6 Temmuz 2016 Çarşamba

MOTİVASYON ARAYANLARA





motivasyon resimler ile ilgili görsel sonucu













Merhaba Dostlar,


Gündelik yaşamımızda sürekli olarak karşımıza çıkan motivasyon kelimesi en basit şekliyle şöyle tanımlanabilir. “Bir işi yapmak için içimizde duyduğumuz güçlü istek”. Motivasyon kelimesi Latince  movere “harekete geçmek” sözcüğünden ortaya çıkmış bir kelime olup bizlerin harekete geçmesine yardımcı olan en önemli unsurlardandır diyebiliriz.
Halk arasında motivasyon, daha çok moral terimiyle birlikte anılsa da moral ve motivasyon birbirinden farklı kelimelerdir. Motivasyon bizi harekete geçiren bir güç , moral ise bizim ruhsal durumumuzun daha çok nasıl olduğu ile ilgilidir. Yani o anki duygu durumumuzu gösteren bir göstergedir. Genellikle her iki kelime de birbirleriyle kullanılmakta olup birbirlerinin anlamlarını tamamlayıcı nitelik taşırlar.

Kaynak : http://www.kendinigelistir.com/motivasyon-nedir-insani-neler-motive-eder/#ixzz4DWAG8ftK

En iyi dileklerimle. Esen kalın.


Nasıl Oluyor Da Başarıyorlar? Gerekli Üç Etken
Başarılı insanlar motive eden birçok kaynak var. Bunların başında para gelir elbette. Ancak birçok insan paranın dışında motive eden şey başarma duygusudur. Daha iyi olduğunu kendine kanıtladığında mutlu hisseder ve içindeki heyecan artar ve tabi ki biraz da egoyu tatmin eder. Bu kadar hızlı ve durmayan insanlarda onları iten bir güç bulunur. Peki ne olabilir ki bunlar, şunlar olabilir;
-     İç disiplin
-     Konsantrasyon
-     Motivasyon
İç Disiplin; kendimize söylediğimiz sözler;
Başaracağım, bunu yaptıktan sonra bunu yapacağım, kendime teşekkür ederim. 
Beyin kendimize söylediğimiz sözleri gerçek gibi algılar. Bu yüzden bunlara dikkat etmeliyiz.
Bunun için olumluma sözleri etkili olabilir.
Konsantrasyon; odaklanabilmek için gereklidir. Konsantre olabilmek için derin nefes alma teknikleri, zihni boşaltma, hipnoz uygulamaları gibi çalışmalar etkili olabilir.
Motivasyon; işi yapmanın ve bitirmenin heyecanı ve mutluluğu varsa siz motive olmuşsunuz demektir. Gelecekte olacağımız güzel durumları düşününce veya işi bitirince alacağımız bilgiyi düşünmek bile motivasyonu arttırabilir. 70 yaşında bir dedenin vücut yapmasını sağlayan veya 60 yaşında üniversite okuyup rektör yapan (İnternet'te aratıp görebilirsiniz) da budur. Bazen bu şeyi öğrenip başkalarına hava atma duygusu bile insanı motive edebilir. İşyerin de motivasyonu kaybolmuş bir insanın işinde daha az verimli olduğu ve mutsuz olduğu için hayatına da yansıdığı malumdur. Dolayısı ile her alanda işin devamı için gereklidir. Her insanın duyguları değişmektedir. Bu yüzden bazı durumlarda motivasyonu kaybetmemiz çok olağandır. Bunun için üzülmeye gerek yoktur. Her zaman kendimizi bir olaya kilitlemek de doğru değildir. Bu yüzden yeri geldiğinde gezmek, konuşmak iyi gelir. Sosyal olan insanlar daha hızlı motive olabilirler. Ne istediklerini ve neden istediklerini daha hızlı anlayabilirler. Bu yüzden hayattan da kopmamak gerekir. Egzersiz yapmak, kendine bakmak, odanızın tertipli olması ve toplamaya girişmek bile motivasyonunuzu arttıran etkenler olabilir.

Hedefinize ulaşmak için bu üç etken her zaman işinize yarayacaktır.

motivasyon resimler ile ilgili görsel sonucuİlham verici yeni bir başlangıç sözleri ve deyişleri kesinlikle insanları motive eder ve bizlere bir umut verir. Düşüncelerinizi değiştirecek ve sizi kendinize getirecek bazı söyleyişleri burada bulacaksınız. Birçok zaman bizler hayatımızdaki yeni şeyler için endişeleniriz.


 

Söyledikleri gibi, "değişmeyen tek şey değişimdir" ve bu değişikliği yaşamak için bizler hayatlarımızda ilerlemek zorundayızdır. Hayatta her zaman motivasyona ihtiyaç duyarız. Arkadaşımızdan veya çevremizden onaylanarak motive olmak isteriz. Patronunuzdan ya da ebeveynlerinizden de onaylanarak motive olursunuz. Onlar size istemediğiniz bir şey söyleyince de demorilize olursunuz.

 

Artık bunlara gerek kalmadı! Hayatın anlamlı ve motivasyonlu hale getirecek sözler ile bir adım daha ileri düşünmeye ve adımınız atmaya hazırlanın!

Yeni biri ile başlamak









İşte yeni başlayanlar için bazı motivasyon dolu sözler!

Biri, yeni biri ile birçok yeni şeye başlayabilir, hatta daha iyi biri olmaya bile başlayabilir. - George Eliot
Zengin bir hayata sahip olmanın sırrı, bitişlerden çok başlangıçlara sahip olmaktır. - David Weinbaum


Bitişleri, yeni bir başlangıç oldukları için kutlayın. - Jonathan Lockwood Huie

Neredeyse her şey, hiçbir şeyden başlar. - Henry F. Amiel
Olmak istediğiniz adam olmayı beklemeyi bırakmanız gereken bir zaman gelecektir ve olmak istediğiniz adam olacaksınızdır. - Bruce Springsteen

Kaynak : Motivasyon arayan.com

https://youtu.be/9ktWuCq2RPo


motivasyon ile ilgili video▶ 6:11



Günün Sözü :
Rüyalar yenilebilirdir. Yaşınız veya durumunuz ne olursa olsun hala içimizde kullanılmamış olasılıklar vardır ve yeni bir güzellik doğmayı bekler. - Dale Turner

İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
Temmuz 05, 2016, Antalya
İlgili resim


                                                         
                                                 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder