30 Kasım 2016 Çarşamba

ARALIK AYI...


kardan adam resmi ile ilgili görsel sonucu



Merhaba Gerçek Dostlar,

2016 yılının en son ayı olan Aralık ayının içindeyiz, iyisi ve kötüsüyle veya eskilerin deyimiyle günahı ve sevabıyla bir yılı daha geride bırakmak üzereyiz. Bir yaş daha yaşlandık,
Kış Ayı, yılın 4 mevsiminden biridir. Aralık , Ocak, Şubat, aylarından oluşur. Kış mevsimi, mevsimlerin belkide en soğuğudur. Kış mevsiminde hava sıcaklığı eksilere doğru düşer, bu düşmeyle kar ve yağmur artar. Türkiye'de kış ilk olarak Kuzey Doğu Anadolu Bölgesinden başlayarak batıya doğru ilerler. Kış mevsiminde sokaklarda kalan insan ve hayvanları da düşünmek gerekir. Onlara yardım etmeli, onlar için imkanlarımız doğrultusunda sıcak ortamlar yaratmalıyız. Bu nedenle kış mevsiminin bir paylaşma mevsimi olduğunu da söyleyebiliriz.

 Kış mevsiminde hava sıcaklığı çoğu bölgelerde sıfırın altına iner ve don olayı gerçekleşir. Kış mevsiminde güneş ışınları dünyaya yatay olarak gelir. Bu nedenle hava oldukça soğuk olur. Türkiye'de en çok Doğu Anadolu Bölgesi'nde ağır kış koşullarına rastlanır. Örneğin Erzurum'da kar kalınlığı geçtiğimiz yıllarda 1 metreye kadar ulaşmıştır. Hava sıcaklığı da -30 derecelere kadar düşmektedir. Kış mevsiminde insanlar daha kalın ve yünlü kıyafetleri giymeyi tercih ederler. 

Aralık ayında  doğan tüm Dostlarımın, Doğum Günlerini en iyi dileklerimle kutlar, Sağlık, Mutluluk ve Huzur içinde nice yeni yaşlar ve  yıllar  temenni ederim.


Önce Kendinizi Sevin ve sonra  Sevdiklerinizin kıymetini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun...En iyi dileklerimle. Esen kalın. 





hareketli noel ağacı resim ile ilgili görsel sonucu

Noel ve Yılbaşı Nedir? Neden ve Kimler Kutlar?
Noel, her yıl 25 Aralık tarihinde İsa'nın doğumunun kutlanıldığı Hristiyan bayramı. Eski takvimde günler gün batımıyla yenilendiği için, kutlamaları 24 Aralık akşamdan (Noel arifesi) başlayarak ertesi sabaha kadar sürer ve 25 Aralık'ta pek kutlanmaz. Bazı mezheplerde farklı tarihlerde kutlanılır. Örneğin, Ortodoksluk' ta Jülyen takvimine göre kutlarlar. Ayrıca Doğuş BayramıKutsal Doğuş  veya Milât Yortusu olarak da bilinir.
 Yılbaşı, herhangi bir takvime göre içinde bulunulan yılın bitimi ve yeni yılın başlangıcı. Dünyada en yaygın kullanılan takvim olan Gregoryen takvimini kullanan ülkelerde 31 Aralık'ı 1 Ocak'a bağlayan gece yılbaşı gecesi veya yılbaşı akşamı olarak adlandırılır ve kutlanır.


 Aralık Ayının Önemli Günleri
Dünya AİDS Günü1 Aralık
Köleliğin Yasaklanması Günü2 Aralık
Dünya Engelliler Günü3 Aralık
Vakıflar Haftası3-9 Aralık
Dünya Madenciler Günü4 Aralık
Kadın Hakları Günü5 Aralık
Uluslararası Sivil Havacılık Günü7 Aralık
Dünya İnsan Halkları günü10 Aralık
İnsan Hakları Haftası10 Aralık'ı içine alan hafta
Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası12 -18 Aralık
Yoksullarla Dayanışma Haftası12 -18 Aralık
Dünya Kooperatifçilik Günü21 Aralık
Atatürk'ün Ankara'ya Gelişi27 Aralık

yay burcu resim ile ilgili görsel sonucu                                                                      

Yay Burcu : 23 Kasım-21 Aralık
Yay’lar başkalarının zorlandığı konuları bile kısa sürede kavrar ve çözümler üretirler. Kavrama yetenekleri ve becerileri sayesinde her işin üstesinden kolayca gelebilirler. Dikkatsizce riske atılabilirler fakat hatalarından dersler çıkarmayı da bilirler. İçtenlikleri ve iyimserlikleriyle birçok arkadaş edinebilirler. Özgürlüğüne aşırı düşkün olan Yay’lar kısıtlanmaktan ve emir almaktan hoşlanmazlar. Dikkatsiz, kaprisli ve patavatsızdırlar. Çabuk sinirlenirler, kısa sürede sakinleşirler, kin tutmazlar.
İnsanlarla çok kolay iletişim kurabilir. Keşfedilmemiş konuları araştırmayı, seyahat etmeyi, farklı yerleri görmeyi, yeni insanlarla tanışmayı, değişik kültürler öğrenmeyi severler. Para konusunda çok cömerttirler ve savurgandırlar. Yay’lar aynı anda birçok konu ile ilgilenebilirler. Bu da bilmedikleri şeyleri öğrenme merakındandır.
İlgisini çekmeyen konularda sıkılırlar ve sıkıldıkları belli etmekten kaçınmazlar. Yay’lar hareketli olmalarından dolayı daima formdadırlar ve hareketli yapıları sayesinde tüm sporlarla ilgilenebilirler. Ancak açık hava sporlarını çok severler. Kendine olan güvenleri ve iyi niyetleri yüzleri yansımıştır.

oğlak burcu ile ilgili görsel sonucu                                                                                

Oğlak Burcu  : 22 Aralık- 20 Ocak
Oğlak’lar işleri ile çok meşgul olurlar. Tembellik yapmaktan hoşlanmazlar, boş zamanlarında bile yapacak işleri mutlaka vardır. İşleriyle çok meşgul olmalarından dolayı ve utangaç yapıları yüzünden insanlarla ilişki kurmakta zorlanırlar. Fakat güvenilir ve dürüst olmalarından dolayı dostlarıyla sağlam ilişkiler kurarlar, asla yalnız kalmazlar. Çok büyük sırları bile saklayarak arkadaşlarına güven verirler ve karşılarındakinden de güven beklerler. Ciddi, tutucu, karamsar ve güçlü iradeleri vardır.
Çalışkandırlar; çok gelişmiş ödev duyguları vardır, hedeflerine ulaşmak için hiç yorulmadan saatlerce çalışabilirler. Bu sayede başkalarının saygısını kazanırlar. Para konusunda eli açık ve yardımseverler olmalarına rağmen tutumludurlar ve tasarrufu severler. Erken yaşlarda geleneklere, kurallara ve düzenlemelere adapte olurlar.
Hastalıklara karşı dirençlidirler. Dişleriyle ve kemikleriyle ilgili problemler yaşayabilirler. Bu yüzden sürekli egzersiz yapmaları ve kemik sistemini güçlendirmeleri gerekir. Kilo problemleri yoktur. Güzel yüz hatlarına sahiptirler.


Ocak ayında görüşmek üzere, o zamana  kadar kendinize iyi bakın, sağlıklı ve mutlu kalın...







Günün Sözü : ”Kara kışı hiç  sevmem ben, damı akan evler, ayakkabısı delik çocuklar, ocağı yanmayan analar, utanan babalar ve aç dolaşan hayvanlar gelir hep  aklıma, bu yüzden sevmem ben karakışı.”

İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
30 Kasım, 2016, Antalya








 











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder