17 Temmuz 2016 Pazar

SAKIZ SARDUNYA



İlgili resim


Merhaba Değerli Dostlar,

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, siyasal, toplumsal ve ekonomik yapısını kökünden değiştirmeye yönelik ihtilal ve darbe girişimi harekatı esnasında, Özgürlük ve Demokrasi adına kendi öz iradeleriyle giriştikleri mücadelede, hayatlarını kaybeden Şehitlerimize, şehit olan Emniyet mensuplarımıza ve Vatandaşlarımıza Allah'tan Rahmet,   kederli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar dilerim, Ruhları şad olsun... Ayrıca  Gazilerimize ve yaralılarımıza acil şifalar dileklerimi iletirim.

Bu yazımızda daha önce kitap tanıtımlarını yaptığımız çok değerli kadın yazarlarımızdan Elif Şafak hanımın  ' Sakız Sardunya ' adlı bir hikaye  kitabından bahsedeceğim. Yazarın özgeçmişi hakkındaki açıklamayı aşağıda  bilgilerinize sunuyorum.

Usta yazar Elif Şafak çocuklar için sıcacık ve sıra dışı bir öykü yazdı! Dostluk ... Sakız Sardunya
kitabı olmayanlar ...Kitap her ne kadar çocuk okuyucularımız için hazırlanmış gibi gözükse de Anne ve
Babalara da soluksuz ve  keyifli bir okuma süreci vadediyor ve daha  küçük yaşlardaki çocuklarına
 zevkle  anlata bilecekleri  bir eser.

En iyi dileklerimle. Esen kalın.



Arka Kapak Bilgisi

İstanbul'da sakin bir mahallede bir kız çocuğu yaşardı. İsmini hiç mi hiç sevmeyen... Hem akıllı, hem meraklıydı. Çok da konuşkandı. Anne babasına ve öğretmenlerine durmadan sorular sorardı. Zavallı büyükler, onun zekâsına yetişmekte zorlanırdı!Bir atlası vardı sürekli karıştırdığı ve pek çok kitabı.... Hayaller kurmaya bayılırdı. Bir gün okulun kütüphanesinde hiç beklemediği bir sürprizle karşılaştı. Rafların arasında tuhaf bir küre parlıyordu. Bulan herkesi unutulmayacak bir yolculuğa çıkaran sihirli bir küre!
EFHİMA, yani Efsaneler, Hikâyeler ve Masallar Ülkesi'ne uzanan rengârenk bir maceraya atılmaya hazır mısınız?

Usta yazar Elif Şafak çocuklar için sıcacık ve sıradışı bir öykü yazdı! Dostluk, paylaşım, hayal gücü, kitap ve doğa sevgisinin özenle işlendiği Sakız Sardunya, soluksuz ve keyifli bir okuma süreci
 vadediyor

Sakız Sardunya Özeti
Elif Şafak okurlarının karşısına bu kez çok farklı bir kitap olan Sakız Sardunya ile çıkıyor. Mükemmel romanları ile tanıdığımız ünlü yazar Sakız Sardunya kitabı ile bu kez çocuklara yönelik bir öykü/masal kitabı sunuyor.
Elif Şafak Sakız Sardunya kitabında ismini hiç sevmeyen genç bir kız çocuğunun hikayesini anlatıyor. Sakız adındaki bu genç kız, bulduğu sihirli küre sayesinde masal dünyasında maceralara atılırken okurlarını da kendisi ile sürüklüyor.


**********

Geniş bir okur kitlesine sahip olan Elif Şafak bu kez de çocuklar için yazdığı Sakız Sardunya ile karşımızda. Usta anlatıcı, bildik Elif Şafak üslubunun dışında bir anlatıyla sesleniyor çocuk okurlarına. Kitap, belleklerde hoş bir yer edinecek türden. Çocukların düş ve düşünce ufkunu geliştirecek, aynı zamanda da eğlenceli bir kapı aralayacak şekilde kaleme alınmış. Kitaptaki resimler titizlikle hazırlanmış, iyi bir tamamlayıcı özelliği taşıyorlar.

elif şafak sakız sardunya video ile ilgili görsel sonucu
Sakız Sardunya kitap okumayı çok seven akıllı ve meraklı bir kızdır. İsmi bir çiçek adı olmasına karşın ismini hiç mi hiç sevmez. Çünkü okuldaki haylaz öğrenciler ismiyle alay ederler. İsmini değiştirmek istediğini annesi Hayal Hanım’a söylediğinde ise annesi : “Herkes çiçekleri sever. Nokta.” diyerek bu konunun bir daha açılmaması gerektiğini vurgulayarak konuyu kapatır. Büyüklere bir şey anlatmanın bazen çok güç olduğunu düşünür ve herkesin kendi ismini özgürce seçebileceği bir gezegen düşler.

Küçüklüğünden beri bir hayvanı olmasını ister, ama annesi şehir yaşamının buna çok uygun olmadığını düşünür. Babası Hasan Bey ise kızını kıramaz ve ona adlarını Gece ve Gündüz koyacağı iki minik su kaplumbağası hediye eder. Sakız Sardunya’nın en sevdiği şeylerden biri babasının aldığı ve çoğu zaman yanından hiç ayırmadığı atlasıdır. Atlası, ona büyüdüğünde gideceği ülkelerin hayallerini kurdurur. Yaşıtı pek çok çocuktan farklı olarak doğaya hayranlık besler ve insanların yaşadıkları çevreyi sahiplenmeleri gerektiğini düşünür. Büyüklerin yaşadıkları mekânları temiz tutup çevreyi kirletmelerine hiçbir anlam veremez. Çevreyi korumak için bir kampanya yapmak ister fakat alay edileceği düşüncesiyle bu fikirden vazgeçer.

 elif şafak sakız sardunya resim ile ilgili görsel sonucu

                                                                    Yetişkinlerin dünyasını sorgulayan sakız sardunya kitap okumanın yararlarından bahseden anne ve babasının neden yeteri kadar kitap okumadıklarını da kavrayamaz. Sık sık okul kütüphanesine giden Sakız Sardunya, seçtiği kitabı aldığında sıra dışı bir küre bulur. Merakına yenik düşer ve küreyi evine götürür. Kürenin üzerinde sekiz kıta olması oldukça gizemlidir. Üstelikte üzerindeki taşları yanıp sönmektedir. Büyük sırrı ile bir süreliğine anneannesine giden Sakız Sardunya orada kürenin gizemini çözer ve Efhima, yani efsaneler, hikâyeler ve masallar ülkesine aralanan kapıdan geçerek fantastik bir serüvene atılır.

Sakız Sardunya, barındırdığı felsefesi ile çocukları sevgiye, yapıcılığa, hoşgörüye öykündürecek inceliklerle yapılandırılmış. Kitap masalsı aynı zamanda da gerçeklikle bezeli yönüyle çocuklar kadar yetişkinlerin de ilgisini çekecek nitelikte. Çocuklar ve çocukluklarına özlem duyan yetişkinler için iyi bir yapıt.

Mergübe  Kıral

Elif Şafak

Doğum Yeri

: Fransa

Doğum Tarihi

: 1.1.1971 -

Ortaokulu Madrid'de okudu, ODTÜ Uluslar arası İlişkiler Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitede Kadın Çalışmaları Bölümünde yaptı. ODTÜ Siyaset Bilimi bölümünde "Türk Modernleşmesinin Kadın Prototipleri ve Marjinaliteye Tahammül...

Biyografinin devamı için tıklayın



SAKIZ SARDUNYA - YouTube

elif şafak sakız sardunya video ile ilgili video
https://www.youtube.com/watch?v=6mCSpCZ1G5U

Günün Sözü : Zamanlarını en kötü  şekilde kullananlar, zamanın kısalığından

 en çok şikayet edenlerdir. La Brugere

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder