Merhaba
Bir babalar gününü daha geride bıraktık. Anne ve babalar Çocuk yetiştirmede eşit sorumluluklara sahipler. Peki bu nasıl olacak? Aşağıda belirtilen istatistiklere göre babaların çocuklarına ayıra bildikleri zaman, annelere göre çok daha az olduğu gerçeğini göz ardı edemeyiz.
Bakalım uzmanlar bu konuda yapılması gerekenlerle ilgili neleri tavsiye ediyorlar.
Önce Kendinizi Sevin sonra da Sevdiklerinizin ve sahip olduklarınızın değerini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun... En iyi dileklerimle. Esen kalın..
ÇOCUĞA AYRILAN VAKİT |
Her anne baba çocuklarının gelişimi ve onların ruhsal yönleri ile çok ilgilendiklerini söyler ama kendi kendilerine oturup ''çocuğuma bu gün ne kadar vakit ayırdım ?'' diye sorduklarında, kendilerini tatmin eden cevabı çok azı alır. Amerikalı bir profesörden alınan bir bilgiye göre A.B.D. de yapılan istatistiklerde bir babanın çocuğunu günlük görme süresi 7 saniye olarak bulunmuş . Yani aynı çatı altında yaşayan birbirinden apayrı, ayrı dünyalarda insanlar . Peki bu durum hangi sonuçları getirir ? yani anne babaların çocuklarının ruhsal yönü ve psikososyal gelişimi ile ilgili eksiklikleri hangi sonuçları doğurur ?. Bunun cevabını düşündüğümde her biri ayrı bir ''gelecek '' olan çocuklar ile ilgili çok karamsar düşünceler aklıma gelmektedir. Bu nedenle bu konuyu ileri bir tarihte, ayrı bir başlık altında incelemek istiyorum .
Hatta 2000li yıllarda bırakın ruhsal gelişimi yönlendirme ve mevcut ruhsal sorunları, dünyada milyonlarca çocuk kötü bakımdan, basit sağlık sorunlarından, kazalardan, salgın hastalıklardan, anne baba ihmaline bağlı nedenler ile hayatını kaybediyor.
|
Alıntı
BİR MEKTUP
Amerika’nın ünlü başkanlarından Abraham Lincoln’ ün, oğlunun öğretmenine hitaben yazdığı bir mektup şöyledir:
“Öğrenmesi gerekli biliyorum; bütün insanların dürüst ve adil olmadığını… Fakat şunu da öğret ona; her alçağa karşılık bir kahraman, her bencil siyasetçiye karşılık kendini adamış bir lider vardır.
Her düşmana karşılık bir dost olduğunu da öğret ona! Zaman alacak biliyorum, fakat eğer öğretebilirseniz ona, kazanılan bir doların, bulunan beş dolardan daha değerli olduğunu öğret… Kaybetmeyi öğrenmesini öğret ona!... Ve hem de kazanmaktan neşe duymayı, kıskançlıktan uzaklara yönelt onu…
Eğer yapabilirsen, ona, kitapların mucizelerini öğret. Okulda hata yapmanın, hile yapmaktan daha onurlu olduğunu öğret ona… Ona, kendi fikirlerine inanmasını öğret. Herkes ona yanlış olduğunu söylediğinde dahi.
Nazik insanlara karşı nazik, sert olanlara karşıda sert olmasını öğret ona!... Herkes kendine takılmış bir yöne giderken, kitleleri izlemeyecek gücü vermeye çalış oğluma!
Bütünü dinlemesini öğret ona, fakat bütün o dinlediklerini gerçeğin eleğinden geçirmesini ve sadece iyi olanları almasını da öğret. Eğer yapabilirse, üzüldüğünde bile nasıl gülümseyeceğini öğret ona. Gözyaşlarında hiçbir utanç olmadığını öğret. Herkesin, sadece kendi iyiliği için çalıştığına inananlara, dudak bükmesini öğret ona. Ve aşırı ilgiye dikkat etmesini…. Bu büyük bir taleptir, biliyorum. Ne kadarını yapabilirsen bir bak bakalım.”
ÇOCUKLARIMIZ
Çocuklara asla bunu söylemeyin
1-“Ne kadar aptalsın!”
Şiddetli öfke anında anne babalar bu sözü sık sık söylerler. Bunu çocuğa tekrar tekrar söylemek, onun aptal olduğuna inanmaya başlaması için yeterlidir.2-“Neden onun gibi değilsin”
Bu asla söylenmeyecek bir sözdür. Çocuğun başka birisine benzemesini istemek, onun kendisini yetersiz ve küçük görmesine sebep olacaktır.
BAŞARILI BİR ÖĞRENCİ OLMANIN ŞARTLARI NELERDİR?
Öncelikle öğrenci arkadaşların derslerinde başarılı olması için kendilerine bir hedef belirlemeleri gerekmektedir. Hedeflerine ulaşma konusunda kendine güvenmelidirler. Daha sonra aşağıda belirttiğim verimli ders çalışma tekniklerini uygulamaları gerekmektedir.
1-Belirli bir çalışma odası belirlenmelidir. O odaya geldiğinizde çalışmanız gerektiğini hissediniz.
2-Çalışma odanız fazla sıcak ve soğuk olmamalı, iyi havalandırılmalıdır. Odanız fazla sıcak olursa uykunuz gelir. Fazla soğuk olursa dikkatiniz dağılır, ders çalışamazsınız.
3-Uzanarak veya yatarak değil de dersi mutlaka masa başında çalışınız.
4-Televizyon karşısında, müzik dinleyerek ve sohbet ederek ders çalışmayınız.
5-Ders çalışırken hayal kurduğunuzu fark ederseniz, hayalini bitirdikten sonra ders çalışmaya başlayınız.
6-Sınav kaygısı ve stresinden uzak duralım. Sınav kaygısı ve stresiyle baş etme yöntemlerini mutlaka öğrenelim.
7-Ders çalışmaya başlamadan önce dersle ilgili araç ve gereçleri yanımızda bulundurmalıyız.
8-Ders çalıştıktan sonra kesinlikle televizyon izlememeliyiz. Çünkü yapılan araştırmalarda ders çalıştıktan sonra televizyon izlendiği zaman öğrendiğimiz bilgilerin çoğunu zihnimizden silindiği görülmüştür.
9-Zihnimizin en açık olduğu saatlerde zorlandığımız dersleri çalışmalıyız.
10-Çalışma saatlerimizi mutlaka programlamalıyız.(40-50 dakika çalışma,10-15 dakika dinlenme)
Kısaca Başarı Başaracağım Diyenlerindir.
Alıntı : eğiticibilgiler.com
https://youtu.be/MnCI9dKX5fI
Günün Sözü :
İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
19 Haziran, 2017, Antalya
https://youtu.be/MnCI9dKX5fI
Günün Sözü :
İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
19 Haziran, 2017, Antalya
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder