~
Merhaba Değerli Dostlar,
Bir gün evvel sizlerle " Hayat Kapısı 1/2 " başlıklı yazımızın sizlerden gelen görsel ve beğenilerinizin inanılmaz sayılara ulaşması beni çok mutlu etti, bu nedenle Belgin ERYAVUZ hanımefendinin yazısının ikinci bölümünü sizlerle paylaşmağa karar verdim. Peki ama neden kapıların çoğunu açamıyoruz dersiniz? (sorunun cevabı ve devamı 2/2’de) olarak belirtmişti bundan önceki yazısında, sorunun cevabını hep birlikte merak ediyoruz.
Her iki yazının çok etkileyici olduğu gerçeği yadsınamaz. Tüm okuyucularımın aynı şeyleri düşünmesi tabiki imkansız, fakat tahminler bir ortak noktada buluşmuş olmalı ki, her iki yazı içinde görüntülenme ve beğenilme sayıları bir hayli yüksek olacağı önceden tahmin edilebiliyor.
Hayat nedir diye düşündüğümüzde , dünyanın bir kapısından girip diğer bir kapısından çıkmaktan ibaret değildir. Her iki kapı arasında öyle çok açmazlar vardır ki, neler yaptığın, ya da yapılacaklar, alınacaklar, verilecekler, devamlı bir yarış halinde değil miyiz. Bazen yetişememek, yetişilmediği için üzülmek. Kimler geldi kimler geçti sayısı belirsiz. Kimisi iz bıraktı, kimileri iz bırakamadan geçip gittiler...
"BAKİ KALAN ŞU GÖKKUBBEDE HOŞ BİR SEDA İMİŞ.." değil mi?
Önce Kendinizi Sevin ve sonra da Sevdiklerinizin değerini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun...
En iyi dileklerimle. Esen kalın..
~ İbrahim Birol~
Hayat Kapısı 2/2
Önümüze çıkan kapılar ne kadar zor olursa olsun, öncelikle cesaretle yaklaşmayı bilmek gerekiyor.
Denemek, denerken etrafta söylenenleri duymamak ve kendi iç sesimize uyarak hareket etmek gerekiyor.
Ve her şeyden önemlisi kendimize inanmamız gerekiyor.
Öz güvenimizi parlatan cesaretimiz, bize güç veren kalp sesimiz ve sabırla hayatın içindeki hiçbir kapının açılmaması mümkün değil.
Bambaşka bir bilinmezlik olsa da o kapının ardında, yolları zorlasa da bizi; her yeni kapı ardında hayatı taşıyor bana göre.
Elbette sadece mutluluk, sadece güzellikler olmayacak. Ama hayatın içindeki tüm renkleri cesaretle kucaklayabilmek işin aslı değil mi?
‘’İçindeki kapıyı çal başka kapıyı değil. Kapı açılır, sen yeter ki vurmayı bil. Ne zaman, bilmem.
Yeter ki o kapıda durmayı bil.’’ diyen Mevlana’nın torunlarıyız bizler.
İçimizdeki kapı dahil olmak üzere, yaşamımız boyunca kaç kapıdan geçtik?
Kaç kapıyı görmedik?
Kaç kapının anahtarını avuçlarımızın arasından kaçırdık?
Kaç kapının önünde yıllarca bekledik yine de açmasını bilemedik?
Ve sonuçta kaç
kapıyı açtık? Kaç kapıyı
ardımızdan kapattık?
Gün geldi,
önümüzdeki kapılar ardına kadar açıldı. Gün geldi yüzümüze sertçe kapatıldı.
Velhasıl hayatımızın dönüm noktalarında, önemli kararların arifesinde olduğumuz zamanlar da dahil olmak üzere; neredeyse tüm kapıların önünde kalp sesimizle sınandık.
Evet, kapılar hayatımızın bir sembolü adeta. Bana güvenliği ve gizemi aynı anda çağrıştırıyor. Evimizin dışarıya açılan noktası.
Kalbimizin hayata dokunmaya korktuğumuz anlarında ardına sığındığımız o naif bölgesi.
Şekli, rengi, görünüşü, duruşu, yapısı ne olursa olsun kapılar önemli. Çünkü her kapı, ardında kocaman bir yaşam ve farklı bir dünya saklıyor.
Kapıların farkına varmak, önüne gelince çalmak, açılmazsa anahtarını aramak, bulmak için her yolu denemek ve her ne olursa olsun; sabırla cesaretle ardındakine ulaşmayı bilmek gerek. Burada korkuya, kararsızlığa yer yok. Açtıkça zenginleşmek, yeni tecrübelerle yaşam yolumuzu renklendirmek ancak bu şekilde mümkün olacak. Sonradan keşke dememek için korkuya prim vermeden denemek en güzel değil mi sizce de?
Sevgiyle kalın.
Belgin ERYAVUZ, 06.03.201
Kaynak: http://kisiselgelisimim.com.
https://youtu.be/CbDS2HEsWVg
Günün Sözü :
İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
08 Mayıs, 2017, Antalya
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder