15 Ocak 2018 Pazartesi




İŞTE İSTANBUL 3. HAVALİMANI


İstanbul 3. Havalimanı ne zaman açılacak?


Merhaba Gönül Dostlarım,

İstanbul'daki Yeni havalimanı tamamlandığında 165 yolcu köprüsü, terminaller arasındaki ulaşımın raylı sistemle yapıldığı 4 ayrı terminal binası, 3 teknik blok ve hava trafik kontrol kulesi, 8 kontrol kulesi, her türlü uçak tipinin operasyonuna uygun müstakil 6 pist, 16 taksi yolu, 500 uçak park kapasiteli toplam 6,5 milyon metrekare büyüklüğünde apron, şeref salonu, kargo ve genel havacılık terminali, devlet konuk evi, yaklaşık 70 bin araç kapasiteli açık ve kapalı otopark, havacılık tıp merkezi, oteller, itfaiye ve garaj merkezi, ibadethaneler, kongre merkezi, güç santralleri, arıtma ve çöp bertaraf tesisleri gibi yardımcı tesislerden oluşacak.

İYH ilk fazı tamamlandığında 90 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak. Turizm sektöründe yapılan kişi başı harcamanın 700 dolardan yüksek olduğu düşünüldüğünde, bunların sadece yüzde 10’unun ülkeyi turist niteliğinde ziyareti söz konusu olsa bile, ülke ekonomisine katkısının 7 milyar dolar olması bekleniyor.
İGA CEO’su Yusuf Akçayoğlu, Türkiye’den 3 saatlik uçuşta dünya havacılık sektörünün yüzde 40’ ına hakim olunduğunu belirterek, Hindistan ve Uzak Doğu’dan uçacak insanların İstanbul’dan yapacağı aktarmanın biletin ucuzlamasını sağlayacağını belirterek, İstanbul 3 kıtaya hakim doğal hab olduğunu söyledi. Akçayoğlu, üçüncü havalimanı inşaatının çok hızlı devam ettiğini belirterek kendisinin de zaman zaman şantiyede kaldığını ve çalışmaları yakından takip etmek için proje alanında kalabileceği bir odasının bulunduğunu belirtti.

İşte üçüncü havalimanının tüm özellikleri

Akçayoğlu şunları söyledi: “Yeni Havalimanı’ nın alan olarak dünyanın en büyük havalimanı olacak. Proje alanı toplamı 76,5 milyon metrekare. havalimanının ilk etabının Atatürk Havalimanı’ nın 3 katı büyüklüğünde olacak. İlk açılışta 90 bin yolcu kapasiteli olacak. Projenin tamamı bitiğinde 200 milyon yolcuya hizmet verilecek.Günlük toplam uçak hareket kapasitesi 3 bin 500 olacak. Ana terminal binası inşaat alanı 1.3 milyon metrekare Katlı otopark 700 bin metrekare ve 18 bin araç kapasiteli olacak. Kapalı inşaat alanı toplamı 3.5 milyon metrekare bu Monaco’ nun 1,7’sine yani yaklaşık olarak iki katına tekabül ediyor.Terminal binasında 1 milyon metreküp beton kullanılacak bu Empire State Building’ de kullanılanın 1,4 katı. Terminal binasında 180 bin ton demir kullanıyor ki bununla 24 tane Eiffel Kulesi yapılabilir.Terminal çatı alanı 450 bin metrekare bu alan İtalya’ daki Colloseum’ un 23 katı.

Önce Kendinizi Sevin, sonra da Sevdiklerinizin, sahip olduklarınızın ve size değer verenlerin kıymetini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun... En iyi dileklerimle. Esen kalın...  

Unutmayın ki, sizin beğenmediğiniz yaşantınız, bir başkasının hayali olabilir...



İSTANBUL YENİ HAVALİMANI' NIN YÜZDE 73'Ü TAMAMLANDI! İ
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı inşaatındaki ilerleme hızının memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, "Bugün itibarıyla yüzde 73 ilerleme sağlamış durumdayız." dedi.

3.havalimanı son görüntüleri ile ilgili görsel sonucuİstanbul Yeni Havalimanı’nda çalışmalar tüm hızıyla sürerken, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak sosyal medya hesabından havalimanı inşaatının yüzde 71’inin tamamlandığını açıkladı.
İstanbul Yeni Havalimanı’nda çalışmalar tüm hızıyla sürerken, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, inşaat alanında incelemeler yaptı. İnşaat alanını gezen Funda Ocak, sosyal medya hesabından havalimanı inşaatının son durumu hakkında fotoğraf ve bilgi paylaştı.
Bitirildiğinde ilk etabı 90 milyon yolcu kapasiteli terminal ve 2 pistten oluşacak olan İstanbul Yeni Havalimanı 29 Ekim 2018 tarihinde hizmete girecek.
Şu ana kadar yüzde 73’ ü tamamlanan İstanbul Yeni Havalimanı’nda, hem iç hem de apron sahasında aralıksız süren çalışmalar sonucu yolcu köprülerinin montajları, ana terminal binasının dış cam ve çatı montajları devam ediyor. Tek çatı altında dünyanın en büyük terminalinde çatı işlerinin yılsonuna kadar bitirilmesi hedeflenirken, Airbus A 380 ve Boeing 747 gibi büyük gövdeli uçakların rahatlıkla iniş-kalkış yapabileceği 3 bin 750 metre uzunluğunda 60 metre genişliğindeki pistlerden ikincisin de yapımında önemli aşama kaydedildi.
3.havalimanı son görüntüleri ile ilgili görsel sonucu
İstanbul Yeni Havalimanı inşaat alanında incelemelerde bulunarak inşaat alanın son durumu ile ilgili fotoğraflar paylaşan Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, ”Cumhuriyet tarihinin en büyük vizyon projelerinden biri olan İstanbul Yeni Havalimanı inşaatında incelemelerde bulunduk. Teknik kadro ve emekçilerin gece gündüz demeden gösterdikleri üstün gayretle inşaat seviyesi yüzde 73 ’e ulaşmış durumda. Dünyanın gözünü kamaştıran bu büyük eser inşallah planlanan sürede bitirilecek. Emeği geçenlere çok teşekkürler” diye konuştu.
Alıntı
https://youtu.be/0zWOWhAqjlo
https://www.facebook.com/igairport/videos/283232065646471/


istanbul 3. havalimanı ile ilgili görsel sonucu


Günün Sözü : " İstikbal Göklerdedir " Mustafa Kemal ATATÜRK


2018 Troia Yılı



İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/

15 Ocak 2018, Antalya





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder