15 Mayıs 2016 Pazar

ERMİŞ, SÖRFÇÜ VE PATRON



 
 

 
 Merhaba Değerli Dostlarım,

Bu gün sizlere bir roman daha tanıtacağım, Ferrari'sini Satan Bilge Romanının yazarı Robin Sharma dan bir başka eser. Bloğumda tanıttığım bu üç roman, sanırım bu yaz döneminde öncelikli okunacak kitaplarınız arasında yerlerini alacaktır.
 
Hayatın iniş ve çıkışları vardır. Çoğumuz bu oyuna kapılır gideriz. İşler yolundayken kendimizi mutlu hissederiz, bozulunca üzülürüz. Yaşama bu tür bir yaklaşım güçsüz bir yaşama biçimidir. Dalgalarla sürüklenen dal parçası gibisin demektir. Akıntıya göre gidersin: Şu anda bir yönde gidiyorsun, bir sonraki anda başka bir yöne. Oyunu oynamanın çok daha bilgece bir yolu, tüm yargılardan kurtulmaktır.

En iyi dileklerimle. Esen kalın.








Ermiş, Sörfçü ve Patron Kitap İncelemesi
Bu olağanüstü kitabın sayfalarında korkularını özgürlüğe, yaralarını bilgeliğe dönüştürmenin; zihnini eğitmenin, yüreğini açmanın ve maneviyatını güçlendirmenin yöntemlerini; gerçek sevgiyle kutsanmış güzel ilişkilere uzanan yolları öğreneceksin. Yaşamın gizemli, serüven ve eğlence dolu olacak, kariyerinde bir yıldız gibi parlayarak bolluk ve berekete kavuşacaksın.

Ferrasi'ni Satan Bilge'ye kıyasla daha çok beğendiğim, hakkının yendiğini düşündüğüm kitap. Müthiş bir keyif aldığımı hatırlıyorum. Eğer aranızda Ferrasi'ni Satan Bilge'yi okuyup beğenmeyen ve Sharma kitaplarına bakmayanlar varsa buna bakın okuyun bence pişman olmayacaksınız
 
"Robin Sharma'dan muhteşem, yaşam değiştiren bir eser..."
Mark Victor Hansen, Yazar

"Harika bir hayat yaşamaya hazırsanız, bu sıra dışı kitabı okuyun!"
derviş resmi ile ilgili görsel sonucuRichard Carlson, Yazar

Bu sıra dışı kitabın sayfaları arasında, hayatınızı baştan yaratmanın ve kişiliğinizin en iyi haliyle tekrar bütünleşmenin pratik ve güçlü sürecini keşfedeceksiniz. Etkileyici hikâyesiyle Ermiş, Sörfçü ve Patron size derin bir bilgelik ve kaderinizi keşfetmenize yarayacak pratik öğretiler sunuyor. Varoluş sebebinizi bulun ve aradığınız sonsuz mutluluğa erişin.
Hayatınızı en iyi şekilde yaşamanıza rehber olacak bu devrim niteliğindeki kitapta:

Gerçek niteliklerinizi açığa çıkarıp hünerlerinizi sergilemeye,
Korkularınızı özgürlüğe, yaralarınızı bilgeliğe çevirmeye,
Zihninize hükmedip kalbinizi açmaya ve ruhunuzu beslemeye,
Gerçek sevgiyle dolu, güzel ilişkiler yaşamaya,
Macerayı, gizemi ve eğlenceyi yaşamınıza tekrar katmaya,
Kariyerinizde başarıya ulaşıp refaha kavuşmanıza yardımcı olacak bilgiler bulacaksınız.

Robin Sharma'nın çarpıcı kurgu stiliyle yazılmış olan bu kitap, hayatta tuttuğu yol Robin Sharma'nınkine oldukça benzeyen Jack Valentine isimli bir adamın hikâyesini anlatıyor. Hayatında bir şeylerin eksik olduğunu hisseden Jack daha mutlu, daha sağlıklı ve daha güzel bir hayat yaşayabilmek uğruna yola koyularak üç etkileyici öğretmenin öğrencisi oluyor. Son derece güçlü bir felsefenin varlığını keşfederek içinde yaşadığı gerçekliği değiştirmek ve kaderine ulaşabilmek için adımlar atıyor.
 Okudukça mutlu eden, sakinleştiren, dinlendiren bir kitap. Geç kalmışım okumak için

patron resmi ile ilgili görsel sonucu

"Bana öyle geliyor ki çoğumuz, içimizden gelen o incecik, ama çok bilge sesi dinlemiyoruz. Her birimizin kalbinin derinliklerinde bir yer var, en büyük sorunlarımızın cevabını biliyor. Yani aslında her birimiz, kendi gerçeğimizi de, kendimize olağanüstü hayatlar yaratmak için ne yapmamız gerektiğini de biliyoruz. Çoğumuz bu doğal bilgelik kaynağıyla bağlantımızı kaybettik, çünkü günlerimize çok fazla kuru gürültü, çok fazla dağınıklık egemen oldu. Oysa ben, sessizliğe, sükûnete ve yalnızlığa zaman ayırdığımda, gerçeğin sesinin konuşmaya başladığını öğrendim. Ayrıca ben onun rehberliğine ne kadar güvenirsem, hayatım da o kadar zenginleşti."
Ayşe gülce

Günün Sözü :  
                            "Başına gelen her şey güzeldir."
                            "Kusurlu oluşumuz hayatımıza anlam katar."


İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/ 

Mayıs 14, 2016, Antalya



 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder