21 Mart 2017 Salı

FARK YARATANLAR



yün bebek RESİM ile ilgili görsel sonucu































Merhaba Değerli Dostlar,

Hangi yaşta olursanız olun, siz siz olun hayallerinizin peşinden gitmeyi hiç bir zaman bırakmayın.
İnandığınız Doğruysa Bildiğinizden Şaşmayın Hayallerinizin Peşinden Koşun.

Önce Kendinizi Sevin ve sonra da Sevdiklerinizin değerini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun...En iyi dileklerimle. Esen kalın.

İbrahim Birol

&&&&
İlkokul mezunu bir kadın düşünün, ilk okuduğu kitap Maksim Gorki' nin Ana adlı eseri olsun, çektiği ilk uzun metraj film ile de New York'ta ödül alsın...
Bugünkü " Fark Yaratanlar" adı altındaki yazımızı Ümmiye Koçak'a ayırdım.
 Hani şu geçen hafta  " Sen Yeter ki Hayal Et"  başlıklı yazımızda dünyaca ünlü Portekizli Futbolcu Cristianao Ronaldo' nun Türk Telekom Reklam filminin çekimlerini ve yapımını üstlenen  Ümmiye Teyze...
Ümmiye Koçak, Mersin'de yaşayan 58 yaşında bir kadın. Onu diğer kadınlardan ayıran şeyse taşıdığı Afife Jale ruhu.
 "Ümmiye Koçak, ilkokulu bitirdikten sonra okuduğu kitaplarla kendisini geliştirmeye karar vermiş. İlk okuduğu kitapsa Maksim Gorki' nin “Ana” adlı kitabı olmuş.
Evlendikten sonra Mersin’in Arslanköy adlı köyüne taşınan Ümmiye Koçak, köy kadınlarının yaşadıklarını tüm dünyaya göstermek için, 2001 yılında “Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu” nu kurmuş. Burada halen eğitmen anne olarak canla başla çalışıyor...
Ümmiye Koçak, “Hasret Çiçekleri” adlı oyunuyla 2006 yılında Sabancı Uluslararası ödülünü almış.
Ümmiye Koçak, bu kadarla da kalmamış, "kadının kadına olan şiddeti" ni anlatan uzun metraj bir filmle inanılmaz başarılara imza atmış ve Adana Tiyatro Festivali’ nde sahne almış.
Tarlada çalışarak biriktirdiği paraları, son kuruşuna kadar "Yün Bebek" adlı film için kullanmış."

"Afife Jale'nin Ruhunu Taşıyan Kadın" ünvanını da tabi ki Ümmiye Koçak almış!"

"Afife Jale'nin Ruhunu Taşıyan Kadın" ünvanını da tabi ki Ümmiye Koçak almış!
  


Sabancı Vakfı’ nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlatan, “Fark Yaratanlar” programında “Ümmiye Koçak” kendine çok yakışan bir unvan sahibi olmuş. "Afife Jale'nin Ruhunu Taşıyan Kadın" ünvanını alan Koçak, "Afife Jale hayalim. Birçok yerde, birçok yaptığı işle kendimi yıllardır hep özleştirmiştim," açıklamasında bulunmuş.
Alıntı : onedio.com
"Bu ödülü Amerika'da festival salonunda almak isterdik. Ancak maddi olanaksızlıklar nedeniyle oraya gidemedik."
"Bu ödülü Amerika'da festival salonunda almak isterdik. Ancak maddi olanaksızlıklar nedeniyle oraya gidemedik."

Ümmiye KOÇAK Kim ?


 New York Avrasya Film Festivali’nde ‘Sinemada En İyi Avrasyalı Kadın Sanatçı’ ödülünü alan ‘Yün Bebek’ filminin yazarı, yönetmeni ve Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu'nun kurucusu... 
yün bebek RESİM ile ilgili görsel sonucu










1957 yılında Adana'da Çelemli Köyü' nde doğan Ümmiye Koçak, okumayı çok istemesine rağmen 10 kardeş oldukları için ilkokuldan sonra okula gönderilmedi. Ümmiye Koçak, ilkokulu bitirdikten sonra okuduğu kitaplarla kendisini geliştirdi. İlk okuduğu kitap Maksim Gorki' nin "Ana" adlı kitabı oldu.

Evlendikten sonra Mersin'in Arslanköy' üne taşınan Koçak, köy kadınlarının yaşadıklarını tüm dünyaya göstermek için, 2001 yılında "Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu" nu kurdu.

yün bebek RESİM ile ilgili görsel sonucu
Topluluğun sahneye ilk koyduğu oyun Remzi Özçelik' in "Taş Bademleri" adlı oyunu oldu. Grup, daha sonra kendi hikayelerinden oluşan bir oyun derleyerek "Kadının Feryadı" adlı oyunu sahneye taşıdı. Ümmiye Koçak, "Hasret Çiçekleri" adlı oyunuyla 2006 yılında Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali' nde sahne aldı.

Koçak, daha sonra tarlalarda çalışarak kazandığı paraları biriktirerek kadına karşı şiddet sorununu anlatan "Yün Bebek" filmini yazdı ve yönetti. 49. Antalya Altın Portakal Film Festivali' nde galası yapıla
n filmi Ümmiye Koçak'a New York Avrasya Film Festivali' nde "Sinemada en iyi Avrasyalı Kadın Sanatçı" ödülünü kazandırdı.

1979 yıllında Mersin Arslanköy' e gelin giden evli ve 3 çocuk annesi olan Ümmiye Koçak bugüne kadar 15 tiyatro oyunu yazdı. Koçak, Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu ile yaklaşık 10 bin kez sahneye çıktı ve oyunlarını Türkiye'nin dört bir yanında 30 bine yakın kişi izledi.
   
  Alıntı  : ummiyekocak.net

  

        .

bahar mevsimi videoları ile ilgili görsel sonucu






 





 
 






 
 


.

 


          https://youtu.be/nTjK3Bpn_aI  


Günün Sözü  :


kitabın önemi ile ilgili görsel sonucu


İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
21 Mart, 2017, Antalya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder