9 Kasım 2017 Perşembe

ATATÜRK' ÜN YANI BAŞINDA ...






nuri ulusu resim ile ilgili görsel sonucu


Merhaba Gönül Dostlarım,

Mustafa Kemal Atatürk  ile  ilgili yazılarımın sizler tarafından çok yakın bir ilgi ile takip edilmesi, beni Ulu Önder Atatürk hakkında bugüne kadar az bilinenlerini ve  anılarını araştırmam ve sizlerle paylaşmam konusunda bana fazlasıyla şevk ve heyecan verdi.
Yaptığım çeşitli araştırmalar sonucu Ulu Önderimizi bilinmeyenlerini  gelecek olan nesillere böylelikle  daha fazla anlatabilmek ve onlarla paylaşmak, Mustafa Kemal Atatürk' e olan saygı, sevgi ve minnettarlığımızı ona olan vefa borcumuzu gösterebilmek en önemli vazifelerimizden biri olmalıdır.

Önce Kendinizi Sevin  sonra da Sevdiklerinizin ve sahip olduklarınızın değerini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun... En iyi dileklerimle. Esen kalın... 
Unutmayın ki, sizin beğenmediğiniz yaşantınız, bir başkasının hayali olabilir...


Atatürk'ün Yanı Başında

Çankaya Köşkü Kütüphanecisi Nuri Ulusu' nun Hatıraları
Kitap Hakkında:
Nuri Ulusu' nun kim olduğunu biraz açmak gerekiyor; kendisi Atatürk'ün "Kütüphanecisi", böyle anılmak istiyor. Ancak Atatürk'ün hayatındaki yeri bu sıfatın içerdiği anlamın çok ötesinde, zira dile kolay, on iki yıl boyunca bilfiil onun yanı başında en sevdiği yardımcılarından biri olmuş, dil ve tarih çalışmalarında aktif görevlerde bulunmuş, tüm yurt gezilerinde, tatbikatlarda, manevralarda ona eşlik etmiş.

Atatürk'ün Yanı BaşındaHep derler ya, bir insan olarak Atatürk'ü tanımadık diye. İşte, elinizdeki sıcak kitap bu eksiği gidererek bizi adeta onun yanı başına götürüyor ve vaktinin büyük bir kısmını geçirdiği kütüphanesindeki dünyasına, o meşhur sofrasına, esprilerine, gezilerine, dostluklarına, kırgınlıklarına, rüyalarına, ideallerine ve yalnızlığına ortak ediyor.

Ancak bununla da kalmıyor, Atatürk'ün din, laiklik, Türk tarihi gibi önemli mevzular hakkındaki düşüncelerine de birinci elden tanıklık ediyor.

Nuri Ulusu' nun oğlu Mustafa Kemal Ulusu' nun, uzun yıllar süren araştırmalarını ilk kez gün ışığına çıkan fotoğraflarla birlikte bir araya getirip derlediği bu kitap, bizlere Atatürk'ün ardındaki insanı anlatıyor.

Üstelik, belki de ona en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde…
Alıntı : doğankitap.com.tr

Atatürk öldükten sonra nereye defnedilmek istiyordu?

Atatürk'ün yanı başında resim ile ilgili görsel sonucu “Babam, Atatürk’ün 1938 ve 1953 yıllarında Etnografya Müzesi’nde defnedildiğini, bu yüzden Ata’nın kemiklerinin sızladığını söylerdi..."

Eski Futbol Federasyonu Başkanı Mustafa Kemal Ulusu, Atatürk’ün bilinmeyen yönleriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Atatürk'ün aslında Çankaya Köşküne gömülmek istediğini açıklayan Ulusu yayınladığı kitabında da Atatürk'ün en son çekilmiş fotoğrafını yayınladı.

ATATÜRK’ ün Çankaya Kütüphanecisi Nuri Ulusu’ nun oğlu eski Futbol Federasyonu Başkanı Mustafa Kemal Ulusu, Atatürk’ün bilinmeyen yönleriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Atatürk’ün son 12 yılında sürekli yanılasında olan babasının anılarından derlenen ve geçen ay çıkan ‘Atatürk’ün Yanı Başında’ isimli kitabından alıntılar yapan Mustafa Kemal Ulusu, “Atatürk’ü son zamanlarda büyük devlet adamlığının yanı sıra farklı gösterip, onu farklı tanıtmak isteyenler var. Atatürk Cumhurbaşkanı olduktan sonra hiçbir yurt dışı gezisine çıkmadı. Tüm dünya liderleri, krallar dahil onu görmek için Ankara’ya gelmek zorunda kaldı. Şimdikiler öyle mi? Üç kuruş için dünya yol gezip, okyanusları aşıyorlar” dedi.
 nuri ulusu resim ile ilgili görsel sonucu

ÇANKAYA KÖŞKÜ'NE GÖMÜLMEK İSTİYORDU

Babasının anılarında Atatürk’ün Etnografya Müzesi’ni mimari açıdan asla beğenmediğini, hatta yıktırma fikrinde bile olduğunu belirten Mustafa Kemal Ulusu, “Babam, Atatürk’ün 1938 ve 1953 yıllarında Etnografya Müzesi’nde defnedildiğini, bu yüzden Ata’nın kemiklerinin sızladığını söylerdi. ‘Çünkü Atatürk orayı mimari olarak hiç sevmiyordu. Hatta yıktırmayı istediğini söylüyordu. Ayrıca Atatürk yaşasaydı, gömülmek için Anıtkabir’i de istemez. O sadece Çankaya Köşkü’nün bahçesine gömülmek istiyordu. Çünkü Atatürk bir Ankara aşığıydı ve Çankaya’ya hayrandı’ diye anlatırdı” dedi.
Yaklaşık 45 dakika süren konferansta konuşmaları sık sık öğretmenlerin alkışları ile kesilen Mustafa Kemal Ulusu, ‘Atatürk'ün Yanı Başında- Çankaya Köşkü Kütüphanecisi Nuri Ulusu' nun Anıları’ isimli kitabını da imzalayarak, öğrentemenlere hediye etti. Doğan Egmond Yayıncılık ve Yapımcılık Ticaret A.Ş. tarafından ilk baskısı ekim, 4'üncü baskısı kasım ayında yapıldı.
 Alıntı : gezetevatan.com

 https://youtu.be/UW5CO5XrqJY



Günün Sözü :

atatürk ile ilgili görseller ile ilgili görsel sonucu


İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
9 Kasım 2017,  Antalya


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder