13 Kasım 2017 Pazartesi

GENÇ YAZARLARIMIZ









 Merhaba Gönül Dostlarım,

Her yıl yarım milyon ziyaretçiye ulaşan Uluslararası 34. İstanbul Kitap Fuarı, 04-12 Kasım 2017 tarihleri arasında okurları, yurt içi ve yurt dışından pek çok değerli yazarla buluşturacak.
Büyükçekmece TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek “34. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı” 9 gün boyunca "Mizah: Hayata Gülümseyerek Bakmak" temasıyla okuyucu ayrıca yurt içi ve yurt dışından pek çok değerli yazarla buluşturacak.
" 7-15 Kasım arasında gerçekleşecek fuarda, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal’in açıklamasına göre geçen yıl 561 milyonun üzerinde kitap üretildiğine dikkat çekerek şunları söyledi:
"Kişi başına 7,3 adet kitap düşmüş. Üretimimiz yüzde 4,6 artmış. 2 milyar 281 milyon dolarla da dünyanın en büyük 12. yayıncılık sektörü olmuşuz. Geçen yıl 50 bin 752 çeşit yeni kitap üretmişiz. Bu rakamla da UNESCO'nun ölçümleriyle dünyanın en büyük 11. yayıncılık sektörüyüz. Bu verilerle baktığımızda TÜYAP' ın kitap fuarının 500 bin ziyaretçiye ulaşması ve 600'den fazla yayınevinin katılmasının normal karşılanması lazım."
Alıntı : milliyet.com.tr
Önce Kendinizi Sevin  sonra da Sevdiklerinizin ve sahip olduklarınızın değerini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun... En iyi dileklerimle. Esen kalın... 
Unutmayın ki, sizin beğenmediğiniz yaşantınız, bir başkasının hayali olabilir...

İstanbul Kitap Fuarı'nın fenomeni genç yazarlar

Büşra Yılmaz, Büşra Küçük ve Alya Öztanyel, Türkiye'nin birer fenomene dönüşen genç yazarları... 34. İstanbul Kitap Fuarı'nda düzenlenen imza günlerinde onların önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Yalnız genç takipçileri değil, okumayı bilmeyen küçücük kızlar bile onları görünce gözyaşlarına boğuluyor. Peki bu genç yazarlar neden bu kadar seviliyor



' Kötü Çocuk’ un yazarı Büşra Küçük ve ‘4N1K’nin yazarı Büşra Yılmaz geçtiğimiz günlerde İstanbul Kitap Fuarı kapsamında imza günü düzenledi. ' Karanlık Lise' serisinin yazarı, Alya Öztanyel ise 14 Kasım’da fuarda hayranlarıyla buluşacak.

                               kötü çocuk resmi ile ilgili görsel sonucu

BU NE SEVGİ AH BU NE IZDIRAP!

Bu imza günlerinin diğerlerinden bir farkı var. Genç yazarların imza günleri, alıştıklarınızdan biraz farklı. Hatta öyle farklı ki, yaşanan izdihamı gördüğünüzde ağzınız açık kalır.
Evet, Kitap Fuarı'nın ritüellerindendir uzun uzun imza kuyrukları, ama bu kızları One Direction üyeleri ya da Justin Bieber Türkiye’ye konser vermek için gelmiş gibi yerinde duramayan bir kitle bekliyor. (Burada; 'Justin bir Hi bile demedi' diyerek gözyaşı döken genç kızımızı hatırlayalım...)

Yaşları 5 ila 18 arasında değişen kızlar gözyaşı döküyor,  hayranı oldukları yazarı beklerken çığlıkları salonları inletiyor.                                                       
İstanbul Kitap Fuarının fenomeni genç yazarlar                            4 N1K ile ilgili görsel sonucu

Örneğin Büşra Yılmaz’ın imza gününde öyle bir izdiham yaşandı ki; genç yazar ve hayranlarının can güvenliği için Büşra, yayınevinin standından kaçırılır gibi uzaklaştırıldı.

YENİ NESİL BU ÜÇ YAZAR NEDEN ÇILGINCA SEVİLİYOR?


İstanbul Kitap Fuarının fenomeni genç yazarlar
- Geçtiğimiz senelerde herkesin yazar olduğu ve hikâyelerini yayımlayabildiği bir yayıncılık platformu olan Wattpad yazarları dünyada büyük ilgi görmüş, bu hikâyeler sosyal medyada çok tutunca normal kitap haline getirilmişti. Wattpad, Kanada kaynaklı bir yayıncılık platformu. Üç yazarımız da Wattpad’ ın ağır toplarından… Yazdıkları hikayeler ile tıpkı dünyada olduğu gibi Türkiye'de de geniş kitlelere ulaştı ve fenomen oldular. Sanal âlem, sen nelere kadirsin!

- 16 yaşındaki Alya ve 21 yaşındaki Büşra Küçük ve yine aynı yaştaki Büşra Yılmaz, hikâyeleriyle yaşıtlarının hislerine tercüman oldular.  Yazdıklarının yetişkinler için pek edebi değeri yok. Ama bu önemli değil... Onları farklı kılan, sadece gençlerin anlayabileceği onlara özgü bir dil ve terimleri rahatlıkla kullanmaları.
- Genç yazarların hayal dünyalarından yansıyanlar, lise çağlarındaki gençlerin duygularına hitap etmeyi başarıyor. Ne de olsa dünyaya benzer bir pencereden bakıyorlar. Aşkın, aşk acısının, arkadaşlık ilişkilerinin ruhlarındaki yansımaları birbirine yakın.
- Hayran buluşmalarında, yetişkin yazarlar gibi “sıkıcı sıkıcı” demeçler vermek yerine onlarla bol bol selfie çektiriyorlar.

Alıntı : hürriyet.com.tr

https://youtu.be/s05BZT9VvtM




Günün Sözü :
" Eğer bir insan bir kitabı okuduktan sonra, onu tekrar okumaktan zevk almıyorsa, o kitabı okumuş olmasının bile hiç bir değeri yoktur "– Oscar Wilde

İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
13 Kasım 2017,  Antalya



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder