28 Kasım 2016 Pazartesi

KIŞ KAPIDA...




soğuk algınlıkları resim ile ilgili görsel sonucu

















Değerli Dostlar,

Sağlığımızla ilgili konular bilhassa kış mevsiminde daha çok gündeme gelir, Kış Gribi, Soğuk Algınlıkları, Nezle en sık rastlanılan hastalıkların başında gelir. Bu hastalıklar daha ziyade kış aylarının başlaması, havaların soğuması, rüzgar ve fırtınalar bu hastalıkları tetikleyen nedenlerin başında gelir.

Hastalıktan evvel ve hastalık esnasında yapılması gerekenleri elimizden geldiğince yazmağa çalıştım. Sizlere düşen en önemli görev kendinizi mümkün mertebe çok iyi korumanızdır.

Önce Kendinizi Sevin ve koruyun sonra da Sevdiklerinizin kıymetini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun...En iyi dileklerimle. Esen kalın. 
İbrahim Birol

****

KIŞ  KAPIDA...

soğuk algınlıkları resim ile ilgili görsel sonucu
Meteoroloji sıcaklıkların düşeceğini açıkladı .Kış etkisinin iyice hissedildiği bugünlerde uzmanlar ise vatandaşları soğuk hava konusunda uyardı.
Meteoroloji Müdürlüğü’nün tahmin raporuna göre, soğuk ve yağışlı hava yurdun büyük bölümünde etkili olacak. Rapora göre hafta sonu gündüz 16-17 dereceler seviyesine ölçülen hava sıcaklığı önümüzdeki Çarşamba günü 5 derece birden düşecek. Soğuk ve yağışlı havanın Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri etkili olacağı tahmin ediliyor.
Uzmanlardan uyarı
Kış etkisinin iyice hissedildiği bugünlerde uzmanlar ise vatandaşları soğuk hava konusunda uyardı. Uzmanlar, son günlerde etkili olan soğuklardan vatandaşların kendilerini mutlak suretle koruması gerektiğini belirtiyor. Aşırı soğukların vücuttaki organizmalara birçok hastalıkları da beraberinde getirdiğine dikkat çeken uzmanlar, “Soğuklar yüz felcinin ortaya çıkmasında en önemli etkendir. Çocuklar içinde soğuk hava çok önemli, bir defa üst solunum yolları enfeksiyonları hastalıklarında çok etkili olduğu için yüz felçlerine de çocuklarda yol açabilir. O nedenle çocukların sokağa çıkmadan önce aileler tarafından sıkıca korunması gerekiyor. Çocuklar atkıyla sarılması, başlarına bere ya da şapka, giydirilerek soğuktan korunmalıdır” ifadelerini kullandı. Özellikle yaşlıların soğuk havaya daha çok dikkat etmesi gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, “Yaşlılar mecbur olmadıkları sürece soğuk havada dışarı çıkmamalıdırlar. Yaşlılarda özellikle akciğer enfeksiyonu, üst solunum yolu çok sık görülen hastalıklar soğuk havalarda bu açıdan dikkat edilmelidir” diye konuştular.
soğuk algınlıkları resim ile ilgili görsel sonucu

SOĞUK ALGINLIĞINA KARŞI ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER.
1. Sık el yıkama alışkanlığı temas yoluyla bulaşan virüslere karşı en iyi korunma yöntemidir.
2. Bol vitamin alın. Vitaminleri ilaç olarak almak yerine koyu yeşil, kırmızı ve sarı renkteki meyve ve sebzeler tüketerek sağlayın. Özellikle turunçgiller, domates, kivi, brokoli, maydanoz gibi C vitamini kaynaklarını sofranızdan eksik etmeyin.
3. Sıcak tavuk suyu çorba hem sıvı hem de protein alımı için gayet faydalıdır. Çorbanın sıcaklığı burun ve boğaz şikayetlerini azaltır.
4. Her gün bir kase kaymağı alınmış yoğurt tüketin. Yoğurt yemenin soğuk algınlığını yüzde 25 oranında azalttığı bazı çalışmalarda gösterilmiştir.
5. Sigara ve alkol kullanıyorsanız bırakın. Bilimsel araştırmalar sigara kullananların daha sık soğuk algınlığına ve gribe yakalandıklarını göstermektedir.

soğuk algınlıkları resim ile ilgili görsel sonucu
6. Stres ve aşırı yorgunluk bağışıklık sistemini zayıflatan faktörlerdir.
7. Egzersiz, vücut ısısını artırarak terlemeyle birlikte vücut sıvılarınızı tazeler ve toksinlerinizi atmanızı sağlar. Düzenli egzersiz yapanlarda soğuk algınlığı ve grip daha az görülür.
8. Günde en az 8 bardak su için. Özellikle hastalandığınızda ılık su, zencefil, bal, limon, tarçın, adaçayı, ıhlamur, ekinezya çayı gibi içecekleri tercih edin. Süt ve sütlü içecekler vücut salgılarında koyulaşmaya neden olacağı için soğuk algınlığı veya grip durumunda içmeyin.
9. Grip olduğunuzda hemen antibiyotiklere sarılmayın. Bir hafta içerisinde düzelmediğiniz takdirde bakteriyel enfeksiyonlar gelişebildiği için hekiminiz kontrolünde antibiyotik kullanmanız gerekebilir.
10. Eylül-Kasım ayları içerisinde grip aşınızı yaptırın. Özellikle kronik hastalığı olanlar, bağışıklık sistemi zayıf olanlar ve yaşlıların mutlaka yaptırması gerekir."


https://youtu.be/iSe_11WJhts


Günün Sözü :

"Soğuk ayIarın en soğuğudur AraIık ayı Yürekleriniz üşür."

28 Kasım, 2016, Antalya
 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder