7 Mart 2017 Salı

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ (1 )





kadınlar günü sözleri ile ilgili görsel sonucu




















Değerli Dostlar,

8 Mart, dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri, Doğumdan ölüme kadar  hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan  bu anlamlı ve özel günde Dünya Kadınlar Gününü yürekten kutluyorum.

Dünya Kadınlar Günü ya da Dünya Emekçi Kadınlar Günü her yıl 8 Mart'ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür.
kadınlar günü resimleri ile ilgili görsel sonucuAtatürk’ün düşünceleri tutarlı bir bütün oluşturur. Atatürk’ün, kadının hakları ve toplumdaki yeri ile görüşleri bu bütünün önemli bir unsurudur. Atatürk hayatında başka hiçbir hizmet yapmamış olsaydı, sadece kadınları akla ve vicdana aykırı bir durumdan kurtarma yolundaki düşünceleri ve başarılarıyla, Türk tarihinde olduğu gibi, insanlık tarihinde de şerefli bir yerin sahibi olurdu.
İsterseniz aşağıdaki yazıda bu özel günü, Sayın Yılmaz Ulusoy'un bir yazısında sizlerle birlikte paylaşalım

Önce Kendinizi Sevin ve sonra da Sevdiklerinizin değerini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun...En iyi dileklerimle. Esen kalın.


Dünya Kadınlar Günü

Başta annelerimiz ve eşlerimiz olmak üzere tüm kadınların bu anlamlı gününü kutluyorum.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünyada kutlanan ve çeşitli etkinliklere sahne olan özel bir gündür. Dünya Kadınlar Günü, bu yıl da 8 Mart Çarşamba günü yurt genelinde kutlanmaya devam edecek. Peki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedir, neden kutlanır? İşte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün tarihçesi...
Tarihçesi özetle şöyledir,
dünya kadınlar günü ile ilgili sözler ile ilgili görsel sonucu8 Mart 1857 de New York kentinde tekstilde çalışan kadın işçilerin düşük ücret, uzun çalışma saatleri ve insanlık dışı koşulları protesto ederek grev yaptılar. Bu tarih kadınlar gününün başlangıcı olarak kabul edilir.
1977 ‘de UNESCO’nun 8 Mart’ı Dünya Kadınlar günü olarak açıklamasından bugünlere dünyanın her yerinde kutlanmaya başlanıldı.

8 Mart sadece kadınları anmak, kutlamak, övgüler yağdırmak değil, kadın hakları, kadın-erkek eşitsizliği, kadına şiddet gibi konuların da tartışılması, gündeme gelmesi, kadınlarımıza daha çok değer vermemizi sağlar.
Bu tarih insanlara kadın haklarının nerelerde başladığını da hatırlatır. Kadınların çileler çekerek geldikleri bu günkü özgür ortam hepimiz için gurur vesilesidir. Gelişmekte olan tüm ülkeler gibi ülkemizde kadın hakları maalesef henüz istenen seviyelerde değil.

Türkiye 1926-1934 yıllarında gerçekleştirilen Atatürk Devrimleri ile, kadınların sosyal, kültürel alanlarda, hukukta, aile içinde, çalışma hayatında, siyasette erkeklerle eşit haklara sahip olmuştur.
Özellikle,
gençlerimizin Cumhuriyetimizin ve Atatürk’ün kıymetini daha iyi anlamaları için bir gerçeğin altını çizelim. Türk kadınına seçilme hakkı Fransa, İtalya ve İsviçre’den daha önce tanınmıştır.
Cumhuriyetin kurulması ile kadınlarımız bilim dünyasında, yüksek eğitimde, meslek sahibi olmada, kamu alanlarında, iş yaşamında rahat ve emin adımlarla çağdaş medeniyet koşullarından yararlanabilmişlerdir.
Atatürk kadınlarımızın medeni, sosyal, siyasi haklarına kavuşmalarını çok istedi. Bunu da başardı. Türk ailesinin kuruluşunu düzenleyen Türk Medeni Kanunun kabulü ile toplumsal ve ekonomik hayatta kadın erkek eşitliği sağlanmıştır. Atatürk’ün şu sözü kadınlarımıza hak ettikleri övgüyü içermektedir;
‘…Dünyada hiçbir milletin kadını, ben, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte,
Anadolu kadını kadar gayret gösterdim diyemez.’

Atatürk bir başka söz dizisinde şöyle der;

‘…çift süren, tarlayı eken, ormandan odun ve keresteyi getiren…..yağmur demeyip, cephenin mühimmatını taşıyan hep onlar, hep o ilahi Anadolu kadınları olmuştur.’
Kadınlarımız, hem annelerimiz, hem eşimiz, dostumuz ve çocuklarımızın anneleridir.
Cennet onların ayakları altındadır. Onlar birer çiçektir.
Onlara bakmayı, gözetmeyi, kollamayı, koklamayı bilmek gerek..
Kadınımız ne şudur, ne de budur.. Kulaktır..
Güzel söz, yerinde iltifat, sesli destek onlara can katar..
İnsanlığın var oluşundan bu yana uygarlığın gelişmesindeki en büyük görevi üstlenmiştir.
Kadınlarımız geleceğimizdir.
Çocuklarımızı besler, eğitir, gözetir ve ömür boyu korurlar..
Biz erkeklerin, bunu kadınlar kadar başaramayacaklarına inanıyorum. Onlar, karşılıksız sevginin ete kemiğe bürünmüş halidir.. Çocuğu ve sevdiği erkek için dünyanın en güzel kucağına sahiptir..
Onlar zekidir, sevdiği erkeği vezir eder… Ancak ne yazık ki tarih boyunca kadınlara şiddet uygulanmıştır.
Kadına şiddet dünyada en yaygın ancak en az cezalandırılan bir suçtur..
Dünya Kadınlarının ve tüm kadınlarımızın bu güzel gününü tekrar kutluyorum ve son sözü
Nazım Hikmet’in şiirinin son üç mısrası ile noktalıyorum;

‘Kadın
….
….O benim kollarım, bacaklarım,
Yavrum, anam, karım, kız kardeşim ve
Hayat arkadaşımdır.’


Alıntı : yilmazulusoy.com

Kasım 1938’de, Atatürk’ün ölümü üzerine yayınladığı bildiride Hindistan Kadınlar Birliği, O’nu, “kadın haklarının tarihi boyunca gelmiş, geçmiş en büyük savunucularından biri” ilân etmişti1. Bu değerlendirmenin ne kadar yerinde olduğunu anlamak için tarihe kısaca göz atmak ve Türkiye dışındaki islâm ülkelerinde hüküm süren durumla Türkiye’deki şartları karşılaştırmak yeterlidir

 
https://youtu.be/tw5m1weaGfk





Günün Sözü : " Her zaman ne istediğini bilen, erkeğinin ardında ona destek veren, çocuklarının başında koruyup kollayan kadınlar… Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun…"

bahar mevsimi videoları ile ilgili görsel sonucu





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder