5 Temmuz 2017 Çarşamba




UNVANSIZ LİDER/ ROBIN SHARMA


unvansiz-lider_on-kapak


Merhaba Gönül Dostlarım,

 Bundan yaklaşık bir yıl evvel yazdığım  "Ferrari' sini Satan Bilge" başlıklı yazımı hatırlayabilen Gönül Dostlarımı candan  kutluyorum.
Yazının Başlığında çok değerli ve dünyaca ünlü   Robin Sharma'nın Ferrari'sini Satan Bilge’den tanıdığımız yazarın bir başka kitabı olan " Unvansız Lider " kitabını tanıtmak, çeşitli sektörlerde hizmet vermekte olan gençlerimize iş ve çalışma hayatlarında yeni hedefler ve kariyer belirlemelerine yardımcı olabilmeyi umduğum bir yazıyı paylaşmak istiyorum.

Lider olmak için ünvana ihtiyacınız yoktur; ünvansız lider olmak nasıl başarılır? Kitapta bunun sırlarının yanında hayatınızı, özellikle iş yaşamınızı değiştirebilecek birçok ipucu yakalayabilirsiniz.
Gerçek başarı üzerine modern bir hikaye.
robin sharma resim ile ilgili görsel sonucuMükemmel bir hayat istiyorsanız Robin Sharma' yı kesinlikle okumalısınız.

CEO, direktör, müdür şef, amir veya şirketinizin organizasyonunda yöneticiye ne isim verilmişse ve o koltuklarda sizden başkaları varsa bu durum onların lider olduğu sizin de olamayacağınız anlamına gelmemektedir.
Ünvansız liderden kasıt; bir işi gerçekleştirmek için bir makama sahip olman gerekmediğidir.

Bir şirket insan bedenine benzer; güvenlik görevlisinden, temizlik personeline, çaycısında birim çalışanlarına ve sorumlularına.. kadar bu bedenin bir uzvu olarak düşünmeliyiz. Bu bedenin uzuvlarından her hangi biri arızalandığında bütün  bir bedenin zarar görebileceğini unutmamalıyız...

“Ne istediğini bul. Bulmadan hareket etmen mümkün değil

Önce Kendinizi Sevin  sonra da Sevdiklerinizin ve sahip olduklarınızın değerini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun... En iyi dileklerimle. Esen kalın..  

Unvansız Lider / Robin Sharma

 
unvansiz-liderFerrari'sini Satan Bilge’den tanıdığımız yazarın enerjisi çok yüklü bir kitabı… Bundan yirmi yıl sonra veya ölüm kapıya dayandığında yaptıklarımızdan ziyade yapamadıklarımızdan pişman olacağımızı vurgulamış. Bir kitap dükkanında çalışan bir satış elemanının karşısına aynı işi yapan ancak işinde çok başarılı ve bu nedenle bir çok ödül ve başarı kazanmış, saygı duyulan bir kişi çıkıyor ve ona hayatını değiştirecek bir dizi eğitim veriyor. Bu ilginç şahsiyet, satış elemanını 4 farklı kişi ile tanıştırıyor. Her biri, yapabileceklerinin en iyisini, hatta ötesini yaparak kendi potansiyellerini ortaya çıkararak başarılı olmuş kişiler.
Mutlaka okunması ve bulundurulması gereken başucu kitabı. İnsanın 10 pişmanlığı ve 10 zaferini keşfediyorsunuz. Sonra sırasıyla 4 farklı başlıkta hayata pratik olarak geçirilebilecek kadar sade ve etkili anlatılmış dersleri okuyorsunuz.
Lider olmak için ünvan ihtiyacınız yoktur; ünvansız lider olmak nasıl başarılır? Kitapta bunun sırlarının yanında hayatınızı, özellikle iş yaşamınızı değiştirebilecek birçok ipucu yakalayabilirsiniz.

Kategori: Kişisel Gelişim Kitapları 11 Nisan 2014 

Kaynak : http://www.kendinigelistir.com/unvansiz-lider-robin-sharma/#ixzz4lrXL9IwV


https://youtu.be/k57JmqQSSKo



Günün Sözü :

robin sharma resim ile ilgili görsel sonucu

İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
5 Temmuz, 2017, Antalya

türkiye simgesi resim ile ilgili görsel sonucu



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder