17 Ocak 2018 Çarşamba

ZAMANI KENDİNİZ YARATIN



ZAMANI KENDİNİZ YARATIN ile ilgili görsel sonucu






Merhaba Gönül Dostlarım,


Bugünkü sayfamızda günümüzü çok daha verimli kullanabilmek ve keyifli geçirebilmek  için nelere dikkat etmemiz gerektiği ile ilgili uzmanlar tarafından bizlere tavsiye edilen 12 önemli maddeyi aşağıdaki yazımda açıklamadan önce önemli bir konuyu sizlere paylaşmak  istiyorum. ' 2018  Troia Yılı Olsun' başlıklı yazıma Türkiye' den ,  diğer yabancı ülkelerden ve bilhassa Polanya' dan beklenenin üstünde  gelen görüntü ve beğeni sayılarınız için, her bir Gönül Dostuma ayrı ayrı sonsuz sevgi ve şükranlarımı yolluyorum.


Önce Kendinizi Sevin, sonra da Sevdiklerinizin, sahip olduklarınızın ve size değer verenlerin kıymetini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun... En iyi dileklerimle. Esen kalın...  

Unutmayın ki, sizin beğenmediğiniz yaşantınız, bir başkasının hayali olabilir...



24 saatinizin tamamını kullanarak gününüzü çok daha verimli ve keyifli geçirin.
Konu ile ilgili 12 güzel tavsiye:
(Okuma' yı sevenler ile; Okuduklarımdan hoş bir bölümü paylaşmak istedim.)
Aslında hepimizin gün içinde 24 saati var! Ancak bazı insanlar bu süreyi diğerlerinden çok daha verimli geçiriyorlar. Özellikle de güne daha erken saatlerde başlayanlar gün içinde çok daha verimli ve üretken oluyorlar. Son yıllarda yapılan araştırmalar, ortalama bir insanın gün içinde 3 ya da 4 saatini akıllı telefonlarına harcadığını ortaya koyuyor. Bunun üzerine bir de günlük işler ve koşuşturmalar eklenince, zaman çok hızlı akıyormuş gibi hissederek kendimize zaman ayırmak bir lüks haline dönüşüveriyor.
Spor yapmanın motivasyonu, disiplini ve zaman yönetimini olumlu şekilde desteklediği biliniyor. Bu kez zamanı daha etkin kullanmanın yollarını keşfetmek için; İşte uzmanlardan 24 saatinizi daha etkili bir şekilde kullanabilmeniz için 12 etkili öneri.


1. Kısa bir süreliğine de olsa “bağlantısız” kalın. Araştırmalar, sıradan bir insanın gün içinde 8 veya 9 saatini elektronik cihazlar kullanarak geçirdiğini ortaya koyuyor. 3 ya da 4 saat ise akıllı telefonlarla geçiriliyor. Gün içinde kısa bir zaman ayırıp bu cihazlarla bağlantınızı keserek, yazmak, okumak, öğrenmek, pişirmek veya yeni insanlarla tanışmak için bir fırsat yaratabilir ve sıradan bir günde bile yeni deneyimler yaşayabilirsiniz. Daha sağlıklı bir yaşam için fitness uzmanları da, gün içindeki elektronik cihaz kullanımına bir limit koymanızı tavsiye ediyor. Elektronik cihazlar zaman öldürmesinin yanı sıra uyku kalitesini de düşürdüğü için sağlığımızı tehdit ediyor.


Otomatik alternatif metin yok.

 2. Kısa bir ara verin ve yürüyüşe çıkın. Gün içinde işlerimizi halletmek için bilgisayar başında oturularak geçirilen saatler, beynimizin daha az duyarlı hale gelmesine sebep oluyor. Bunun için yürüyüş yapmayı öneren uzmanlar; beyniniz ve ayaklarınız arasındaki bağlantının sandığınızdan daha güçlü olduğunu paylaşıyor ve sorunlarınızı yürüyerek çözmeye davet ediyor. Yürüyüş yaptığınızda kalp atışlarınız ve kan dolaşımınız hızlanır, beyniniz de dahil olmak üzere tüm organlarınıza ve kaslarınıza oksijen ulaşır. Yürüyüş sırasında beynimizin özel olarak bir güç kullanması gerekmediği için de zihnimiz kısa bir süre için özgür kalır ve dinlenmek için fırsat bulur.

3. Müzik dinleyin. Pek çok araştırma müziğin doping görevi gördüğünü ve tüm spor faaliyetlerinde performansı güçlendirdiğini ortaya koyuyor. Müzik dinlediğimizde beynimiz ve kaslarımız çok daha bağlantılı hale geliyor. Böylece hareketlerimiz daha akışkan oluyor. Temizlik ya da haftalık market alışverişi gibi yapmanız gereken sıkıcı rutin işler olduğunda, doğru müzik listesiyle bu işleri keyifli hale getirebilir ve kendinize zaman ayırdığınızı hissedebilirsiniz.

4. Bitirene kadar sadece tek bir işle ilgilenin. Aynı anda 10 farklı işle uğraşmak hem işleri bitirememenize hem de dikkat dağınıklığına sebep olur. Uzmanlar dikkat dağınıklığının “tam bir zaman kaybı” olduğunu belirtiyor ve bu yüzden bitene kadar tek bir işe odaklanmanızı ve tamamlamanızı öneriyor. Yapacağınız işleri zaman alma bakımından 1’den 10 ’a kadar numaralandırmanın da işe yaradığını paylaşıyorlar.

ZAMANI KENDİNİZ YARATIN ile ilgili görsel sonucu

5. Daha erken uyanın. Artık sık sık duymaya başlasak da erken kalkmak, gününü gerçekten verimli kullanmak isteyenlerin başvurduğu ve uygulamanın pek de o kadar kolay olmadığı bir alışkanlık. Her ne kadar zor olsa da, dünyanın en mutlu ve başarılı insanlarının ortak noktası güne çok erken saatlerde başlamaları! Uzmanlar günü verimli bir şekilde planlayabilmek için, işe başlamadan 2 ya da 3 saat öncesinde uyanmanızı öneriyor.
6. Soğuk bir duş alın. Sabahları egzersiz yapıyorsanız, egzersiz ardından sıcak bir duş aldığınızda o rahatlamanın verdiği hisle yatağa dönme isteğinin nasıl bir şey olduğunu biliyorsunuzdur. Ancak önünde uzun bir gün varsa bu yapmak için zaman ayıramayacağınız bir hareket. Bu yüzden soğuk su altındaki birkaç dakika, modunuzu geliştirip çok daha enerjik hissetmenizi ve daha iyi odaklanmanızı sağlayabilir. Soğuk suyun bağışıklık sistemini güçlendirdiği de biliniyor ancak siz yine de, alışkın değilseniz hasta olmamaya dikkat edin!
7. Gününüzü saatlere göre değil, dakikalara göre değerlendirin. Yaratıcı ve üretken insanlar çalışırken zamanlarını saatlere göre değil dakikalara göre değerlendiriyorlar. Her dakikayı verimli bir şekilde kullanmak işlerinize daha iyi odaklanmanızı ve önceliklendirdiğiniz işlerinizi daha hızlı bir şekilde bitirmenizi sağlayacak.
8. “Hayır” demeyi öğrenin. Çok fazla işi aynı anda yapmaya çalışmak önemli işlerinizi ve hedeflerinizi aksatır. Bu yüzden uzmanlar “hayır” demenin bir zayıflık işareti olmadığını ve hayatınızdaki önemli şeyleri önceliklendirmek için bir yöntem olduğunu vurguluyor.
9. Egzersiz yapın. Özellikle sabah saatlerinde egzersizi bir alışkanlık haline getirip sabah rutininizin bir parçası yaparak faydalarını görebilirsiniz. Egzersiz yapmak beyninizi çalıştıracak ve güç içinde daha motive hareket etmenizi sağlayacak. Egzersiz yaptığınızda salgılanan serotonin iştah, uyku ve ruh halinizi düzenlediği için beden ve zihninize büyük etki ediyor. Endorfin ise stres seviyelerini azaltarak çok daha pozitif hissetmenizi sağlıyor.
10. Daha fazla keyif aldığınız şeyler yapın. Durmaksızın çalışmak hem yaratıcılığımız hem de üretkenliğimiz üzerinde negatif etki ediyor. Bu yüzden sevdiğiniz hobileriniz için zaman ayırmanız önemli. Gün içinde kitap okumak ya da bir enstrüman çalmak gibi uğraşlarınız varsa bunları yaparak kendinize vakit ayırırsanız, işinizin başına döndüğünüzde çok daha verimli bir şekilde çalışabilirsiniz.
 

Otomatik alternatif metin yok.
11. Pazar akşamlarınızı çok daha aktif olarak geçirin. Şimdi tembellik yaparak geçirdiğiniz Pazar günlerinizi çok daha verimli hale getirme zamanı! Uzmanlar “Pazar gününü haftanın son günü olarak görmek yerine, bir sonraki haftanın başlangıcı olarak görün” diyor ve özellikle Pazar günleri akşam üzeri 5 gibi, gelecek hafta için planlamalarınızı yaparak, başarmak istediklerinizi ya da önünüze çıkabilecek engelleri düşünmemizi öneriyor.


12. Bahaneler üretmeyin. “Başarılı olmak istiyorsak bahanelere yer yoktur.” Uzmanlar bu önemli noktayı sık sık kendimize hatırlatmamız gerektiğini söylüyor ve eğer sık sık kendinize “hiçbir şey için zamanım yok” diyorsanız, o zaman bunun gerçek olacağını belirtiyorlar. Bu yüzden özellikle yeni yıl hedefleri koyduğunuz 2018 yılında ekstra zaman aramak yerine, “bu zamanı kendiniz yaratın” diyorlar.

Herkese; Sağlık ve huzur dolu mutlu bir yaşam dileğim ile ESEN KALIN.....


Alıntı : Keyif Atölyesi

 ZAMANI KENDİNİZ YARATIN İLE İLGİLİ SÖZLER ile ilgili görsel sonucu
Günün Sözü :

Zaman en çok istediğimiz ama en kötü kullandığımız şeydir.” William Penn

İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/

17 Ocak 2018, Antalya

2018 troia yılı olsun resim ile ilgili görsel sonucu



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder