Merhaba Değerli Dostlar,
Dünkü Edirne şehir gezimizi noktaladıktan sonra, bugün Antalya' da İlkbaharın kendini iyiden iyiye hissettirdiğini fark ettim, Güneş kendini tam anlamıyla bizlerle özdeşleştirdiği şu günlerde insanların içlerinde kıpır kıpır bir şeyler hissettiklerine inanıyorum. Kış aylarında dışarı çıkamamanın verdiği uyuşuklukla alışık olmadığımız güneşi görünce ister istemez insanı heyecanlandıran günlerdeyiz.
Güneşin yakmadığı sadece ısıttığı, çiçeklerin açmak için sabırsızlıkla beklediği, kuşların sevgi ile muhabbete başladığı bir mevsimdir İlkbahar.
Havanın ısınmaya başladığı, yavaş yavaş çıkan börtü böceğin cam açık olduğu zaman odanıza girdiği, insanların depresyona girme riskinin fazla olduğu yılın dört bölümünden biri.
Şairlerin mevsimi
İlkbaharın geldiğini hissedin. Yaşayın hissederek farkında olarak yaşayın baharı.
İlkbahar veya ilkyaz, doğa döngüsünde kış ile yaz arasındaki mevsim. Kuzey yarım kürede Mart ve Haziran arasıdır. İlkbaharda ağaçlar çiçek açar, hava sıcaklığı artmaya başlar. Bu mevsimde karların erimesi ve bol miktarda yağışın olması ile su yatakları olan dereler, göller, göletler ve barajlar su ile dolar.
Her yeni yılın baharları gibi bu bahar da çağırıyor hepimizi... Tüm canlıları… Davetliyiz hepimiz…Şimdi artık çıkmak zamanı; evlerimizden-yuvalarımızdan, bürolarımızdan, kapalı mekânlarımızdan…
Bahar aylarındaki beslenmeye dikkat
Öncelikle dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de; besinleri mevsiminde, taze ve hormonsuz olarak yemektir. Meyvelerin gelişimi ve üremeleri için çok düşük dozlarda kullanılan hormon içeren ilaçlar insan sağlığını fazla etkilemiyor. Ancak meyve ve sebzelerin hızlı ve fazla büyümesi ve verimini arttırmak için yüksek dozlarda ve bilinçsizce kullanılan hormon ilaçları sağlığımızı riske sokabiliyor. O yüzden alışverişlerimizde mevsimine göre çıkan besinleri tercih etmeliyiz ve bunları taze olarak pişirip tüketmeliyiz.
İlkbaharda nasıl giyinmek gerekir
Baharda ısının aynı gün içinde değişiklik gösterdiğini, en çok üşütme sebebiyle soğuk algınlığı, grip, nezle gibi vakaların arttığını vurgulayan Yeşil ot, “Bahar geldi diye hemen ince giysiler giymemeliyiz. Çok soğuk günlerde olduğu gibi tabii ki kat kat giyinmekte doğru olmaz.
Kişi üşümeyecek ve terlemeyecek şekilde giyinmeli, havanın aniden soğumasına karşı tedbirli olmalı. Bahar genelde yağışlı geçen günlerdir. Hasta olmamak için ıslanmaktan mümkün olduğunca korunmak gerekir. Eğer ıslanıldıysa ıslak giysilerin en kısa sürede kuru giysilerle değiştirilmelidir. Çünkü ıslak giysiler vücut ısısını hızla düşürür ve hasta eder.
Bir de Mevsimsel hastalıkları olan, bahar yorgunluğu, vücut kırgınlıkları, bahar nezlesi ve Grip, Alerji, sıcak soğuk farklılıklarının en çok yaşandığı aylar, aman dikkat!..
" Önce Kendinizi Sevin ve sonra da Sevdiklerinizin değerini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun..
En iyi dileklerimle. Esen kalın... "
İbrahim Birol
https://youtu.be/gQzfuP1iyNI
Günün Sözü :
Düşünce ve hayal âleminin alabildiğine derinleştiği, ufukların genişlediği…
Şair olmayanların bile şiirler yazmaya başladığı bir mevsimdir ilkbahar..
İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
24 Mart, 2017, Antalya
https://youtu.be/gQzfuP1iyNI
Günün Sözü :
Düşünce ve hayal âleminin alabildiğine derinleştiği, ufukların genişlediği…
Şair olmayanların bile şiirler yazmaya başladığı bir mevsimdir ilkbahar..
İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
24 Mart, 2017, Antalya
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder