23 Temmuz 2016 Cumartesi

SEVGİ HİKAYELERİ



sevginin gücü resim ile ilgili görsel sonucu

























Merhaba Dostlar,

Bugünkü yazımız "Sevgi Hikayeleri" Peki sevgi nedir? sizce.
Kimine göre hayattır kimine göre ecel...
Ama illaki en başta güvendir temeli sevginin.. Eğer sevdiği güvenmiyorsa sevdiğine istediği kadar sevgi olsun..
Bir çiçeğide sevebilirsin bir böceğide..hatta ve hatta evdeki saksı ve bahçe çiçeklerinize aşkla, sevgiyle bağlısınızdır, sularsınız, belkide öper seversiniz onları konuşur şakalaşır sohbet edersiniz..
Her zaman düşünürüm bitki sevmeyen, hayvan sevmeyen insanı nasıl sevsin? diye.. Bu sevgilerin yanı sıra öyle bir sevgi vardır ki oda,

Vatan ve millet sevgisi sevgilerin en yücesidir.
Ama vatanını , milletini sevmek bambaşka bir his, bambaşka bir duygudur. Bunun en güzel tarifini sanırım yurt dışında görevli vatandaşlarımız, tanıdıklarımız, yurttaşlarımız, işçi vatandaşlarımız,  çok güzel verebilir. Çünkü onlar yurt dışında vatan hasretiyle yanıp tutuşurlar, her sabah kalktıklarında ilk işleri vatandan, tanıdıklardan, eşinden dostundan, çoluğundan çocuğundan haber alabilmenin yolları- nı ararlar, haberler iyi ise rahat rahat görev yerlerine giderler, her gün yıllık izinlerine ne kadar bir süre kaldığını takvimlerden  hesaplar. Vatanına ne zaman gideceğini , Vatana olan hasretlerinin ne zaman biteceğini, sevdiklerine ne zaman kavuşacaklarının günlerini hesap ederler.
 Bu duyguyu yıllarca en derinden yaşayan, hisseden bir dostunuz olarak, bir kez daha hatırlatmak istedim.

Ne kadar koca bir yürek var Allah ın bize bahşettiği, neden içimizi kinle nefretle öfkeyle doldururuz neden kimseye tahammülümüz yoktur. Aynı Vatan toprağının insanları olarak milletimize, sevgi ile bağlanmak, sımsıkı sarılmak yerine, bir birimizden nefret eder ve ihanet ederiz?

Vatanınızı milletinizi sevin bu cennet vatanda herkesin, sağlık, mutluluk içinde ve sevgi, saygı ile birlikte huzurlu yaşamaları dileklerimle.

Bugünkü ön yazım biraz uzun oldu, bir konu hakkında yazmağa başladığım zaman bazen kendime engel olamıyorum. Af ola...

Gelecekte  şimdikinden sevgi dolu daha güzel günlerde ve  yazılarda tekrar buluşmak üzere,
en iyi dileklerimle. Esen kalın.





İbrahim Birol

****
Sevgilinin İntikamı

asker mektubu resim ile ilgili görsel sonucu

Unutulmak ne kadar acı verir insana bilirsiniz. Bir insana yapılabilecek en büyük kötülüktür. İşte Schiller bir cümle ile intikam duygusunu çözmüş. Bir insandan intikam almak istiyorsanız onu unutun. Yok ben illaki intikam almak istiyorum diyorsanız. Bunu kaba kuvvete dökmeden akıl yolu ile yapabilirsiniz. Bakın size zeka örneği  bir hikaye;

“Zamanın birinde iki sevgili varmış. Çok severlermiş birbirlerini. Gel zaman git zaman çocuk askere gitmiş. Hikaye bu ya çocuk askerdeyken kız başka birine aşık oluvermiş. Bunu   mektupla anlatmak zorundaymış ve yazmış;
- Sen askerdeyken ben başka birine aşık oldum. Ne olur kusura bakma. Sende olan resmimi de bir zahmet bana gönder.
Bizim asker okumuş mektubu. İntikam alacak ya bölükteki askerlerden ne kadar kız resmi varsa toplamış. Resimleri koymuş zarfa ve bir de mektup yazmış;
- Ya kusura bakma çıkaramadım, sen bunların içinden hangisiydin. Sen kendi resmini al diğerlerini bana gönder..”     

****
Rahibelerin Tuzağına Düşmeyen Osmanlı Askerleri


Kanunî Sultan Süleyman Avrupa içlerinde ordusuyla iler­liyordu. OSMANLI ASKER RESİM ile ilgili görsel sonucu

Orduya Belgrad yakınlarında bir yerde konak­lama emri verildi. Askerler çevredeki çeşmelerden istifade edip abdest tazelemeye, susuzluklarını gidermeye çalışıyorlardı. Çeşmelerden birinin yakınlarında bir manas­tır vardı.

Manastırın rahibi Osmanlı askerinin durumunu öğ­renmek ve haçlı askerlerini haberdar etmek için rahibeler­den bir kaçını . süsleyip ellerine verdiği testilerle çeşmeye gön­derdi. Rahibelerin geldiğini gören Osmanlı askerleri hemen çeşme başından ayrılıp onlara sırtlarını döndüler ve testile­rini doldurup gidinceye kadar kimse dönüp bakmadı.

Rahi­beler gelip durumu anlattı.
Rahip haçlı orduları komutanı­na şunları yazdı:
"Ey haçlı komutanları! Siz bu orduyla na­sıl başa çıkabilirsiniz? Bunlar Allah yolunda, komutanlarının emrinde çekinmeden can veriyorlar. Biliyorlar ki, gidecekle­ri yer cennettir. Kadına kıza önem vermiyorlar, yanlarına gönderdiğim en göz alıcı rahibelere sırtlarını döndüler. Ma­la mülke de önem vermiyor, bütün mal mülklerini terk edip cihada çıkıyorlar. Herkese iyi davranıp kimseye zulmetmi­yorlar. Onlardaki bu hasletleri ortadan kaldırmadan karşı­larına çıkıp savaşmaya kalkarsanız elinize . binlerce askeri­nizin canına mal olacak acı tecrübeden başka şey geçmez!"

Kaynak: şiir ve hikaye.com


Günün Sözü :
"AFFETMEK VE UNUTMAK İYİ İNSANLARIN İNTİKAMIDIR " SCHILLER

İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
Temmuz 22, 2016, Antalya







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder