18 Temmuz 2016 Pazartesi



HAVVA'NIN ÜÇ KIZI
 
havvanin uc kizi ile ilgili görsel sonucu İlgili resim
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Merhaba Değerli Dostlar,

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, siyasal, toplumsal ve ekonomik yapısını kökünden değiştirmeye yönelik ihtilal ve darbe girişimi harekatı esnasında, Özgürlük ve Demokrasi adına kendi öz iradeleriyle giriştikleri mücadelede, hayatlarını kaybeden Şehitlerimize, şehit olan Emniyet mensuplarımıza ve Vatandaşlarımıza Allahtan Rahmet,   kederli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar dilerim, Ruhları şad olsun... Hakkınızı helal edin...
Ayrıca  yaralılarımıza acil şifalar dileklerimi iletirim.

 
                                                                                           

Kitap tanıtımlarımıza bugün yine Elf Şafak ile  devam ediyoruz. Yazarın yeni Romanı olan ' Havva' nın Üç Kızı ' çok yakın zamanda raflarda yerini aldı. Yüzyılımızın en çok tartışılacak konularından birini kışkırtıcı kahramanlar aracılığıyla ele alan, temposu hiç düşmeyen, kolay kolay unutama yacağınız bir roman. Okuyucu yorumlarına baktığımızda :
Havva'nın Üç Kızı Yorum çok güzel bir kitaba benziyor zaten elif şafağın kötü kitap yazmasını beklemiyorum
24-06-2016 18:12 !!
Havva'nın Üç Kızı Yorum evet benim ablamda almak istiyor babama söyledi de babam ne zaman alır acaba ablam okuduktan sonra ben okuyacam zaten teşekkürler elif şafak
29-06-2016 17:10 !!
Havva'nın Üç Kızı Yorum okudum da ablam sonra bana verdi güzel bı kitap ben peri
03-07-2016 00:16 !!
Havva'nın Üç Kızı Yorum az önce bitirdim ben çok beğenmedim aşk ve İskender adlı kitapları daha güzeldi.. hevesle almıştım ama bende hayal kırıklığı oldu
06-07-2016 15:24 !!
 
Bundan sonraki Blog yazılarımda bu tür yeni yayınlanmış olan kitap tanıtımlarım devam edecek.
En iyi dileklerimle. Esen kalın.
 
 
Arka Kapak Bilgisi                     havvanin uc kizi ile ilgili görsel sonucu            
 İnanca, inançsızlığa, arayışa, farklı kadınlara ve aşka dair baş döndürücü bir yolculuk...
 Ben ne annem gibi dindarım, ne babam gibi kâinatın, beş duyumla kavradığım şeylerden ibaret olduğuna kaniyim. Öyleyse ben neredeyim? Ne mutlak dindarlığa, ne de mutlak akılcılığa dahil olmak isteyenler için bir başka yaklaşım, yeni bir varoluş şekli yok mu acaba? Bir üçüncü yol mesela? Kim bilir?
Şirin, Mona ve Peri… Günahkâr, İnanan ve Şaşkın. Münkir, Mümin ve Mütereddit… Böylesine farklı üç genç kadın nasıl bir araya gelebilir? Arkadaş olabilirler mi sahi? Hatta kız kardeş?
Tanrı, bilim, kimlik, aidiyet, Doğu-Batı tartışmalarının tam ortasında hiç kimselere benzemeyen, karizmatik bir adam, sarsıcı bir skandal ve sıra dışı bir aşk... yarım kalan... seneler sonra yeniden canlanan...
Elif Şafak büyüleyici dili ve sağlam olay örgüsüyle inanca, inançsızlığa, arayışa, farklı kadınlara ve aşka dair baş döndürücü bir yolculuğa çıkarıyor bizleri.
Havva'nın Üç Kızı Türkiye ile Avrupa, dün ve bugün arasında gidip gelen güncel bir hikâye anlatıyor.

Yüzyılımızın en çok tartışılacak konularından birini kışkırtıcı kahramanlar aracılığıyla ele alan, temposu hiç düşmeyen, kolay kolay unutamayacağınız bir roman.

havvanin uc kizi ile ilgili görsel sonucuMiraç Elif  Kanbay

Havva'nın Üç Kızı Tanıtımı

Elif Şafak yine dini inançları ele alıyor ve Havva’nın Üç Kızı romanı ile okurlarına çok farklı bir aşk romanı sunuyor.
Elif Şafak Havva’nın Üç Kızı romanında Şirin, Mona ve Peri isminde üç genç kadının hikayesini anlatıyor. Bir tarafta Tanrı ve inanç, diğer tarafta bilim. Doğu ile Batı arasında yaşanan bir yolculuk ve inanç ile inançsızlık arasında gelip giden arayış.
 
 Havva'nın Üç Kızı Özeti

Uluslararası alanda tanınmış ve eserleri birçok dilde çok satan Türk kadın yazar Elif Şafak'ın son eseri olan Havva'nın Üç Kızı, yayımlandığı günden bu yana geçen kısacık zaman diliminde çok ses getirdi. Elif Şafak bir söyleşisinde bu hikayeyi içinde biriktirdiğini, daha fazla içinde tutamayacağını ve bu nedenle yazdığını belirtiyor. Aynı zamanda kitabı İngilizce yazıp, dilimize çevrildikten sonra tekrar düzenlediğini de ekliyor.

Edebiyat gündemine adeta bomba gibi düşen bu romanda, Elif Şafak birbirinden oldukça farklı olan üç genç kızın hikayesini anlatıyor. Münkir, mümin ve mütereddit.. Şirin, Mona ve Peri.. Peri'nin 1980-2016 yılları arasını kapsayan hayat hikayesi üzerinden ülkemizin problemleri, insanların arada kalmışlıkları, hüzünleri, korkuları mercek altına alınıyor.

Kitap, Peri'nin çocukluk dönemi ile başlar. Ana karakter olan Naz Peri Nalbantoğlu, iki abisi, annesi ve babası ile birlikte yaşayan küçük bir kız çocuğudur. Ailenin en küçüğüdür ve uzun bir aradan sonra olduğu için de ailede en çok ilgi gören birey olmuştur hep. Nalbantoğlu ailesi Peri'nin kendini bildiğinden beri hep zıtlıklara, tartışmalara, gerek siyasi, gerek dini, gerekse felsefi görüş ayrılıklarına şahit olmuştur. Peri'nin büyük ağabeyi solcu ve marksist, küçük ağabeyi aşırı milliyetçi, babası Kemalist ve açık görüşlü, eğitime ve aydınlanmaya önem veren, annesi ise dindar, tesettürlü ve bağnaz bir kadındır. Peri ise tüm bu görüş ayrılıklarının ortasında, ne yapması gerektiğini bilmeyerek sürekli arada kalarak ve bu nedenle de kendini sürekli okumaya vererek tüm çocukluğunu geçirmiştir. Çocukluğu ve gençliği boyunca annesi ile babasının dinmek bilmeyen tartışmalarına şahit olmuş, büyük ağabeysisi Umut'un hapise atılmasıyla sarsılmış, hep arada kalmış fakat her zaman babasına daha yakın ve yatkın olmuştur. Her akşam babasının rakı sofrasında onunla oturmuş, susarak babasının gittikçe yalnızlaşan sofrasında ona destek olmuştur. Oldukça karışık bir iç dünyası vardır ve kendini kitaplara verdiğinden başarılı bir öğrenci olmuştur. Liseyi birincilikle bitirir ve babasının da desteğiyle yabancı üniversitelere başvuru yapar. Tabi bunların hiçbirinden annesinin haberi yoktur. Kadın tek kızının Oxford'a girmeye hak kazandığını ve İngiltere'de okuyacağını duyduğunda hem sevinir, hem de endişelenir. Hem kızıyla gurur duymakta hem de ailesinden uzakta, tek başına ve annesinin korumasından uzakta yıllar geçireceği için endişelidir. Fakat kızının eğitimi uğruna içi elvermese de ses çıkarmaz. Böylece Peri'nin hayatını tümden sarsacak olan Oxford hayatı başlar.

Üniversiteye başladığında, Peri kendini yetersiz hisseder ve bunca kendinden emin, başarılı öğrenci arasında, arada kalmış, güvensiz bir şekilde bir başına kalakalır. Kendini biraz olsun iyi hissetmesini sağlayan tek kişi kaldığı yurtta bitişiğindeki odada kalan İranlı kız Şirin olur. Şirin oldukça aşırı bir kızdır. Küçükken ailesiyle birlikte İran'dan kaçıp senelerce sürgün hayatı yaşamış, sonunda İngiltere'ye yerleşmişlerdir. Şirin ateisttir ve Peri'nin hayatında renkli kişiliği ve kendinden eminliğiyle önemli bir yer kaplayacaktır sonraları. Peri Oxford'daki ilk döneminde alacağı dersleri seçerken Şirin ona bir öneride bulunur. Kendisinin de geçen dönem aldığı 'Tanrı' dersini almasını önerir. Peri bu tuhaf ders adı karşısında oldukça şaşırır, fakat Şirin dersin hocası olan Profesör Azur'dan bahsettikçe merakı depreşir ve dersi almaya karar verir. Şirin, henüz ne yaptığından, hem kendi hayatında hem de Peri'nin hayatında ne gibi sarsıntılara yol açacağından habersizdir.
Yazar: Miraç Elif Kanbay

Kitap Hakkında:
İnanca, inançsızlığa, arayışa, farklı kadınlara ve aşka dair baş döndürücü bir yolculuk...
Ben ne annem gibi dindarım, ne babam gibi kâinatın, beş duyumla kavradığım şeylerden ibaret olduğuna kaniyim. Öyleyse ben neredeyim? Ne mutlak dindarlığa, ne de mutlak akılcılığa dahil olmak isteyenler için bir başka yaklaşım, yeni bir varoluş şekli yok mu acaba? Bir üçüncü yol mesela? Kim bilir?
Şirin, Mona ve Peri… Günahkâr, İnanan ve Şaşkın. Münkir, Mümin ve Mütereddit… Böylesine farklı üç genç kadın nasıl bir araya gelebilir? Arkadaş olabilirler mi sahi? Hatta kız kardeş? 
Tanrı, bilim, kimlik, aidiyet, Doğu-Batı tartışmalarının tam ortasında hiç kimselere benzemeyen, karizmatik bir adam, sarsıcı bir skandal ve sıra dışı bir aşk...  yarım kalan... seneler sonra yeniden canlanan...
Elif Şafak büyüleyici dili ve sağlam olay örgüsüyle inanca, inançsızlığa, arayışa, farklı kadınlara ve aşka dair baş döndürücü bir yolculuğa çıkarıyor bizleri. 
Havva’nın Üç Kızı Türkiye ile Avrupa, dün ve bugün arasında gidip gelen güncel bir hikâye anlatıyor.


Elif Şafak

Doğum Yeri

: Fransa

Doğum Tarihi

: 1.1.1971 -

Ortaokulu Madrid'de okudu, ODTÜ Uluslar arası İlişkiler Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitede Kadın Çalışmaları Bölümünde yaptı. ODTÜ Siyaset Bilimi bölümünde "Türk Modernleşmesinin Kadın Prototipleri ve Marjinaliteye Tahammül...

Biyografinin devamı için tıklayın



 
 
 
 havvanin uc kizi ile ilgili görsel sonucu


 

 Günün Sözü:
"Her zaman hayattaki duruşunuza dikkat edin... Çok fazla havaya girmeden yaşayın.
 Kocaman balonları basit bir iğnenin söndürdüğünü asla aklınızdan çıkarmayın..." Adler


 İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
Temmuz 17, 2016,  Antalya



                                                          
 



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder