12 Şubat 2017 Pazar

RİZELİ HEİDİ...

hamdu sena bilgin resim ile ilgili görsel sonucu














Merhaba Değerli Dostlar,

Geçen hafta tüm Türkiye' nin ve medyanın gündemini oluşturan Hamdu Sena ve ağabisi Ali Rahman' ın hayvan sevgilerini,  görsel Medya ve sosyal iletişim kanallarında seyretmiştik. Sosyal Medyada tıklanma rekorları kıran bu hikaye ve görüntüleri sizlerle paylaşmak istedim.
Kendisine " RİZELİ HEİDİ " lakabını taktığımız 11 yaşındaki bu kızımızın başından geçenleri  ve ayrıca Sosyal Medyada tıklanma rekorları kıran bu hikaye ile ilgili görüntüleri sizlerle paylaşmak istedim.

 Daha önceki yazılarımda Hayvan sevgisini zaman zaman gündeme getirmiştim. İnsanların yanısıra Hayvanları sevmek bir ayrıcalıktır. Dünyanın neresinde olursanız olun  bu sevgiyi gözler önüne seren farklı görüntülere rastlamak mümkün. Hayvan sevgisinin çeşitli dünya ülkelerinde çok daha fazla olduğunu  görmemizin nedeni, bu sevginin küçük yaşlardan itibaren başlamış olması.
Türklerin  Aile yapısında Anne ve Babanın bu sevgiyi yeterli derecede kendi  çocuklarına aktaramamış olması veya çocuk yaşlarda hayvan sevgisinin  yeterli olarak edinilememiş olması durumu, insanların yetişkin çağlara geldiğinde sevgisizlikten veya  hayvanları iyi tanıyamamalarının sonucu olarak onlara  karşı tepkili ve korkak  davranmalarına sebep olabiliyor.

Önce Kendinizi Sevin ve sonra da Sevdiklerinizin değerini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun...En iyi dileklerimle. Esen kalın.
 
İbrahim Birol
****


hamdu sena resim ile ilgili görsel sonucu
hamdu sena bilgin resim ile ilgili görsel sonucu


Hamdu Sena Bilginin evine 1 saate ulaşıldı: Hayvanları sevin

hamdu sena bilgin resim ile ilgili görsel sonucu                                                                            
 Hamdu Sena ve Ali Rahman'ın, yaşları küçük olmasına rağmen örnek davranış sergileyen , "Hamdu Senanın 'Hayvanları çok seviyorum. Herkesin de hayvanları sevmesini istiyorum. Hayvanlara kötü davranmasınlar' sözleri gerçekten hafızlarımızda bir fotoğraf olarak kalacaktır.  Yetkililer " İnsanlık namına örnek teşkil eden bu davranışı dolayısıyla bu yavrularımızı kutluyoruz." dediler.
İkizdere ilçesine bağlı Yağcılar köyünde hayvancılıkla geçimini sağlayan Ali Bilgin'in çocukları Hamdu Sena ve 15 yaşındaki Ali Rahman Bilgin keçilerini otlatmaya götürdü.
O sırada gebe bir keçinin doğumu başladı. Bunun üzerine Bilgin kardeşler, doğum yapan keçiyi bulunduğu yerde bırakarak diğerlerini barınağa geri götürdü.
Evlerinden okul çantalarını ve "Tomi" adını verdikleri köpeklerini yanlarına alan Hamdu Sena ve Ali Rahman, doğum yapan keçinin yanına döndü.
Doğum yapan keçiyi sırtındaki çantaya, yavrusunu ise köpeğinin sırtına bağladığı okul çantasına koyan Hamdu Sena, karla kaplı dik yolda yürüyerek hayvanları barınağa götürdü. 
Anne Keçi ve Yavrusunu Sırtlayan Rizeli Hamdu Sena ve Köpeği Tomi'nin Hikâyesi
hamdu sena bilgin resim ile ilgili görsel sonucu
Soğuk ve kar yağışına karşı ortak kader birliğine girmiş bu sevimli ekip, içimizi ısıtan ve gülümseten bir fotoğrafa konu olmuştu. Dün sosyal medyanın en çok paylaşılanları arasında olan bu fotoğrafta, yeni doğum yapan keçiyi sırtında taşıyan çocuk, oğlağı da minik bir sırt çantasının içine koyarak köpeğe emanet ediyordu.
 
Bu içimizi ısıtan anlar için Hamdu Sena, 'Bu olayı ölümsüzleştirmek için fotoğraf çektim ve sosyal medyada paylaştım.' dedi.

Rize'de karla kaplı dik yamaçta, yeni doğum yapmış keçiyi sırtında, yavrusunu ise köpeğinin sırtındaki okul çantasına koyarak barınağa götüren 11 yaşındaki Hamdu Sena Bilgin, sosyal medyada paylaşılan fotoğrafıyla, gören herkesin içini ısıttı.
Çelik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda da Hamdu Sena Bilgin'i Ankara'ya davet edeceklerini kaydederek, başkanlık koltuğunu küçük kıza emanet edeceklerini sözlerine ekledi.

hamdu sena bilgin resim ile ilgili görsel sonucu Çekilen fotoğrafı paylaşım ve beğeni rekoru kıran 11 yaşındaki Hamdu Sena Bilgin bu güzel fotoğrafın hikâyesini anlattı...


 
Kaynak : DHA haber ajansı







https://youtu.be/Pi1tru0B1AQ
           



Günün Sözü :  Bir milletin büyüklüğü ve ahlaki gelişimi, hayvanlara olan davranış biçimi ile değerlendirilir.

İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
12 Şubat, 2017, Antalya

 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder