17 Aralık 2016 Cumartesi



siyah kurdele ile ilgili görsel sonucu






cesaret nasil kazanilir 2


Merhaba Dostlar,

Bu yazıma bir başka kötü haberle başlamak beni bir hayli etkiliyor Değerli Dostlar,.
Kayseri ilimizde bu sabah Askerlerimize ve Sivil halkımıza  yönelik yapılan bombalı saldırı neticesinde şehit olan Askerlerimiz ve hayatını kaybeden Vatandaşlarımıza bir kez daha Allah' tan Rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor, kederli Aileleri ve yakınlarına en derin taziyelerimi iletiyorum. Hayatını kaybedenlerin Ruhları Şad olsun diyorum

Cesaret, aynı zamanda yiğitlik, kararlılık, ataklık, ve dayanıklılık özelliklerini de içeren, korku, acı, risk, belirsizlik veya tehdit ile başa çıkabilme yeteneği.

Cesaret ve Değişim ile ilgili sayın Prof. İsmet Barutçugil' in bir başka güzel yazısını sizlerle paylaşmış olmak, konuyla ilgili fikir verebilmek beni son derece mutlu edecektir.
Korkularımız bizleri zaman zaman rahatsız edebiliyor, biz onlara " Fobiler " imiz diyoruz.
Fobilerimizle ilgili çok fazla detaya girmek istemiyorum, bir başka yazımızda bu konuyu daha kapsamlı  bir şekilde sizlerle paylaşacağıma dair söz veriyorum. Çok kısa bir anlatımla da olsa bu konuya açıklık getirelim.

Fobilerin üç tipi vardır:
  • Sosyal fobi: sosyal ortam korkusu.
  • Agorafobi: Kaçınılmaz bir yerde sıkışma korkusu.
  • Özgül fobiler: Belirli bir nesne korkusu (yılan gibi)

Fobi nedir? Nedenleri ve tedavi yolları neler dir?

" Bir tür kaygı bozukluğu türü olan fobi kişinin belirli durum, canlı-cansız varlık veya mekana yönelik olarak hissettiği ileri düzeydeki korku hali olarak tanımlanmaktadır. Fobisi olan kişiler belirli tehlikeleri gerçekte duyulması gerekenden daha fazla tehdit edici olarak algılayarak, tehlikeli kabul edilen bu durumlardan önemli düzeyde kaçınırlar. Bu kişiler fobinin nesnesi olan koşullarla karşı karşıya kaldıklarında ise çok büyük bir sıkıntı yaşarlar ki bu durum kendisini tam bir panik hali ve dehşet hissi şeklinde gösterebilmektedir."

Kaynak : Prof. Dr. Kemal Arıkan


Cesaret, salt anlamda korkmamak değildir. Korkunun kontrol altına alınması ve üzerimizde olumsuz etkiler yapmasına izin vermeyerek eyleme geçme isteğimizi devam ettirmektir.
 Örneğin; cesaret, trafiğin hızlı aktığı bir otoyolda ters yönde gitmek değildir.

Gerçek cesaret sahipleri de korkuya sahiptir. Fakat bu insanlar; korkularına galip gelenler ve onların, kendilerini yönetmelerine izin vermeyerek onların efendisi olurlar. Böylece, cesaretleri kabadayılıktan ve dengesiz ataklardan arındırılır.
Kontrol altına alınmış korku, kişinin cesaretini ortaya koyması için engel olmaktan çıkar.

Konumu ne olursa olsun, korkunun kölesi olmak, bir insanın en kötü özelliğidir. Korkunun kölesi olan insan; merhamet, af, adalet gibi erdemli davranışları dahi yerine getiremez. Bunları ortaya koymakta da cesaretsizlik ve cimrilik gösterir.
Kaynak : Niyazi Fırat Eres
www.superbeyin.gencgelisim.com

Önce Kendinizi Sevin ve sonra da Sevdiklerinizin kıymetini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun...En iyi dileklerimle. Esen kalın. 

CESARET VE DEĞİŞİM

Cesaret, değişim dönemlerini yaşarken, çatışmacı durumları yönetirken, fırsatları değerlendirirken ve tehditlerle baş ederken insanlar için son derece önemli bir gerekliliktir. En temel biçimiyle cesaret, bireysel bir özelliktir ve insana eylem gücü veren bir duygu olarak görülebilir.
Değişim ve Cesaretİnsanlar için kişisel gelişim süreçlerinde belki de en zor görev, cesareti etkili bir biçimde yaratabilmek ve onunla ilerleyebilmek için gerekli olan özgüveni ve saygınlığı geliştirebilmektir. Etkili insanlar başarı için bunun vazgeçilmez bir önkoşul olduğunu bilirler. Onlar, cesareti dış dünyadaki değişimlerle kendi kişisel davranışlarında değişmesi gerekenler arasındaki bağlantıyı kuracak bir köprü olarak görürler. Cesaret değişime hazır ve istekli olmaktır. Cesur insanlar, değişimin mevcut düzene ve şu anda sahip olunanlara bağlanıp kalmaktan çok daha ödüllendirici olduğunun da farkındadırlar. Onlar, çevrelerinde, dış dünyada ve şirketlerinde yaşanan değişime uygun kişisel değişimler yapmaları gerektiğini bilirler. Bunların bazıları küçük ya da basit gibi görülebilir, ancak çoğu kişisel anlamda önemlidir ve bazen de çok zor olabilir.
İnsanların hangi alanlarda cesaret göstermeleri gerektiğini bilmeleri önemlidir. Cesaret insanın kontrol ve etkileme alanları içinde kalan kararlar ve eylemler için gösterilirse bir anlamı olacaktır. Bu alanların dışında kalan durumlar ve olaylar karşısında cesaret sergilemek boşuna çaba harcamaktır. Anlamsız ve sonuçsuz cesaret insanın kontrol ve etkileme alanındaki gücünü de azaltır. Kontrol ve etkileme alanları dışındaki olayların ya da durumların sonuçları değiştirme olanağı yoktur ya da son derece sınırlıdır.
cesaret nasil kazanilir
İnsanlar, cesaret duygularını beslerken güçlü ve zayıf yönlerini doğru değerlendirmeli, sonrasında hayal kırıklığı yaşamamak için gerçekçi olmalıdırlar. Liderler de başkalarını cesaretlendirirken kontrol ve etkileme alanları dışındaki konularla ilgili sözler vermemeli, yerine getirmeyecekleri vaatlerde bulunmamalıdırlar. İnsanları cesaretlendirme amacıyla verilen sözler isteyerek ya da istemeyerek tutulamadığında liderin inandırıcılığı, güvenilirliği zayıflayacaktır.
Toplumda ve iş yaşamında liderler, herhangi bir sonuç alamayacakları konularda gereksiz cesaret gösterip, enerjilerini ve zamanlarını harcamamalı, insanları da boşuna umutlandırmamalıdırlar. İnsanlar, eğer etkileme ve kontrol etme güçlerinin olduğunu düşünüyorlarsa arzulanan sonuçların elde edilmesi için cesaretle eyleme geçmelidirler. Sergilediği cesur davranışıyla sonuç alan insan böylelikle özgüvenini, sorumluluk alma yeteneğini, kişisel gücünü daha üst düzeylere çıkarma olanağını da bulacaktır.
cesaret nasil kazanilir 4Cesaret duygularını besleyen bir insan, aynı zamanda farklılıklara ve eleştirilere anlayış gösterme, sabırlı ve dayanıklı olma yeteneğini de kazanır. İnsanların cesarete belki de en fazla ihtiyaç duydukları uğraş kendi davranışlarını ya da alışkanlıklarını değiştirmeye karar vermeleri ve eyleme geçmeleridir. Bu cesareti gösterebilen insanlar değişim sürecinin belirli bir zaman gerektireceğini bilirler; sabır, dayanıklılık, ısrarcılık ve gerçek tutkuyu bir araya getirerek değişime yaklaşırlar. Bu insanlar, kendi içlerinde başlattıkları cesaret döngülerinin sonuçta kendilerine değişim ve gelişim olarak geri döneceğini de bilirler. Onlar, kendi cesaretlerini nasıl yarattıklarını ve sonuçta neler elde ettikleri gördüklerinde coşku, adanma ve özgüven duygularının da yenilendiğini hissederler

Posted on by



Şeb-i Arus, Türkçe: Düğün Gecesi, (Farsça şeb: gece, Arapça arus: düğün), Mevlevilikte Mevlânâ Celaleddin-i Rumi'nin öldüğü gecedir. Mevlana Celaleddin ...
mevlana sözleri ile ilgili görsel sonucu

Şeb-i Arus  törenlerinin 743. Yılını kutladığımız bu gecede Mevlamdan tüm dostlarımıza,  Güvenlik Kuvvetlerimize, Askerlerimize  ve Vatandaşlarımıza   Sağlık, Mutluluk ve sonsuz Huzurlar diliyorum. Amin...

https://youtu.be/qLqnLzHO5yk

şebi arus 2015 ile ilgili video

Günün Sözü : “Cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık da ölüme götürür.” Seneca

İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
17 Aralık, 2016, Antalya




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder