18 Mayıs 2017 Perşembe

19 MAYIS BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

















Merhaba Değerli Dostlar,

Bu günkü yazımızı "19 Mayıs Atatürk' ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımıza "ayırdık,
Gönül isterdi ki 19 Mayıs ile ilgili bir çok yazıya bu sayfamızda  yer verebilelim. Gençlerimize bu günün  anlam ve önemini  çok daha iyi bir şekilde anlata bilelim ki, onlarda bizden sonra bu vatanın milli ve manevi değerlerine bizlerden çok daha iyi sıkı sıkı  sarılabilsinler ve sahip çıkabilsinler.

" Sevgi, saygı, hoşgörü ve uzlaşma ortamı içinde üstesinden gelinemeyecek bir sorunun bulunmadığını unutmamamız gerekir. Birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü saldırı veya tehdit karşısında daha fazla kenetlenerek hiç bir kimsenin, hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun, huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermemeliyiz.
Ay yıldızlı bayrağımızın altında hepimizin bir ve bütün olarak yaşamasına imkan sağlayan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetidir. Tüm kurumlarıyla dimdik ayakta olan devletimiz, gelen saldırılara karşı Cumhuriyetin temel değerlerini korumaya sonuna kadar kararlıdır. Bu durumun sonsuza kadar devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın."

Önce Kendinizi Sevin ve sonra da Sevdiklerinizin değerini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun...
En iyi dileklerimle. Esen kalın..
   

İbrahim Birol

****
19 Mayıs günü, Türk Milleti için önemli bir gündür. Özgürlüğe, bağımsızlığa ilk adım o gün atılmıştır. Kurtuluş savaşı, Mustafa Kemal Paşa’nın 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a ayak basması ile başlamıştır. Mustafa Kemal, Samsun’a çıkışı ile tüm ülkeyi kurtaracak bir hareket başlatmıştır. Atatürk’ün milli birlik ve dayanışmayı gerçekleştirmek için çıktığı yolculuk milletin güçlenmesini sağlamıştır.

19 mayıs resim ile ilgili görsel sonucuAtatürk bu savaşta gerçekten tüm gücünü, millet sevgisini ortaya koyarak savaşmıştır. Atatürk bir konuşmasında “Ben 19 Mayısta doğdum.” Demiştir. Ulu Önder’in 19 Mayıs’ı doğum günü olarak kabul etmesi, 19 Mayıs’ın tarihimizdeki yerini ve önemini en iyi biçimde açıklamaktadır. Kurtuluş savaşı İngiltere ve Fransa gibi ülkelerin saldırmasıyla başlamıştır. Ve savaşı Türk Milleti onur ve başarı ile tamamladıktan sonra 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ilan edilmiştir. Biz de Kurutuluş savaşımızın başlangıcı olan 19 Mayıs gününü ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK ve SPOR BAYRAMI olarak kutluyoruz. Atatürk’ün bu bayramı gençlere armağan ettiğini unutmuyoruz.
Alıntı : myfikirler.org

19 mayıs resim ile ilgili görsel sonucuHer 19 Mayıs’ta…

Bir ses duyuyorum Samsun yakınlarından: “Egemenlik milletindir!” diye haykıran… Bir ses duyuyorum Anadolu’dan: “Seninleyiz Paşam, önce vatan!” diye çağlayan…

İşte bu asil heyecandır beni her 19 Mayıs’ta bir kez daha coşturan. Her 19 Mayıs’ta Atatürk’ümüze gönülden daha çok bağlayan. Vatanımın, milletimin ruhudur 19 Mayıs’ları yıllardır hep aynı sevinç ve onurla yaşatan. Onun için her 19 Mayıs’ta Atatürk ile birlikte bir kez daha doğar, bin kez daha söylerim haykırarak bağımsızlık türküsünü.

Ben, işte böyle yaşar böyle yaşatırım nesillerimi. Düşman uykudadır her daim iyi bilirim. Düşmanı bir daha buralarda görürsem, sonra atalarıma ne derim!..

İşte bu yüzden, her 19 Mayıs’ta Atatürk’üm neler demiş bir daha okurum bir daha anlarım ve anlatırım benden küçüklere dilim döndüğünce…

Alıntı : Birkan SOYLU


https://youtu.be/jK7IPVrUlh8                                           https://youtu.be/NMXq-t3ow9E

                                                   

https://youtu.be/71OI4hnDu7Y

Günün Sözü :
 " Gençler!  Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Biz bu memleketi  sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum. " 
 M. KEMAL ATATÜRK

İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
18 Mayıs, 2017, Antalya

türkiye simgesi resim ile ilgili görsel sonucu






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder