2 Temmuz 2016 Cumartesi

VERMEK.



sevindirmek ile ilgili görsel sonucu 





Bugünkü konumuz vermek. Bu sihirli kelime, dünyadaki birçok şeye verilen değer sayesinde gelişir.
Başta kendinize değer vermelisiniz. Daha sonra etrafınızdaki insanlara, hayvanlara, bitkilere ve doğaya. Yardım amaçlı verilen tüm şeyler çevrenize ayrı bir değer katar. Sizlerde bundan mutluluk ve huzur duyarsınız.  Yardıma muhtaç  hangi canlı olursa olsun, bu bir insan, bir hayvan veya bir bitki olabilir, sizin katkılarınız sayesinde sevinir, gelişir, büyür ve yeşerir.
Bu mübarek günlerde yardıma muhtaç kimselere yapacağımız yardımlar, normal zamanda yapılan yardımlardan kat kat daha fazla etkili ve anlam kazanır.

En iyi dileklerimle. Esen kalın.

İbrahim Birol

****
   Vermek: bazıları vardır ki, ne vermenin acısını hissederler,  ne sevinç ararlar, ne de bir erdemlilik     düşüncesi taşırlar; 




Ve bazıları vardır ki, çok az şeye sahiptirler ve hepsini verirler.  Bunlar hayata ve definesine inananlardır,
ve kasaları hiç bos kalmaz.

Bazıları sevinçle verirler, bu sevinç onların ödülüdür.

Bazıları ise ıstırap içinde verirler ve bu acı onların vaftizidir.

Ve bazıları vardır ki, ne vermenin acısını hissederler,
ne sevinç ararlar, ne de bir erdemlilik düşüncesi taşırlar;

Onlar, şu vadideki mersin ağacının kokusunu salışı gibi verirler.

Ve cömert olan için, verecek kimseyi aramak,
veriş olayından daha fazla sevinç getirir.

Vermekten alıkoyacağınız herhangi bir şey olabilir mi?

Sahip olduğunuz her şey bir gün verilecektir.

Öyleyse simdi verin ve vermenin hazzını
mirasçılarınız değil siz yasayın.. 


Halil Cibran
(18.04.2008 11:07)

"İnsanlar karşılıksız görünen iyiliklerini icra ederken bile bir karşılık beklerler, çünkü almadan vermek Allah'a mahsustur."



Vermek zor iştir arkadaş, hele karşılıksız vermek en zor olanıdır. Lakin vermenin, hele karşılıksız vermenin, o derin huzurunu bilmediysen, bilmelisin. İçinde pembe bulutlar oluşur, seni göğsünden yükseklere çıkarıp uçurur

Hiç kimse günahsız değildir. Hiç kimse vicdansız da değildir. İçinde ki vicdanı ararken, samanlıkta iğne arar gibi bahanelerle aramaya gerek yok. Vicdan...nın bulmak istersen elinin altındadır, zaten mesele o ki onu görmezden gelme!

Vermenin tadına varmak, ona alışmak, renkli bir mutluluk evi bulmak gibidir. İnsanlık işte o mutluluk evinde beklemektedir. Üstelik gizli saklı da değildir. İçeri girmek cesaret işidir. Bir kere gösterdin mi o cesareti, önünde farklı kapılar açılır.

İnsan verdiği ölçüde kazanır arkadaş. Kim demiş vermek eksiltir, kim demiş vermek mutsuz eder. Yalan demiş, yanlış demiş. Yalan öğretmiş, yanlış öğretmiş. Allah insana verir, ama gözünü hırs bürümüşse insanın fark etmez . Kazanmakta, vermekte, mutlulukta nasip işidir arkadaş. Nasip değilse, dereler derya olur geçemezsin, nasipse deryalar dereye dönüşür bir adımda atlarsın.
Vermek arkadaş ama reklam etmeden vermek, gizli vermek, sırla vermek, rencide etmeden vermek, vermenin yüksek ahlakıdır. Reklam ederek vermek, rencide ederek vermek ise amacından sapmış, çıkara dönüşmüş, düşük ahlak belirtisidir.

Vermek illa parayla da olmaz, paran yoksa zamanını ver, dostluğunu ver, aklını ver. Bunlarda yoksa sevgini ver. Sevginde yoksa dön kendini sorgula. Verecek sevgisi dahi olmayan kendine ne verebilmiş? Nasıl mutlu olabilirmiş? Hayattan beklentisi ne olurmuş?
vermek ile ilgili sözler ile ilgili görsel sonucu
Dağda kurdu yaratan, ormanda aslanı yaratan, deryada balığı yaratan, havada kuşu yaratan ve seni beni yaratan. Servetin, vicdanın, sevginin gerçek sahibidir. Sen ise kısa süreli zavallı bir bekçi sadece bir emanetçi. Tasarrufu sana bırakılmış olan değerlerin sahibi asla sen değildin, olmayacaksın da.

Sevgiyi de, dostluğu da, parayı da, gönlü de, zamanı da, bilgiyi de vermek zor iştir arkadaş. Ketum bir cimri gibi davranmayıp, zor olanı başardığında, vermenin tadına varıp renkli mutluluk evine ulaşacaksın.
Kaynak : Mirza Tazegül

Günün Sözü :
Sizin gerçek değeriniz, insanlara karşı beslediğiniz hislerle, iş ve hareketlerinizle ve bir de onlara ve onlarla beraber yapacağınız iyiliklerle ölçülür.
Albert Einstein

 İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
Temmuz 01, 2016, Antalya
İlgili resim



                                        


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder