10 Kasım 2016 Perşembe





10 KASIM  ATATAÜRK' Ü ANMA
 





Çok Değerli Dostlar,

 10 Kasım, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 80. ölüm yıl dönümü. 
Bugün okullarda, sokaklarda düzenlenen resmi ve gayri resmi törenlerle Atatürk anılıyor.  Her yıl 10 Kasım - 16 Kasım tarihleri arası Atatürk Haftası olarak kutlanması nedeniyle, bende " Gerçek Dostlar" Ailesi olarak anılan tarihler arasında Atatürk ile ilgili yazılarımı sizlerle paylaşacağım.
Mustafa Kemal Atatürk' ü ve onun silah arkadaşlarını Rahmet ve minnetle anıyoruz ve sonsuza dek anmağa devam edeceğiz... Ruhunuz Şad olsun... Işıklar içinde yatın...

Önce Kendinizi Sevin ki, Mutluluğunuz daim olsun...En iyi dileklerimle. Esen kalın. 


10 kasım resim ile ilgili görsel sonucu
Nazlı Ökten, "Ölümsüz Bir Ölüm, Sonsuz Bir Yas: Türkiye'de 10 Kasım" başlıklı makalesinde 10 Kasımların nasıl kurgulandığını inceliyor. Makalenin giriş bölümünü kısaca aktarıyoruz.
"10 Kasım günü, Türkiye'de doğup büyümüş herkes için sabah 9.05'te duyulan siren sesiyle birlikte ortak hafızanın tazelendiği anlardan biridir. Türkiye'de eğitim görüp de "Saat dokuzu beş geçe Atam Dolmabahçe' de, gözlerini kapadı bütün dünya ağladı..." diye başlayan şiiri ezberlememiş, "Atam Atam sen kalk da ben yatam..." diye kafiye tutturmamış bir çocukla karşılaşmak güçtür.
Ritüellerin, modern toplumlar için de siyasal dramaturjinin parçası olduğunu ve her ritüelin bir tür bilgiyi saklayıp aktardığını kabul ettiğimizde, Atatürk'ün ölümüne dair, olumlu ya da olumsuz tüm edim ve eylemlerin Türkiye'de siyasal kültürle ilgili önemli ipuçları barındırdığı görülebilir.
Siyasal önderlere, özellikle de bir vatanın kurtarıcısı ve bir ulusun kurucusu olarak kabul edilen bir öndere duyulan hayranlık ve özlem, kuşkusuz her kültürde karşımıza çıkabilir. Ancak Türkiye ve Atatürk söz konusu olduğunda bu olgunun aldığı farklı biçimler, kutsal ve dünyasal, kamusal ve özel olanın farklı eklemlenme biçimlerine dair zengin bir çözümleme kaynağı oluşturmaktadır."

"Atatürk’ün ani ölümü elbette ki Türk milletini derin bir kedere sevk etmiş, ancak Türkiye Cumhuriyeti Devleti Ata’sının ilkeleri ışığında ilerleyerek çağdaş ve modern bir dünya devleti haline gelmiştir.
İşte bu sebeplerden dolayı, yaşadığı çağı aşarak geleceğe ışık tutan, yüzyıla değil bin yıla damgasını vuran Büyük Önder Atatürk, sonsuza kadar gönlümüzde yaşayacak, ilke ve devrimleri ülkemizin geleceğine yön vermeye devam edecektir.
10 kasım için yazılmış: 10 kasım şiirleri 10 kasım’ a anlam katmakta, Atatürk anılmaktadır."
Atatürk ve 10 kasım resim ile ilgili görsel sonucu
 İki Mustafa Kemal vardır; Biri ben, fani Mustafa Kemal; diğeri milletin daima içinde yaşattığı Mustafa Kemaller dedir. Ben onu temsil ediyorum. Herhangi bir tehlike anında ben ortaya çıktımsa, beni bir Türk anası doğurmadı mı? Türk anaları daha Mustafa Kemaller doğurmayacaklar mı? Güç milletindir benim değildir.
Eşsiz bir güneş doğdu Selanik’ te 1881 yılında bir güneş ki yalnız ülkemizi değil tüm dünyayı ebediyete dek aydınlatacak. Yok olmak üzere olan bir millete yeniden hayat veren, parçalanmış bir ülkeden bağımsız bir devlet kuran ve bir enkazdan çağdaş bir ulus meydana getiren deha Mustafa Kemal Atatürk.
Büyük adam, savaş meydanlarından meydanlara, hudut boylarından, hudutlara bir sel gibi akmış, en son halkıyla birlikte kurtuluş savaşı vererek Türkiye Cumhuriyetini yaratmıştır.
10 kasım resim ile ilgili görsel sonucu
Küçük yaştan itibaren üstün yetenekleriyle dikkatleri üzerinde toplayan Mustafa Kemal Atatürk, ulusal kurtuluş savaşını başlatan ve yönlendiren bir meşale olmuştur. Kişisel çıkarlarını tamamen unutarak kendini milletine adayan bu değerli insan, savaş meydanlarında yenilmez bir asker, sosyal hayatta büyük bir yenilikçi, siyasette eşi bulunmaz bir devlet adamı ve liderdir. Bu özellikleriyle yalnız Türk tarihinin değil, tüm dünyanın yetiştirdiği ender kişiliklerinden biridir. Bu nedenle onun büyüklüğünü yalnız biz kabul etmiyoruz; bütün dünya kabul ediyor. Mazlum milletler onun fikirleriyle bağımsızlıklarını kazanıyor; yenilikçi yöneticiler onu örnek alıyor. Nitekim, Asya’da ve Afrika’da sömürge olarak yaşayan bir çok millet, onun düşüncelerini öğrenip, yaptıklarını gördükten sonra uyanmışlar,bağımsızlıklarına kavuşmak için onun açtığı yoldan gitmişlerdir...

Alıntı : bilgiler sitesi


https://youtu.be/W5w6z7-8dcI


koç holding 10 kasım reklamı ile ilgili video





Günün Sözü :
10 KASIM    Bir bulut inmiş, beyaz, Karlı dağlar başına.
                       Her 10 Kasım sabahı, Bir ateş düşer, bağrıma

İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
09 Kasım, 2016, Antalya










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder