9 Şubat 2017 Perşembe


ISPARTA

Isparta

















Merhaba Değerli Dostlarım,

Türkiye' mizin turistik yörelerini tanıtmaya devam ediyoruz. Geçen hafta  Güney Doğu Anadolu Bölgemizin  ' Mardin ' ilimizi sizlere tanıtmağa çalışmıştım, bu hafta Akdeniz  Bölgesi' nin göller bölgesinde bulunan Isparta ilimizi sizlere tanıtmaya çalışacağım. Antalya ilimize yaklaşık iki saatlik bir mesafede bulunan bu şirin ilimizin bir de Videosunu izlemenizi tavsiye ederim.
ısparta gülleri ile ilgili görsel sonucuIsparta Gül kokulu bahçeleri ve aynı zamanda Gül yetiştiriciliği, Gül yağı ithal eden ve Günümüzde, Isparta ili ve ilçelerinde Gül Bahçelerinde üretilen gül yapraklarından elde edilen Gül Yağı dünya genelindeki gül yağı üretiminin yaklaşık %65 ini oluşturmaktadır.

Aynı zamanda bünyesinde Süleyman Demirel Üniversitesi' ni, barındırması itibariyle bir kültür merkezi olan  şehrimizdir.
ısparta gül davraz ile ilgili görsel sonucuSüleyman Demirel Havaalanı' ın  Isparta'ya yakın olması bu şehre olan  hava ulaşımını kolaylaştırmaktadır. Isparta şehrimizin Davraz Kayak merkezine çok yakın olması şehre kış mevsiminde kayak sporu  yapmaya gelen Turist Gruplarının  kayak merkezi haline gelmektedir.


Isparta halısı yok olmaktan 'küçülerek' kurtulduIsparta'da Davraz El Sanatları Merkezinde üretilen minyatür halılarda 360'a kadar renk kullanılabiliyor, fiyatları ise 2 bin 500 dolara kadar çıkabiliyor Davraz El Sanatları Merkezi Müdürü Akkuş: "Dubai Şeyhi Al Maktum, Birleşik Arap Emirlikleri Şeyhi Zayed ile Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin'in halı üzerinde işlenmiş portrelerini ihraç ediyoruz"

Murat Yolcu - Seri üretim yapılan makine halıları karşısında yok olmaya başlayan Isparta halısının kurtuluşu, minyatür hale getirilerek hediyelik ürün satışıyla oldu. Küçültülerek yurtdışına hediyelik eşya olarak ihraç edilen Isparta halısı üretimde talebe yetiştirmeye devam ediyor.

Önce Kendinizi Sevin ve sonra da Sevdiklerinizin değerini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun...En iyi dileklerimle. Esen kalın.


ısparta tanıtım 2016 resimleri ile ilgili görsel sonucuISPARTA

Isparta, Türkiye'nin güneybatısında yer alır. Akdeniz Bölgesi'nin kuzeyindeki Göller Bölgesi'nde bulunan Isparta; batıda Burdur, kuzeyde Afyonkarahisar, doğuda Konya, güneyde ise Antalya ile çevrilidir. Isparta ili, Eğirdir, Kovada ve Gölcük gölleri, Kovada ve Kızıldağı Milli Parkları ile zengin bir fauna ve floraya sahiptir.

Isparta güller ve göller diyarı, halısı ile ünlü il. Isparta Akdeniz bölgesinin Antalya bölümünde ve Göller yöresinde Burdur, Afyonkarahisar, Konya, Antalya, Beyşehir ve Burdur gölleri arasında yer alan şirin bir ildir. 30°01' ve 31°33' doğu boylamları ile 37°18' ve 38°30' kuzey enlemleri arasında kalır. Isparta'ya Türkiye'nin halı tezgahı ve gül bahçesi denir.

ısparta tanıtım 2016 resimleri ile ilgili görsel sonucuEge, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgelerinin kesiştiği Göller Bölgesi denilen noktada yer alan Isparta ili,
İnanç Turizminin merkezi Yalvaç ilçesi Anadolu'nun kültür zenginliğini tüm ihtişamı ile yansıtmaktadır.
Kayak Merkezinin yeraldığı  Davraz Dağı, doğa yürüyüşü ve nehir sporlarına elverişli kanyonlar, mağaralar ve dağları ile pek çok doğa sporlarının yapıldığı merkezdir. Isparta’nın turizm kapısı Eğirdir, alternatif turizm cennetidir. Dağcılık, trekking, rüzgarsörfü, yamaç paraşütü, kampçılık turizm çeşitlerinde
birkaçıdır. Büyük İskender kral olduktan sonra (MÖ 356 - MÖ 323), Anadolu'nun batısı Yunan egemenliği altına geçti. İskender öldükten sonraki 36 yıl dahi bölge Atina'ya bağımlı kaldı. Bu yıllarda Mora yarımadasında yaşamakta olan Ispartalılarla Atina Yunanları, Anadolu'nun batısına göç etmeye başladılar. Mora Yarımadası Ispartalılarından büyükçe bir topluluk geldi, bugün Isparta ilinin yer altığı bölgeye yerleşti. Kente de kendi ülkelerinin Isparta adını verdiler. 

ısparta gülleri ile ilgili görsel sonucuGül Bahçeleri

Yağ gülü (rose damascena) Anadolu’ya 1870’li yılların başında Bulgaristan’dan gelen göçmenler tarafından getirilmiştir. Isparta’da ise yağ gülü üretimi 1888 yılında, gülyağı üretimi de 1892 yılında “Müftüzade İsmail Efendi” isimli şahıs tarafından gerçekleştirilmiştir. Müftüzade İsmail Efendi tarafından imbik adı verilen basit ve ilkel kazanlarda üretilmeye başlanan gülyağı uzun yıllar yaygınlaşarak, bu metotla üretilmeye devam edilmiştir. Köy tipi gülyağı üretimi; Atatürk’ün Isparta’ya gelişinde verdiği talimat uyarınca, “İktisat Vekaleti” tarafından modern gülyağı fabrikasının 1935 yılında kurulması sonucu yerini büyük ölçüde sanayi tipi gülyağı üretimine bırakmaya başlamıştır.Hoyran Adası ve Kaya Mezarlar

Yalvaç ilçesine 24 km uzaklıkta, Hoyran Gölü içerisinde etrafı surlarla çevrili bir adadır. Adada tanrıça Artemis adına inşa edilmiş bir tapınak vardır. Hoyran Gölü’ne bakmakta olan mezarlar kayaların içine oyularak yapılmıştır.

ısparta tarihi yerleri ile ilgili görsel sonucuSt. Paul Yürüyüş Yolu

Günümüzde önemli turizm aktiviteleri arasında yer alan St. Paul uzun mesafe yürüyüş yolu Antalya Perge’den başlayıp, Isparta’da Sütçüler Çandır, Yazılı Kanyon, Adada Antik Kenti, Eğirdir ve Yalvaç  Pisidia Antiocheia Antik Kenti’nde son bulmaktadır. Yaklaşık 450 km olan St. Paul Yolu, Türkiye’nin en uzun 2. yürüyüş yolu olup, yolun 300. km’si Isparta sınırlarında gerçekleştiriliyor.

Yapmadan Dönme...
Yalvaç Pisidia Antiocheia Antik Ören yerini gezmeden,
Kovada Milli Parkı ve göllerin kıyısında piknik yapıp fotoğraf çekmeden,
Eğirdir ilçesinde göle nazır bir Sazan (çapak) dolması yenmeden,
Isparta’dan gülyağı ve halı almadan,
1-3 Haziran tarihleri arasında yapılan Uluslararası Gül, Halı, Kültür ve Turizm Festivali’ni görmeden,
Davraz Dağında kayak, Eğirdir’de yamaç paraşütü, Çandır’da kanyoning yapmadan…
Dönmeyin...
Alıntı : travelterminal.com
Isparta tanıtım videosu



https://youtu.be/7XZXSSuwAG8

ısparta şehri hakkında video ile ilgili video
Günün Sözü :
BİZ ISPARTALIYIZ… Bizde Kaçan Kovalanmaz! Gelen Ağırlanır Giden Uğurlanır

İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
9 Şubat, 2017, Antalya








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder