1 Kasım 2016 Salı

KASIM AYI










Değerli Dostlarım,




Ekim ayını da geride bıraktık acısı ve tatlısı ile nasıl geçti bir ay.
Sevgili okurlarım, sonbahar yine gelip kapımıza dayandı; biliyorum sonbahar denince çoğumuzun yüreğine bir korku düşer odun kömür derdi, çocukların okul masrafı soba, kalorifer, doğal gaz ve ayrıca  evsiz barksız olan insanları ve sokak hayvanlarını daha fazla düşünmeye başlarım.

Sonbahar günlerinin o hüzünlü görüntüsü o yoğun hayat temposu  derken çoğu zaman sonbaharın güzelliklerini görmek aklımızın ucundan bile geçmez, oysaki her mevsimde olduğu gibi Sonbaharında kendine özgü doğasının içerisinde muhteşem bir büyüsü vardır.

Hazan rüzgarlarının ılık ama uçururcasına sert estiği,  yaprakların sarardığı dallarından  bir bir döküldüğü bir ay Kasım. İstemsizce havaların soğuması ile insanın üzerine çöken hüzündür.
Sonbahar mevsiminin son ayı olan Kasım
Antalya bir yaz şehri gibi görünse de dün akşam üzeri yağmur başladı, aslında sonbahar daha çok yakışıyor. Altın Portakal ekimde, Piyano Festivali Kasımda, sayısız sergi, konser, etkinliklerle buram buram sanat kokan bir şehir Antalya.
Türkiye geneline baktığımızda Antalya sıcaklarının bir kaç derece altında. Geceler soğumaya başladı.

Ekim ayı itibariyle başlattığımız, her ayın ilk günü, yeni girilen ay ile ilgi  önemli günler hakkında kısada olsa sizlere bir bilgi verebilirim.
kasım ayı resimlER ile ilgili görsel sonucu


Kasım ayında doğan tüm dostlarımın Doğum Günlerini en iyi dileklerimle kutluyorum.

Kendinizi Sevin Ve Mutlu Olun...En iyi dileklerimle. Esen kalın. 

Kasım Ayının önemli günleri :
29 Ekim – 4 KasıKızılay Haftası
1 – 7 KasımTürk Harf Devrimi Haftası
2- 8 KasımLösemili Çocuklar Haftası
3 – 9 KasımOrgan Nakli Haftası
6 KasımDünya Şehircilik Günü
Kasım ayının 2.  başlayan haftaDünya Çocuk Kitapları Haftası
10 KasımAtatürk’ün Ölüm Günü
12 KasımAfet Eğitimi Hazırlık Günü
10 – 16 KasımAtatürk Haftası
16 KasımUNESCO un Kuruluş Günü
20 KasımDünya Felsefe günü
20 KasımÇocuk Hakları Günü
22 – 27 KasımAğız ve Diş Sağlığı Haftası
24 Kasımakrep burcu resmi ile ilgili görsel sonucuÖğretmenler günü


Akrep Burcu Kasım 2016  İş   Sevgili Akrep burcu, Kasım 2016'da paylaşımcı yönlerinizi açığa çıkartmanız  gerekiyor. Başarıya ulaşmak istiyorsanız bu tür özelliklerinizden faydalanmalı ve tüm sorumluluklarla kendi başınıza mücadele etmekten kaçınmalısınız. Maddi durumunuz Kasım 2016'da iyi durumda olacak ve yapacağınız işlerden önemli gelirler elde edebileceksiniz. Söz konusu yatırımlar olduğunda kısa vadeli değil uzun süreçleri düşünmeniz gerekiyor.

                                                                                  Akrep Burcu Kasım 2016 Sağlık  

sonbahar sözler ile ilgili görsel sonucu
Sevgili Akrep Burcu, Kasım 2016'da sağlığınız açısından risk oluşturan durumlarla pek fazla karşılaşmayacağınız gibi enerjiniz de bir hayli yüksek olacak. Süregelen sıkıntılarınız söz konusu olduğunda da mutlaka kontrollerinizi zamanında yaptırmalısınız. Beslenmeniz dikkat etmeli ve düzenli olarak spor yapmalısınız. Kasım 2016'da stresli ortamlardan olabildiğince uzak durmalısınız. Hobilerinize zaman ayırın.

Kış ayları enerjinizi düşürüyor mu?
Kış aylarında enerji azlığı, uykusuzluk, hüzün hali, , çalışma güçlüğü ve  kişiler arası  ilişkilerde güçlük çekme gibi sorunlar kişide kış depresyonu olarak tezahür eder. Sıklıkla 20-30 yaş arası kadınlarda, erkeklere göre 4-5 kat fazla görülen mevsimsel depresyon, kendini daha çok fiziksel belirtilerle gösterir. Bu dönemi daha kolay geçirmek için hayat düzeninizi tekrar gözden geçirin, yaşamınıza yeni aktiviteler ekleyin, açık ortamlarda daha fazla vakit geçirin ve depresif düşüncelerinizle başa çıkmakta zorlanıyorsanız bir uzmandan destek alın.
Acıbadem Hayat Sağlıklı Yaşam


youtub aylardan kasım ile ilgili video 





Güzel Sözler :
"  Yaprak sıkılmıştı ağaçtan. Bahaneydi sonbahar."  Necip Fazıl Kısakürek
31 Ekim, 2016, Antalya









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder