26 Aralık 2016 Pazartesi

NOEL BABA' NIN GERÇEK HİKAYESİ

 pinterest noelle ilgili resimler ile ilgili görsel sonucu
siyah kurdele ile ilgili görsel sonucu                                                                                         
 Merhaba Dostlar,
patara kilisesi ile ilgili görsel sonucuAntalya'nın Kumluca ilçesi Patara  Antik kentinde dünyaya geldiği söylenen Noel Baba' nın Anadolu topraklarında yaşadığı ve aynı yerde öldüğü Patara' ya her yıl Turizm sezonunda binlerce Turist tarafından ziyaret edildiği gerçeği yadsınamaz, Ülke genelinde Tarihi ve Kültürel  değerlerimizin, Turistik açıdan yetersiz tanıtımı nedeniyle, Noel Baba Aziz Nikolaus' ta aynı akıbete uğramış, dünyada ki bazı ülkeler Noel Baba gerçeğini elimizden alabilmek için hala mücadele vermektedir. Yunanlılar ise  sahiplendiği bu bölgelere yani Anadolu topraklarına herhangi bir nedenle sonradan  göç etmişlerdir.
Kehanet merkezi
Kazı başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık, “Noel Baba” olarak bilinen Aziz Nicolas’ın Patara’da doğduğunu belirterek “Homeros tarafından “Likya soylu” olarak tanımlanan mitolojik tanrı Apollon’un önemli merkezlerinden biri olan Patara’daki kehanet tapınağı henüz bulunamamıştır. Aynı şekilde MS 4. yüzyılda Patara’da doğan, yetişen ve tüm dinsel öğretisini Patara’da geliştiren çağdaş dünyanın Noel Babası Aziz Nikolaus’un kilisesi de belirlenebilmiş değil. Ancak azimle yürütülen çalışmalarla, Likya ve Anadolu arkeolojisinin inanç tarihi için özel önemi olan bu iki yapının bulunacağına inancımız tam” diyor.
[Haber görseli]
‘Likya Yunan değil Anadolu halkıdır’
Toplantıda konuşan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Senar Akkuş da “Topraklarımız çok fazla sayıda antik yerleşim alanı ve toplumsal değeri barındırıyor. Geçmişten bugüne bu zenginliklerin gün yüzüne çıkarılması, gelecek nesillere aktarılmasının son derece önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.
Kazıya büyük emek veren Fahri Işık da Likya’nın Yunan değil Anadolu halkı olduğunu vurguladı. Işık, “İonlar”ın adlarının Hellence değil de Luvice olmasının bir anlamı olduğunu belirterek “Bulunan yazıtlarla, İonların, kendileriyle özdeşleştirilen Atinalı Hellenler göçle Anadolu’ya gelmeden en az 300 yıl kadar önce genç tunç çağı Anadolusu’nun kadim ve önemli halklarından biri olduğu belgelenir.
Onlar “Anadolulu” olunca da, İon sanatçıların elinde biçimlenen Likya Uygarlığı’nın “Helenlerle ilişkilendirmek olmaz” dedi.
 Alıntı :
 Önce Kendinizi Sevin ve sonra da Sevdiklerinizin kıymetini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun...En iyi dileklerimle. Esen kalın. 
 NOEL BABA' NIN GERÇEK HİKAYESİ

noel baba resmi ile ilgili görsel sonucu 
Hepimiz Noel Baba'ya inanırız. Çocuklara hiçbir karşılık beklemeden hediye dağıtan bu sevimli ihtiyarın gerçek hikayesini okuduğunuzda, bacanızı kirletilmiş hissedeceksiniz.
  Kimdir bu AZİZ NİKOLAS? Sahiden AZİZ midir yoksa tanrının azizliğine uğradığını  düşündüğü için mi kendine bu ünvanı uygun görmüştür? Neden Kutuplarda yaşar?

 Her şey 4. yy' da başladı. Anadolu henüz Türk'ün gücü ile tanışmamıştı. Dolayısıyla kimse Türkçe konuşmadığından insanlar anlaşmakta zorlanıyor, doğdukları andan itibaren yabancı dil öğrenmek zorunda kalıyorlardı.

 İşte Demre'deki küçük kilisenin papazı da bu ortamda insanlara İsa'yı anlatmaya çalışıyordu. Çünkü İsa heykeli iki hafta önce çalınmıştı. Kendini; bitmeyen bir "polis ressamına şüpheli tarifi verme" döngüsünde bulan bu baba (Father) adam, sonunda dedektifliğe soyunur ve İsa heykelini aramaya başlar. Heykelin mucizevi olarak geri döneceği (ressurrection) inancı boş çıkmıştı.

 Akıllı olduğu için aramaya, en son düşünülecek yerden başlamaya karar verir. Oranın neresi olduğunu düşünmek için kilisenin çan kulesine çıkan Aziz Nikolas, düşünmeden yaptığı bu seçim sayesinde aradığını bulur. Çalınan kutsal figür çatıda öylece durmaktadır.
noel baba resmi ile ilgili görsel sonucu
 O sırada bir gürültü olur. Aziz Nikolas saklanır. Birkaç çocuk kilisenin arkasındaki ağaca, oradan da çatıya çıkmaktadırlar. Çan kulesinden  olayı seyreden Nikola, aradığı hırsızları bulmuştur ve yakalamaya karar verir. Bu kararında hırsızların küçük veletler olması etkilidir.
 
 Çocukları yakalayan peder hikayeyi öğrenir. Pazar ayini sırasında içeri saklanan çocuklar, heykeli almış ama ayinden sonra kilitlenen ön kapıdan çıkartamayınca çan kulesinden çatıya taşımışlar ve daha sonra almak üzere oraya koymuşlardı.

 Peder "Neden?" diye sorunca çocukların verdiği cevap gözlerini yaşarttı: "Onu çarmıhtan kurtarmak istedik. Bizim için yaptıklarından sonra onu orada bırakamazdık!"

 Göz yaşlarına hakim olamayan Aziz Nikola, çocukları kırmayıp en azından bu seferlik İsa figürünü çarmıhtan indirir. Yaralarına bez bağlar. Hatta heykeli çocuklara hediye eder:

- Bu heykel artık sizin! Tabii kilisede kalacak ama bundan sonra ona bir şey olmaması sizin sorumluluğunuzda... İsa sevgisi gibi sevgilerin en güzeli size hediye edilmiş çocuklar. Bu nedenle o sizindir artık. Eminim şimdi yüzünde büyük bir gülümseme vardır o kutsal adamın!
noel baba resmi ile ilgili görsel sonucu
 Hakikatten de İsa'nın yüzünde gülümseme vardı. Ama gülmeyen birisi de... Zira bu durum Tanrı'yı kızdırmıştır. Bu salak din adamı ne hakla, onun çarmıha gerilmesine izin verildiği birini indirebilirdi? Peygamberini nasıl olur da çocuklara hediye ederdi?

 Bu düşüncelerle Aziz Nikolas'ı cezalandırmaya karar verdi. Soğuğu sevmediğini bildiği için onu kutuplara sürdü ve sonsuza dek çocuklara hediye vermekle, çatılarda dolaşıp, bacalardan içeri girmekle lanetledi.

 Geyikler ve kızak ise Aziz Nikolas'ın namı diğer Noel Baba'nın fikridir. Kırmızı giysisi ise kutuplarda kaybolursa Eskimo arkadaşları onu beyaz buzda kolayca fark edebilsin diye düşünülmüştür.
Diğer insanlara benzemememle tanınırım!
Kaynak : Cenkerdem.om


bir noel hikayesi fragman | İzlesene.com

https://www.izlesene.com/video/bir-noel-hikayesi-fragman/2745513


 İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
26 Aralık, 2016, Antalya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder