22 Temmuz 2017 Cumartesi

GAZETE OKUMAK...



gazete okuyan insan resimleri ile ilgili görsel sonucu


Merhaba Gönül Dostlarım,

Gazete deyip geçmeyelim, son senelerde gazetelere olan o eski ilgi kalmadığı bilinmektedir. Her ne kadar okumayı sevmeyen bir toplum olsak da ilgisizliğin çeşitli nedenleri olduğu bir gerçek.
Aşağıdaki yazımda insanların gazetelere olan okuyucu  bakış açılarını sizlerle paylaşmak istiyorum. İlk önce Gazete nedir, Gazetenin fayda ve zararlarını inceledikten sonra yazımıza geçelim.

Gazete Nedir Gazete, bir önceki günün haberlerini içeren en yaygın yazılı kitle iletişim aracıdır. Matbaanın İcat edilmesi gazetelerin yaygınlaşmasını sağlamıştır. Gazeteler genellikle günlük yayınlanmakla beraber haftalık yayınlanan gazeteler de vardır. Gazetelerin içlerine baktığımızda, her sayfanın ya da birkaç sayfanın bir konuyu İçeren haberlerden oluştuğunu görürüz. Örneğin politika haberleri, ekonomi
İlgili resimhaberleri, magazin haberleri, spor haberleri gibi. Ayrı ca bu konularda her gün yazı yazan gazeteciler de vardır. Bu gazetecilere köşe yazarı denilmektedir.

Gazetelerde insanların özel yaşamlarını ortaya koyacak, onları küçük düşürecek yazı ve görüntülere yer verilmemelidir. Bir kişinin haber alma özgürlüğü başka bir kişinin özgürlüğünü kısıtlamamalıdır  
Gazetenin Yararları ve Zararları Nedir?

Gazetenin Yararları

1. Gazeteler haberleşme aracıdır.
2. Gazeteler aracılığı ile haberleri okuyabiliriz
3. Gazeteler aracılığı ile okuma sevgisini artırabiliriz
4. Gazeteler aracılığı ile dünyadan haberler alabiliriz
5. Gazetelerin amacı doğru haberdir
6. Gazeteler günlük dünya ve yurt genelinde ki havadisleri bize aktarır.

Gazetelerin Zararları
Gazeteler iktidarların demokrasi, özgürlük ve ifade özgürlüğünden ne anladıklarını ve onların geliştirdikleri tanımları kitlelere benimsetmek konusunda işlevsel niteliklere sahip olabilecek kitle iletişim araçlarıdır. Bu anlamda büyük kitlelere tek taraflı ve yanlı bilgi aktarımı ile toplumları çok olumsuz etkileyebilirler. Nitekim Louis Althuser, kitle iletişim araçlarını devletin ideolojik aygıtları olarak kabul etmektedir.

Ne yazık ki içinde bulunduğumuz modern zamanlarda medya, öğretici ve geliştirici bir rol oynamaktan çok, manipüle edici, kışkırtıcı ve yanlış yönlendirici bir rol oynamaktadır.

Netice itibari ile eğer bilinçli ve araştırmacı bir gazete okuru değilseniz tek bir yayın organına bağlı gazetelerden faydalanıyorsanız hayatın gerçekleri, gündem vs. yanılgı içerisinde kalmanız olasılığı vardır.
Alıntı : onemforum.com

Önce Kendinizi Sevin  sonra da Sevdiklerinizin ve sahip olduklarınızın değerini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun... En iyi dileklerimle. Esen kalın..  


gazete okuyan insan resim ile ilgili görsel sonucuOkuma notları :
Ben okumayı, gazetenin başlıklarını hecelerken anne ve babasını gururlandıran, eski gazeteleri toplayıp eskiciye satan ve aldığı parayla da Tommiks, Teksas ve Gırgır'ın yeni sayısı çıktığında gazete bayisine koşa koşa gidip alan, okuldaki projeleri, gazeteden makasla kestiği resimleri kartonun üstüne, yapıştırarak yapan, mutfaktaki raflara gazete kağıdı koyan, gazetedeki kuponlarla tencere, küçük el radyosu, ansiklopedi alan, çıkma ihtimali yok gibi olan araba... kuponu ile hayal kuran, fırından aldığım ekmeği, soğumasın diye, gazeteye saran ama dışarıda kalan ekmeğin uçlarını yiyen, inşaat ustalarının gazeteden şapka yaptığı, çocukların katlayıp uçak ve kayık yaptığı, tam sayfa gazeteden uçurtma, zikzak yırtıp uçurtma kuyruğu yapan, babasını kızdırıp kıvrılmış gazete ile dayak yiyen, yemek yerken sofraya kırıntılar için gazete serilen, sıcak tencerenin altına muşambayı yakmasın diye gazete konulan, parmak izlerini temizlemek için gazeteyi buruşturup silen, kulağına su kaçtığı zaman gazeteyi huni gibi yapan ince ucunu kulağına sokan ve diğer ucunu yakıp çıkan dumanın kulağına kaçan suyu buharlaştırıp çıkartan, okul kitap ve defterlerini gazete kağıdı ile kaplayan, içine yağmur suyu giren ayakkabının içine gazeteyi kesip taban yapan, evdeki sinekleri gazeteyle öldüren, manavdan pazardan aldıklarını gazeteden kesekağıdına dolduran, kuşu olanların kafesin altına gazete serdiği, araba radyatörünün önüne donmasın diye gazete koyan, cama perde niyetine gazete yapıştıran, leblebi tozu için küçük külah yapan, gazete kağıdı ile soba yakan, soba borusuna gazete tıkayan nesildenim.

Alıntı : Besim Kazado

Günün Sözü :
GAZETE SÖZLERİ

İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
22 Temmuz, 2017, Antalya


türkiye simgesi resim ile ilgili görsel sonucu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder