3 Şubat 2018 Cumartesi

DUYGULARIN İFADESİ ( DANS)





















Sokakta Dans Eden İnsanlar Fotoğraflandı














Merhaba Gönül Dostlarım,

' Edebiyat Köşesi ' adı altında başlattığımız yazı dizimize bugünlük ara verelim. Önümüzdeki günlerde birbirinden değerli yazarlarımıza ve şairlerimize bu köşemizde tekrar yer vermeye devam edeceğim. 
Dans insanların yarattığı ilk sanat kolu­dur. Her çağda, her ülkede, insanlar duygularını, coşkunluklarını, düşüncelerini dans­la anlatmaya çalışmışlardır
İlkel insanların . dansları üzerinde bütün bildiğimizi, bu insanların mağara duvarla­rına çizmiş olduğu resimler sayesinde öğren­miş bulunuyoruz. Dansın ilkin ne zaman, ne­rede başladığı kesinlikle bilinmiyorsa da, ar­keologların mağaralardaki resimler üzerinde yaptıkları incelemelere göre, insanlar konuşmaya başlamadan önce bile dans etmişlerdir. Bu resimlerde, mağara insanlarının başarılı bir avdan sonra, duydukları sevinci belirtmek için, zıplayıp sıçradıkları görülmektedir.


İlk danslar üzerinde mağara duvarlarında­ki resimlerden edinilen bilgi azdır. Ancak, bugün Afrika, Amerika ve Avustralya’ nın ki­mi bölgelerinde yaşayan ilkel kabilelerin dans özellikleri incelenerek, ilk insanların dansları daha ayrıntılı açıklanabilmektedir.
Yoğun hayat temponuzdan biraz olsun sıyrılmak için yaptığınız dansların ruh ve beden sağlığınıza da katkısı büyük. Günlük koşuşturmalar, iş ve okul hayatı sizi sinirsel ve fiziksel şekilde yıpratıyor elbette. Bu durumla başa çıkmak ve kendinize vakit ayırmak için yaptığınız dansın aklınıza gelmeyecek onlarca faydası var.

zihinsel-saglikDans etmek her yaşta insanın formda kalmak için uygulayabileceği bir yöntem. Dans etmek, eğlenceli olmasının yanı sıra sağlığınız için de çok yararlıdır. Dans etmenin sağlığınıza olan yararlarını öğrenmek için okumaya devam edin.
Dans etmek tekdüze hayatlarımızı renklendirmek için en iyi yöntemlerden birisidir. Dans etmek genel sağlığımızın yanı sıra, hem duygusal hem zihinsel hem de fiziksel sağlığımız için iyidir. Yeni bir egzersize karar verdiğimizde, bu egzersizi yapmanın ne kadar eğlenceli olacağını merak ederiz ve dans etmek çok eğlencelidir.

Dans etmenin genel sağlığımıza faydaları

Kalbinize yardımcı olur, Kilo vermenizi sağlar, Enerjinizi arttırır, Mutlu hissetmenizi sağlar, Stres ve depresyonu ortadan kaldırır, Özgüveni arttırır, Hafızanızı güçlendirir, Alzheimer hastalığı ile savaşır, Zekayı arttırır, 

Ne tür müzikle dans etmeliyim?

dans-saglikPek çok farklı dans stili vardır; jazz, salsa, merengue, bakata dansı, reggaeton, zumba, hip-hop, bale, modern, vb… Bu dansların hepsi farklı müziklerle yapılır. Her dans stili aynı derecede faydalı olacaktır. Tüm dans stilleri size yaşamınızı daha sağlıklı hale getirebileceğiniz yollar sunacaktır. Dans etmek size pek çok farklı fayda sunar. Tüm dans stilleri aynı miktarda faydalıdır, tek yapmanız gereken en çok hangi dans stilini sevdiğinize karar verip düzenli olarak onun üzerinde çalışmaya başlamak!

Önce Kendinizi Sevin, sonra da Sevdiklerinizin, sahip olduklarınızın ve size değer verenlerin kıymetini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun... En iyi dileklerimle. Esen kalın... 

Unutmayın ki, sizin şikayet ettiğiniz yaşam, belkide  başkasının hayali olabilir.

DANS,

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakkabılar ve iç mekan
 Beyindeki yaşlanmanın belirtilerini tersine çevirebilir. Hafıza, öğrenme ve dengeyi geliştirir. Rutin olarak dansla fiziksel egzersize katılan yaşlılar beyinlerinde yaşlanmanın belirtilerini tersine çevirebiliyorlar. (Geleneksel fitness eğitim programlarından farklı olarak), Dansın, araştırmalarda İncelenen bir dizi farklı egzersizler arasında, stres, kaygı ve depresyona yardımcı olduğunu ve beyin yaşlanmasını tersine çevirmede son derece etkili olduğunu gösteriyor. Farklı dans tipleri, sizi hipokampus olarak adlandıran bir beyin bölgesinin işlevini arttıran ve sürekli bir öğrenme sürecinde kalmanızı sağlıyor.Bu bölge normalde yaşla birlikte azalır Alzheimer gibi hastalıklardan da ciddi şekilde etkilenir.Dans, hafıza ve öğrenmede rol oynar,hafıza ve öğrenmede en az dengeyi korumak kadar önemli bir rol oynar. Katılımcılara rutin olarak her hafta yeni dans çeşitleri gösterilir Adımlar, kol hareketleri, formasyonlar, hız ve ritimler her iki haftada bir onları sürekli öğrenmelerini sağlamak için değiştirilirler. Onlar için en zorlu yön rutinleri hatırlamaktır.
Zamanın baskısı altında ve öğretmenin verdiği herhangi bir ipucu olmadan hareketleri hatırlamak işte bu ekstra güçlükler dengedeki belirgin farkı oluşturur ,dengeyi sağlar. Farklı türlerin dans hareketleri, figürleri aynı etkiye sahiptir. Farklı türlerin dans hareketleri de aynı etkiye sahiptir Jazz, Latin Amerika ve Line Dance dahil çalışmaya katılan yaşlı gönüllüler daha iyi denge gösterdiler. Araştırmacılar dans temelli spor programlarını geliştirmenin beyin yaşlanmasını çok olumlu etkileyeceği konusunda çok umutlular.. Beyin üzerinde yaşlanma karşıtı etkileri en üst düzeye çıkarma potansiyeline sahip olan JYMMİN adlı yeni bir sistem üzerinde çalışıyorlar Fiziksel aktiviteye dayalı sesler üreten sensör tabanlı bir sistem Hem fiziksel egzersiz hem de müzik birleştiriliyor bir önceki araştırma, dans da etkili bulundu Demans yaşayan insanlarda fiziksel ve zihinsel egzersiz sağlıklı bir hayata katkıda bulunur ve farklı dans türlerini öğrenmek vücudu ve zihni canlandırabilir gençleştirir dinamizm katar.Çeşitli risk faktörlerini en aza indirerek yaşla ilgili gerilemeyi yavaşlatır.
Bilim Doğa Sayfası Hashem Al-Ghaili

Alıntı

https://youtu.be/L6O-vRWrKbo                                 https://youtu.be/1QFKoAbx4Qk

               






DANSLA İLGİLİ SÖZLER ile ilgili görsel sonucu









İbrahim Birol,   http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
3 Şubat 2018, Antalya



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder