10 Aralık 2016 Cumartesi


  
   HAYALLERİNDEN VAZGEÇME

hayallerinden vaz geçme resim ile ilgili görsel sonucu                                                     
    










Merhaba Dostlar,

Hayal etmek, insanlara mahsus olan en önemli unsur ve insan hayatını etkileyen en derin güçlerden birisi olarak dikkat çeker. Hayallerimiz bazen bizler için amaç teşkil eder ve kısa zaman içerisinde hayatımıza ciddi anlamda yön veren unsurlardan birisi haline gelir.
 
Hayalleriniz sizin yürek gücünüzü gösterir. Bir insanın yüreğinin gücünü anlamak için sadece yaptıklarına değil, yapmayı istediklerine de bakmak gerekir. “Hayaller bizim kim olduğumuzun aynasıdır” der Barbara Sher. Esaret altındaki insan özgürlüğü hayal etmeli ki yüreğinde şahlanış gülleri açsın. Aç insan ekmeği olmayan değil ekmeğin hayalini kuramayan insandır aslında. Bunu birçok durum için genelleyebiliriz.
Hayat karşına nasıl çıkarsa çıksın, vazgeçme ve unutma: senin hayallerin olmazsa, Başka birinin hayali olamazsın asla.

" Şu inişli çıkışlı evrende her şeyin yolunda gitmesini bekleme evdeki hesabın çarşıya uyacağını düşün kaygılanma yersizliklerde her şeyin bir zamanı olduğunu karanlığı aydınlığın izleyeceğini unutma  ve kederlenme değmeyecek olanlara öyle yıkma kendini içinden gelmiyorsa gitme  istemiyorsan sevme bir tek hayallerinden vazgeçme." 

Alıntı : Necdet Uçan, Mayıs 2015

Önce Kendinizi Sevin ve sonra  Sevdiklerinizin kıymetini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun...En iyi dileklerimle. Esen kalın.     


Hayallerinden vazgeçme

Bir insan umutlarını ve hayallerini kaybettiği gün ölmüştür. Umutlarınızı ve hayallerinizi kimsenin çalmasına müsaade etmeyin. Hayat bazen ummadığın, bazen bitti dediğin yerde başlar. Her yıkılış yeniden doğrulmak için bir fırsattır aslında. Kimi düştüğünde yerde kalmayı kimi kalkıp yürümeyi seçer. Sen kalk ve koşmayı seç.
Her birimizin çeşitli hayalleri ve hedefleri var. Bazılarımız bu hayallere ve hedeflere ulaşabilmek için yapılması gereken ne ise hiç düşünmeden yapmakta kimilerimiz ise kılını kıpırdatmamakta. Bir şeyi çok istemek başka bir şeydir, istediğin şeyi elde etmek için harekete geçmek başka bir şey. İstiyorum deyip kılını kıpırdatmamak samimiyetsizlik göstergesidir. İnsan bir şeyi çok isterse onu elde etmek için gereken ne ise yapar. Kimi zaman uykuları kaçar kimi zaman iştahı. Aklının bir köşesinde bu düşünce sürekli döner durur. Kişi istediği şeyi unutmak bir yana bir an olsun aklından çıkaramaz. Ne olursa olsun hayallerine ulaşmanın bir yolunu bulur. Hayallerinden vazgeçenler, yarınlarından vazgeçen kişilerdir. Şartlar ne olursa olsun istediği için mücadele eden kişiler tam olarak istediklerini elde edemeseler bile mutlaka istediklerine yakın şeyler elde edeceklerdir. Bunun için yapılması gereken şey istemek, inanmak ve çalışmaktır. Bunlar yapıldığında zaten başarı kendiliğinden gelecektir.
HAYALLER ile ilgili görsel sonucuİstediği hayatı yaşayabilmek adına yapılması gereken ne varsa yapan kişiler bir gün mutlaka hayallerine ulaşıp mutlu hayatlar yaşarlar. Ancak gerekli çabayı göstermek yerine kolay olanı yani vazgeçmeyi seçenlerin ise hayalleri arkasından el sallar. Bizler hayallerimizin arkamızdan el sallamaması için üzerimize düşeni yapmalı ve mutlu sona ulaşmalıyız. Her insan kendi hayatında yaşadığı sorunları en büyük sorun olarak görür. Ancak ne yaşanan sorun en büyük sorundur ne de yaşanacak olan sorun en büyüğü. Sorunu büyük ya da küçük yapan boyutu değil bizim ona bakış açımız ve yüklediğimiz anlamlardır. Biri için yaşadığı sorun gözüne çok büyük gözükürken aynı sorun başka birinin gözüne küçük gözükür. Aslında sorun da boyutu da aynıdır. Sorunu olduğundan farklı gösteren kişilerin bakış açısıdır.
Bizler de içinde bulunduğumuz durumu değiştirebilmek için bakış açımızı değiştirmek durumun dayız.   Kendimizi olduğumuzdan büyük ya da küçük görmek yaptığımız büyük yanlışlardandır. Biz kendimizi olduğumuz gibi görmediğimizde yaşamakta olduğumuz sorunları da olduğu boyutta göremeyiz. İnsan kendini tanımalı ve yapabileceklerini de yapamayacaklarını da bilmelidir. Bunu bilmeyen kişilerin hayalleri hayal olmanın ötesine gitmez.

Sevgi, sağlık, huzur ve mutluluk her daim bizlerle olsun.

Fırat Çakır, Sağlıklı Yaşam Koçu
Fırat cakır.com
Aralık 7, 2016


https://youtu.be/__0ct9jRHVg




Günün Sözü : Hayallerinden vazgeçme sakın. Çünkü sen vazgeçtiğinde, onlar da senden vazgeçecektir. Unutma: hayata hayallerle tutunabilirsin....

Kaynak: http://www.sozkimin.com/b/12338-hayallerinden-vazgecme-sakin-cunku-sen-vazgectigin.html#ixzz4SQsmLgX7


İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
10 Aralık, 2016, Antalya





 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder