ve sözleri özetlerler. Onların ruh halleri sirrus bulutu kadar incedir ve çevrelerinde gelişen her olumlu-olumsuz olaylara kalplerinin derinliklerinden bizim bile yaşamadığımız, ve hissedemeyeceğimiz bir tepki gösterirler. Bu tepkilerin ayrıntılarını onlar tuvallerine yansıtmaktadırlar. ...
Herkes ağlar lakin; onlar hep ağlar ama gözyaşlarını biz asla göremeyiz. Dünyadaki bütün olumsuzlukları güzelliklere çevirmesini ve bununla insanların ruhlarını hoş tutmasını, renklerle bir tuvale fırça ile bezenmiş anlatımları ile iyi bilirler.
Onlara her hangi bir şeyi ya da her hangi bir karekteri anlatmanıza gerek yok çünkü; onlar bir bakışta iç dünyaları tutun da bütün detayları ile kavrayabilirler.
Onlar varlık içinde yokluk çeken bir çok ruhları da tedavi edendir.

İlgili resim

Şair...
Onun gözleri bizim gözlerimiz değildir, o başka türlü görür ve bizim görmediklerimizi gösterir.
Onun kulakları, kalbi, ruhu başkadır; bizim duymadıklarımızı, bizim sezemediklerimizi, bizim duyup ta anlatamadıklarımızı o duyar, o anlatır. Onun gözlerinde her varlığın başka başka adı ve görünüşü vardır. O, yaratıkları kendi diliyle çağırır. Güzele güzel, güle gül demez, renklerin, ışıkların, duyguların cünüsleri, büyüleri içinde anlatır. O bir bal arısıdır. Denizler, dağlar vadiler aşar; sayısız güller, çiçekler üzerinde dolaşır, onların gizli renklerinden, kokularından, tatlarından bir iksir yaparak ruhumuzu besler. Nasıl yapar, ne yapar: kâh gözyaşlarını, acılarını, kâh sevinç ve mutluluklarını kendine özge gönül ve ruh inbiğinden geçirterek bizlere sunar. Şair gün olur kelimelerden anıtlar kurar, cennetler yaratır. Gün olur kasırgalar, fırtınalar, cehennemler yaratır. Gün olur merhamet, fazilet, hamiyet tabloları çizer ve bizlere en tatlı, insancıl gözyaşları döktürür.
(Alıntı)

 https://youtu.be/hRa5VhrbSLY




İlgili resim



İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
20 Aralık, 2016, Antalya








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder