Merhaba Gönül Dostlarım,
Bir kaç gündür üzerine basa basa konuştuğumuz ve adına yazılar yazdığımız ve aynı zamanda yazı başlığımız olan " Engelleri Aşmanın Yolu: Cesur olmak" tan mı, yoksa parçalanıp toplanmaktan mı geçer, yeniden başlamak? Kaldığın yerden devam etmekten mi? ile ilgili bir yazıyı paylaşmak istiyorum.
Düştükten sonra kalkmak mıdır cesaret isteyen? Yoksa kırılmayı engelleyebilmek, var gücünle ilerlemek mi?
Yere çakılıp düşmemiş ve ayağa yeniden kalkıp devam etmemiş bir ruh bile yoktur evrende.
Seçilen yolların bütününde, hayatımızın tüm evrelerinde, engeller çıkar karşımıza yolumuzu kesme niyetinde.
Kesilir yollar bazen, takılırız düşeriz hatta, kalkamayacağımızı zannederek.
Engelliler ile ilgili aşağıdaki çok güzel örnek bir yazıyı sizlerle paylaşmadan önce, aynı zamanda bu yazımı çevremde bulunan Engelli dostlarıma ve eski yıllarda bir şirket bünyesinde birlikte aynı çatı altında çalışma olanağı bulduğum Engelli mesai arkadaşlarıma ithaf ediyorum.
Onlarla her an istişaredeyim buradan kendilerine ayrıca selam ve sevgilerimi yolluyorum, onları desteklemeye devam ettiğimi ve kalbimin bir bölümünde onlara her zaman bir yer olduğunu ifade etmek istiyorum.
Önce Kendinizi Sevin sonra da Sevdiklerinizin ve sahip olduklarınızın değerini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun... En iyi dileklerimle. Esen kalın..
Engelleri Aşabilmek
Geçenlerde bir gazetede, Manisa’ nın köylerinden birinde tekerlekli sandalye ile çay dağıtan bir gencin haberini, hem şaşkınlıkla hem de hayranlıkla okudum.Bu gencimiz, ben engelliyim diyerek bir köşeye çekilmemiş, bilakis canla başla çalışarak sağlam insanlara bile taş çıkartırcasına hayatla mücadelesini bırakmamıştı.
Hayatta mücadeleci insanlara hep gıptayla bakmışımdır.
Bu sitede de yazılarını tanıdığınız Celal ÇELİK adlı bir yazar arkadaşımız var.
Bu arkadaş, geçirdiği bir rahatsızlıktan dolayı 16 yıldır tekerlekli sandalyede yaşıyormuş ve belden aşağısı hiç çalışmıyormuş. Rabbim sabır versin.
1993 yılında hastalığının teşhisini koyan doktor, “Hastalığın tedavisi yok, bu çocuk çalışamaz, götür evine yatsın” diyerek babasına tembihte bulunmuş.
Fakat o bunu dinlemeyip biiznillah, azmiyle, gayretiyle, özel bir şirkette bilgisayar tasarımcısı olarak çalışarak emekli olmuş. Emekli olunca bile bir köşeye çekilmemiş, yazılarıyla kazandığı tecrübeleri insanlara aktarmaya çalışıyor.
Celal ÇELİK' in engelliliğe çok farklı açıdan yaklaşması takdire şayan bir olay. Çünkü o engelli olmayı bir imtihan olarak görüyor ve şöyle diyor:
“Engelli olmak bana Allah’ ın bir hediyesidir. Allah’ ın milyonlar içinden seçip engellilik verdiği bizler, bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz. İsyan etmeyip ibadet ederek (Ben tekerlekli sandalyede teyemmümle namaz kılıyorum) sabır ve şükürle sevap kazanmalıyız. Yoksa -Allah korusun- kazanma yolunda kaybedenlerden olabiliriz. Hastalık gafletten uyandırır.”
Sağlıklı insanlara da şöyle sesleniyor: “Ey sağlıklı insanlar! Sizin sahip olduğunuz nimetleri hayallerinde yaşatanlar vardır.’”
Bence Celal ÇELİK kardeşimiz hayatın sırrını çözmüş. Hastalığını veya engelini bir bela bir reva olarak görmüyor, imtihan vesilesi olarak görüyor.
Bunları okuyup düşündükçe, ne kadar küçük denizlerde boğulduğumuzu, incir çekirdeğini doldurmayacak konuları kafaya takıp kendimizi gereksiz yere üzdüğümüzü fark ettim.
Aynı zamanda şükretmediğimizin de farkına vardım.
Şüphesiz sağlık, Allah'ın insanlara sunmuş olduğu en büyük nimetlerden birisi.
Celal ÇELİK kardeşimizi kutluyorum ve tüm arkadaşları “Celal’in Penceresinden” bakmaya davet ediyorum.
Celal kardeşimiz güzel düşünüyor, güzel görüyor ve inanın rabbine sağlıklı insanlardan daha çok şükrediyor.
Selam olsun sana Celal ÇELİK.
Unutmayalım ki asıl engel bedenlerde değil zihinlerdedir.
Sağlıcakla kalın…
Alıntı : çocukaile.net
Engelleri aşmanın yolu: Cesur olmak
Yolumuza çıkan engeller, çoğu zaman bizi cesaretsizliğe sürükler. Bu noktada yapmamız gereken aslında çaresiz hissetmek değil, bakış açımızı değiştirmek olmalıdır.
Çünkü aslında, bir Zen atasözünün de dediği gibi; “Engeller, gidilen yolun ta kendisidir.”
Zen Habit bloğunun yaratıcısı Leo Babauta, karşımıza engeller çıktığında yapmamız gerekenleri şöyle sıralıyor; “Kaçmayın, etrafından dolaşmayın. Engele yaklaşın ve onu tanıyın. Böylece onunla başa çıkmanın yollarını keşfedebilir ve yeni bir beceri edinebilirsiniz.”
Hayat, hiçbir zaman sorunsuz ilerlemez. Ancak gelişimi sağlayan, sorunları çözebilmek ve onların önüne geçebilmektir. Böyle bir bakış açısı geliştirmek, özgüveninizi de arttıracaktır.
Erteleme alışkanlığından yakınıyorsanız:
Erteleme alışkanlığı, büyük bir problemdir ancak aslında size yol gösterir. Güvensizlik gibi kendinizle ilgili rahatsız olduğunuz bir şeyler olabilir, başarı ya da başarısızlıktan korkuyor olabilirsiniz. Bu noktada yapmanız gereken, korkularınızı, rahatsızlıklarınızı ve güvensizliklerinizi yanınıza alarak onlarla çalışmayı öğrenmektir. Önemli olan tüm bunlara rağmen bir şeyler başarmaktır.
Sosyalleşemiyorsanız:
Bu problem, sosyal hayattaki mutluluğun önündeki bir engel ya da yürünmesi gereken bir yol olarak görülebilir. Çoğu kişi, utangaçlığına yenik düşerek sosyalleşmemeyi tercih eder. Böyle bir probleminiz varsa, utangaçlığınızı anlamaya çalışın. Nedenlerini inceleyin ve hayatınıza olan etkilerini gözden geçirin. Korkularınızı yenin.
Sürekli eleştiriliyorsanız:
Çevrenizdekiler sizi sürekli eleştiriyorsa, onlara sinirlenebilir, hayatın adil olmamasına kızabilir ya da bu insanları duymamazlıktan gelebilirsiniz. Ya da, bu durumu kabullenerek, sizi eleştirdikleri için teşekkür edebilir ve bu konuyu onlarla daha detaylı konuşabilirsiniz. Böylece eleştirileri yapıcı bir şekle sokabilir ve eksik ya da yanlış yönlerinizi geliştirebilirsiniz.
Unutmayın, tüm engeller aşılabilir. Yeter ki engellerin size gerçekten engel olmasına izin vermeyin.
Kaynak :
Devamı: http://www.uplifers.com/engelleri-asmanin-yolu-cesur-olmak/#ixzz4mzqrziSu
https://youtu.be/yAncYaav2WM https://youtu.be/KtxoVjrA6r0
" Asıl engelliler, karşılarına çıkan engeli geçemeyenlerdir. Engel değil destek olun."
İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
18 Temmuz, 2017, Antalya
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder