20 Kasım 2017 Pazartesi

NAİM SÜLEYMANOĞLU' NU KAYBETTİK!

naim süleymanoğlu resim ile ilgili görsel sonucu













Merhaba Gönül Dostlarım,


Karaciğer naklinin ardından tedavisi Ataşehir Memorial Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde süren Süleymanoğlu'nun (50) hayatını kaybettiği belirtildi.
Siroza bağlı karaciğer yetmezliğine bağlı olarak 28 Eylül'den bu yana Memorial Ataşehir Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi gören ve 6 Ekim'de de Memorial Ataşehir Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Yalçın Polat ile ekibinin gerçekleştirdiği ameliyatla karaciğer nakli olan Süleymanoğlu, son olarak beyindeki kanama ve buna bağlı artan ödem nedeniyle 11 Kasım'da acil ameliyata alınmıştı.
naim süleymanoğlu resim ile ilgili görsel sonucu
Cep Herkülü  Naim Süleymanoğlu18 Kasım günü İstanbul' da hayatını kaybetti.

Naim Süleymanoğlu son yolculuğuna uğurlandı,
  ' Dünya' yı Havaya Kaldıran Adam '  lakaplı Türk sporunun efsane ismi Naim Süleymanoğlu'nu kaybettik. 1.47’lik ‘Cep Herkülü’ unvanlı unutulmaz sporcu dün öğle vakti Fatih Camisi’nde düzenlenen cenaze namazının ardından, Edirnekapı Mezarlığı’nda defnedildi.

" Türk Milletine Ay Yıldız formayla üstün hizmetlerin ve  bizlere yaşattığın sayısız gurur için teşekkürler.  Naim Süleymanoğlu' na Allah' tan Rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve Spor camiasına baş sağlığı ve sabırlar dileriz. Mekanın cennet, Ruhun şad  olsun..."



NAİM SÜLEYMANOĞLU KİMDİR?
Naim Süleymanoğlu, 23 Ocak 1967'de Bulgaristan'da doğdu. Naim Süleymanoğlu haltere 1977 yılında başladı.
naim süleymanoğlu resim ile ilgili görsel sonucu15 yaşında iken Brezilya'da düzenlenen dünya gençler halter şampiyonasında 52 kiloda iki altın madalya alarak şampiyon oldu. Aynı dönemde silkme kategorisinde vücut ağırlığının üç katını kaldıran ikinci halterci olarak tarihe geçmiştir. On altı yaşında rekor kırarak yine şampiyon oldu. Böylece halter tarihinde en genç dünya rekortmeni ünvanını aldı.

Alıntı : hürriyet.com.tr

Önce Kendinizi Sevin  sonra da Sevdiklerinizin ve sahip olduklarınızın değerini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun...
En iyi dileklerimle. Esen kalın... 
Unutmayın ki, sizin beğenmediğiniz yaşantınız, bir başkasının hayali olabilir...

Naim Süleymanoğlu

naim süleymanoğlu resim ile ilgili görsel sonucuHaltere 10 yaşında başlamış olan Bulgaristan doğumlu Naim Süleymanoğlu, ilk dünya rekorunu kırdığında henüz 15 yaşındaydı. 1984, 85 ve 86 yıllarında dünyada yılın haltercisi' seçildi. O yıllarda komünist Bulgar hükümeti, Türk azınlığa karşı katı asimilasyon politikaları uyguluyor ve Türklerin Müslüman isimlerini değiştirmeye yönelik girişimlerde bulunuyordu.

Bu şartlar altında Bulgaristan’da yaşamak istemeyen Naim Süleymanoğlu, 1986'da Avustralya’nın Sidney kentinde tertiplenen Dünya Halter Şampiyonası'nı fırsat bilerek, Türkiye Büyükelçiliği'ne sığındı. Bunun üzerine dönemin Başbakanı Turgut Özal, bir operasyonla dünyaca meşhur Türk kökenli halterciyi özel bir uçakla Türkiye’ye gelmesini sağladı. Ünlü halterci, Türkiye’de bir kahraman gibi karşılandı, en üst siyasî makamlarda ağırlandı. Bundan sonra Türkiye adına 1988 Seul, 1992 Barcelona ve 1996 Atlanta Olimpiyatları olmak üzere 3 kez olimpiyat şampiyonu, 8 kez dünya şampiyonu oldu ve kendi rekorlarını kırarak, 46 kez dünya rekoru elde etti. Bundan dolayı spor tarihinde efsane' oldu, tüm zamanların en iyi haltercisi’ ilan edildi

Kendisi bir söyleşide bu dönemi şöyle hatırlamaktadır: “O dönem Bulgaristan'da Türklerin isimlerini değiştirme kampanyası vardı, Türkçe konuşmak yasaktı. Benim de onların seslerini duyurmak için, tek çarem başarılı olmaktı. Bunun için çok çalıştım, bu beni motive etti, Allah da yüzümüzü güldürdü, başardım.”

Alıntı: mirathaber.com

https://youtu.be/-rCWdB5UAFc




Günün Sözü:
Tüm zamanların en iyi haltercisi, 3 kez Olimpiyat şampiyonu milli sporcumuz Naim Süleymanoğlu 'nun vefatının derin üzüntüsünü yaşıyor, kendisine Allah'tan rahmet, sevenlerine ve tüm spor camiasına başsağlığı diliyoruz.

İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
20 Kasım 2017, Antalya


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder