19 Mayıs 2016 Perşembe

YANAN ŞÖMİNE








Ehemann versteckte Geld im Kamin | Frau verheizt Traum vom Segelboot















Merhaba Dostlarım,

Mustafa Kemal Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramımızı  bu gün bir kez daha  coşkuyla kutluyoruz.
19 mayıs yazıları ile ilgili görsel sonucu19 Mayıs gününü kurtuluş günümüz ve özgürlük ateşini yaktığı gün olarak Gençlik ve Spor Bayramı yapmış ve tüm Türk Milletine özellikle gençlere armağan etmiştir.
Bazı vatan topraklarını düşman işgal ederken vatanseverler çarpışarak şehit düşmüşlerdir. Çanakkale Savaşı kahramanı olan Mustafa Kemal Atatürk' de kurtuluşun Anadolu topraklarında Anadolu halkıyla birleşerek topyekûn savaşarak kazanılacağına inanıyordu. Bu sebeple 16Mayıs 1919’da İstanbul’dan ayrılarak Samsun’a doğru yola çıktı. 19 Mayıs 1919 Samsun’a ayak bastı. Düşmanlar bütün yurdu ele geçirmeyi planlıyorlardı. Yurt yavaş yavaş parçalanmaya başlamıştı. Fransızlar, İtalyanlar, İngilizler, Yunanlılar, Ermeniler tarafından yurdumuz işgal edilmeye başlanmıştı. Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a ayak basıp Kurtuluş Savaşını başlatması milletimizin de yaşlısı genci, çocuğu kadını her şeyiyle “Ya istiklal ya ölüm” ilkesiyle bu savaşa katılması, Türklerin esir edilemeyeceğini her zaman hür yaşayacağını bağımsızlığından vazgeçmeyeceğini pes etmeyeceğini ve Türk topraklarının işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir.
Bu eşsiz liderimizi, sevgi, saygı, hasret ve sonsuz rahmetle bir kez daha anıyoruz. Ruhun şad olsun.


Bugün sizlerle,  Almanya' nın ( Eder) Frankenberg kasabasında bir hafta önce yaşanmış olan gerçek bir hikayeyi paylaşacağım. Bu  hikâyeden bize kalan ders:  Aileler arasında hiçbir zaman gizli saklı bir işin yapılmaması, Aileyi ilgilendiren çok önemli meselelerde ev halkının tam bir diyalog ve uyum içinde hareket etmeleri gerektiği bir kez daha vurgulanmıştır.

Almanya nın yüksek tirajlı gazetelerinden " Bild  News Gazetesini"n internet sayfasında yayınlan bu haberi, Almanca dan Türkçeye tercüme ederek, sizlerle paylaşmak istedim, umarım ilginizi çeker.
Bu arada   kısa kısa Almanca -Türkçe olarak çevirmenlik denemelerim var, en büyük hedefim, Almanca bir romanın Türkçe ye çevirmenliğini yapabilmek. İnşallah başarırım.

Her şeyin gönlünüzce olması dileklerimle. Esen kalın.


Evli adam (67) ve  hanımı (65) ile birlikte yıllarca biriktirdikleri paralarını, hayallerini süsleyen bir yelkenli Botu alabilmek  üzere bir bankaya koymuşlar. Yelkenliyi satacak olan kişi yelkenlinin parasını peşin ve nakit olarak almak istemektedir.

Evli adam,  44.000.- Euro yu bankadaki hesabından çeker. Yelkenlinin satış işlemlerinin bir hafta kadar sürecek olması nedeniyle, Adam parasının tamamını bu süre zarfında evinde bulunan şöminenin içine saklar. Karısına sürpriz yapmayı düşündüğünden, bu gelişmelerden karısına hiç bahsetmez.

Adam bir cumartesi sabahı köpeği Gassi ile birlikte yürüyüşe çıkar.

Karısı evde yalnız kalmıştır. Ev içinde gece  22 derece olan sıcaklık aniden 11 dereceye düşmüştür.
Bu durumda kadına düşen görev şömineyi yakmaktır. Şömine içine yayılmaya başlayan alevler, odanın ısısını değiştirmeğe başlar.


Die Frau verfeuerte nichts ahnend 44 000 Euro
Bu arada köpeği ile birlikte yürüyüş sonrası eve gelen Adam, birde ne görsün, evin şöminesi alev alev yanmaktadır. Panik içinde  bir kova dolusu suyu alevlerin üstüne atsa da geç kalmıştır.

Karısı durumu öğrenmiştir ama,  hayalini kurdukları yelkenli gözlerinin önünde alevlerin içinde kül olup gitmiştir. Adam ve hanımını  bu durum aniden şoka sokmuştur.

'Bild News' gazetesi muhabirinin olay sonrası yaptığı araştırmada, evin hanımının Hastahane de tedavi altına alınmış ve tedavinin halen devam etmekte olduğudur.

Alıntı : Bild News Gazetesi, Almanca- Türkçe tercüme, İbrahim Birol

Günün Sözü :
Yeni bir dünya var,  anlıyor musun. Her şeyi geride bırakmak gerekiyor. Bir sabah kalkacaksın, arkana bakmadan. Oğuz Atay

İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
Mayıs 18, 2016, Antalya


 

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder