18 Kasım 2016 Cuma

ÇOCUK GERÇEĞİ GÖRÜR...









Merhaba Değerli Dostlar,

Bugün Doğan Cüceloğlu yazısını sizlerle paylaşmak istedim. Kasım ayı başında çıkması gereken kitap 9 Kasım tarihi itibariyle Kitapçıların raflarında yerini aldı, aşağıda belirttiğim gibi TÜYAP 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarında, imza günleri eşliğinde  Tüm  Okurlarının beğenisine  sunuldu.

Tüm Anne - Babalar ve Çocuk sahibi veya olacak adaylara bu kitabı okumalarını  tavsiye ederim.
" Çocuğunuz bir kez çocukluk yaşayacak. Bu dönemi onunla doya doya yaşayın." Doğan Cüceloğlu


Fuar etkinliği ile ilgili bilgileri aşağıda veriyorum. Gitmek isteyen Dostlara duyurulur.
FUAR ADI:35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı
TARİH:12 - 20 Kasım 2016
ZİYARET SAATLERİ:
Hafta sonu : 10.00-20.00
 Hafta içi :     10.00-19.00
 (*20 Kasım : 10.00-19.00)
YER:Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi, Büyükçekmece - İstanbul

Not : Bu yazımızla birlikte " Gerçek Dostlar" adı altında yayınlanmakta olan Blog Sayfamızın  görüntüsü değişmiştir. Umarım sizlerin de hoşuna gider, bilgilerinize...

Önce Kendinizi Sevin ve sonra  Sevdiklerinizin kıymetini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun...En iyi dileklerimle. Esen kalın. 

İlgili resim Geliştiren Anne-Baba Doğan Cüceloğlu


Türkiye’de kişisel gelişim kitapları denilince akla gelen ilk isimlerden bir tanesi olan Doğan Cüceloğlu Geliştiren Anne Baba kitabı ile ailelere yönelik kitaplarına devam ediyor.

Doğan Cüceloğlu son zamanlarda ailelere yönelik kitaplara ağırlık veriyor ve Başarıya Götüren Aile kitabından sonra şimdide Geliştiren Anne Baba kitabı ile yine anne ve babalara mükemmel bir eser sunuyor.

Kitapta anne ve baba olmanın çocuk açısından değerini ve çocukların kişisel gelişiminde anne ve babanın rolünü vurguluyor. Bunun içinde çocuğumuzu daha iyi tanımanın önemini ve çocuğumuza daha iyi anne ve babalık yapmanın ip uçlarını da öğreniyoruz.



Arka kapak Özeti :
Çocuğunuz bir kez çocukluk yaşayacak; bu dönemi onunla doya doya yaşayın. Bir anne, bana yolladığı mektupta şöyle diyor: “Çok yorgun ve sorumlulukların altında ezilmiş hissediyorum. Annem kendi dönemlerinde böyle bir yılgınlık hissetmediklerini, bu kadar sabırsız ve öfkeli olmadıklarını, bizi seyrederken bile yorulduğunu söylüyor.” Bir başkası da şöyle yazmış: “Otuz yaşında yaklaşık 4,5 ay sonra baba olacak bir baba adayıyım. Bugüne kadar geçen süre içinde baba olacağım düşüncesi üzerinde çok durmadığım için birçok şeyin farkında değildim. Ancak bugün bu düşünce üzerinde ilk adımımı attım ve daha ilk adımımda büyük bir eksik ile yola çıktığımı fark ettim.
 Bu sanki kutuplara keşfe giden kâşifin yanında soğuktan koruyucu kıyafetlerini almaması gibi bir hisse benziyor.” Yetişen her yeni kuşakla birlikte, onları yetiştiren anne ve babalardan da beklentiler artıyor. Toplumun gelişmesi için öncelikle ailede demokratik bir yapı kurulması şart.  Bunun yolu da, anne ve babaların geçmişten gelen korku kültürü kalıplarından kurtulmaları ve onur eşitliğine inanan sağlıklı gelişmiş bireyler yetiştirmeleri... Geliştiren Anne-Baba olmak için kendinizi ve çocuğunuzu tanımanız, beklentilerinizi, niyetinizi keşfetmeniz; değerlerinizi ve aile ilişkinizi sağlıklı tutmanız önemli. Bilen, anlayan, seven gözlerle yaşama bakmak kendi elinizde… Güler yüzlü, sakin, güvenen, hayata, ailesine şükür duygusu içinde bakan bir anne, bir baba olmak çocuklarınıza verebileceğiniz en büyük armağandır. Çocuklar böyle bir armağanı hak ediyorlar. DOĞAN CÜCELOĞLU
Kaynak : yazarokur.com

https://youtu.be/XQOF2SbPUXQ

tüyap 35. kitap fuarı video ile ilgili video


Günün Sözü :
" Çocuğunuz bir kez çocukluk yaşayacak. Bu dönemi onunla doya doya yaşayın." Doğan Cüceloğlu

İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
17 Kasım, 2016, Antalya













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder