24 Mayıs 2017 Çarşamba

İŞTE UZUN YAŞAMANIN SIRLARI



İlgili resim

















Merhaba Değerli Dostlarım,
Dünkü yazımızdan yola çıkarak, söz uzun yaşam ve yaşlanma ile ilgili açılmışken, bugünkü yazımda sizlere uzun yaşamanın sırlarını ve formülünü aktarmağa çalışacağım, aşağıdaki yazıda uzmanların doktorların ve  diyetisyenlerin farklı görüşlerinin yanı sıra, dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşları yüz ve yüzün üstünde olan insanlarla yapılan kısa röportajlarda uzun yaşamalarının sırlarıyla ilgili bizlere önerdikleri tavsiyelere  hep birlikte bir göz atalım. 

Bizlere Verilen tüm bu  tavsiyelerin uygulanması tabiki mümkün olmaya bilir, bildiğimiz gibi her insanın vücut metabolizmasının  farklılık arz etmesi nedeniyle aşağıdaki maddelerin  ne kadarını ve hangilerini uygulamamız  gerektiği hususunda  yaşları ileri olan gönül dostlarıma tüm bunları  bir uzman  hekim önerileri doğrultusunda yapmaları  gerektiğini  önceden hatırlatırım.

İşte uzun yaşamanın sırlarıÖnce Kendinizi Sevin ve sonra da Sevdiklerinizin değerini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun...
En iyi dileklerimle. Esen kalın..

 İşte uzun yaşamanın sırları


100 YAŞIN SIRRI GENETİK Mİ?
ABD’de bir araştırmada şişmanlıklarına, alkol ve sigara kullanmalarına rağmen 100’üncü yaşı görenlerin sırrı “genetik” denildi. “Çevre etkili” diyenler ise “gen” tezine karşı çıkıyor...

500 KİŞİ İNCELEMEYE ALINDI
New York’ ta bulunan Albert Einstein Enstitüsünde yapılan araştırmada, 95 ile 112 yaşları arasında tam 500 kişi incelemeye alındı. Bu kişilerin yaşam stilleri incelendi. Çoğu alkol ve sigara kullanıyordu. Yüzde 30’ u obezlik sınırındaydı. Kolesterolleri vardı ve buna rağmen en uzun süre yaşama rekorunu kırmak üzere.

İLAÇ GELİŞTİRİLDİ

pinterest yaşlı insan resimleri ile ilgili görsel sonucuBunun üzerine araştırmacılar deneklerin genlerini incelemeye aldı. Amaç uzun yaşamayı sağlayıcı formüle ulaşmaktı. Sonuçta, insanların uzun yıllar yaşamasını sağlayacak genetik varyantlar belirlendi. Bu varyantlar sayesinde, 40 veya 50’li yaşlarda günde bir tane alınarak 100 yaşına kadar yaşamayı sağlayacağı öne sürülen bir ilaç geliştirildi.


İşte uzun yaşamanın sırlarıSosyalleşin yalnız kalmayın
Aile hayatınız, iş hayatınız ve çevrenizdeki arkadaşlarınızla ilişkileriniz güzel olmadığı sürece uzun yaşama şansınız çok sınırlı. Hayatta kendinize mutlaka amaçlar belirleyin ve onları gerçekleştirmek için uğraşın. Hayatı sevin...

100 YAŞININ SIRRI GENETİK Mİ?
İnsan ömrünü 100 yıl ve daha üzerine çıkartacağı iddia edilen ilacın, 2012 yılında piyasaya çıkması bekleniyor. Ancak bu çalışma 100 yaşın sırrının genetikte olduğu görüşü üzerinde hareket ediyor.

Oysa yaşlılık bilimini inceleyenler, insan ömrünün uzunluğunda çevresel faktörlerin de en az genetik kadar hatta çok daha fazla etkili olduğu görüşünde.

NAZİLLİ’ NİN SIRRI
Türkiye’deki yaşlılık üzerine çalışmaları bulunan Geriatri Vakfı Bilim Kurulu Başkanvekili Doç. Dr. Ahmet Turan Işık ise çevresel faktörlerin, genetiğe göre daha ön planda olduğunu ısrar ediyor.

İşte uzun yaşamanın sırları
EN UZUN ÖMÜRLÜLER NAZİLLİ'DE
Türkiye’deki 100 yaşına ulaşmış kişiler üzerine araştırmalar yapan Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan da “Türkiye’de en uzun ömürlüler Nazilli’de yaşıyor.

10 BİN 300 KİŞİ 90' IN ÜZERİNDE
2009’da, İstanbul’da 90 yaşının üzerinde 10 bin 300 kişi olduğunu söyleyen Işık, “ Bu konuda en geniş çaplı araştırmalardan biri Japonya’da yapılmıştı. Orada insan ömrü 100 yıl civarındadır ve çevrenin etkisi ortaya kondu. Genetiğin etkileri var ama tek ilaç uzun yaşamanın sırrı olamaz” diyor.
Biz çevresel faktörlerin genetikten daha önemli olduğunu bulduk. Endüstri hayatlarında yok, beslenmelerine hep dikkat etmişler, zeytinyağı kullanmışlar, çok sebze ve meyve tüketmişler, donmuş yağ hemen hemen hiç kullanmamışlar ve fiziksel aktiviteleri her zaman olmuş.” dedi.
SAĞLIK SERVİSİ

uzun yaşamanın sırrı sözler ile ilgili görsel sonucu
ÇİNLİ'NİN SIRRI
Çinli Li Ching-Yuen'in 256 yaşında öldüğü iddia ediliyor. Üstelik bu iddia dünyanın en prestijli dergisi olan Time' da bile yer bulmuştu.
Çinli bir bitki bilimci, dövüş sporcusu ve taktik veren olan Li Ching-Yuen, 1736´da doğduğunu söylese de kayıtlarda 1677 olarak gözüküyor. Bu doğum tarihlerine göre 1933 yılında öldüğünde ya 197 ya da 256 yaşında olması gerekiyor.
‘Li Ching-Yuen 1677´de Chyi Jiang Hsie, Szechuan köyünde doğmuş olması gerekiyor. Hayatının çoğunu dağlarının eteklerinde bitkiler toplayarak ve uzun yaşamın sırlarını araştırarak geçirdi.
 1748 senesinde 71 yaşındayken Çin ordusuna dövüş öğretmeni ve taktik danışmanı olarak katılmak üzere Kai Hsien´e taşındı. 1927´de kendisi komutan Yang Sen tarafından davet edildi. Komutan yaşına rağmen onun gençliğinden, gücünden ve yiğitliğinden oldukça etkilenmişti.
Eve döndükten bir yıl sonra öldü. Bazıları onun doğal nedenler yüzünden öldüğünü söylese de bazıları arkadaşları ölmeden önce ‘bu dünyada yapmam gereken her şeyi yaptım. Artık eve gidiyorum´ dediğini iddia ediyor. Uzun yaşamın sırrı sorulduğunda Usta Li´nin cevabı her zaman şunlardır.
-Temiz bir kalbin olsun
-Bir kaplumbağa gibi otur
-Bir güvercin kadar hayat dolu yürü
-İyi bir uyku

100 YAŞINA KADAR YAŞAMAK NASIL MÜMKÜN?
Amerika’daki ünlü Türk doktoru Mehmet Öz, ABD' nin saygın haber dergisi Time’ ın son sayısına 100 yaşına kadar yaşamanın sırlarını açıklamıştı. İşte Öz'ün tavsiyeleri
İşte uzun yaşamanın sırlarıİşte uzun yaşamanın sırları400 metreyi 5 dakikada yürümek şart
Tüm araştırmalar uzun yaşamın en büyük sırrının fiziksel aktivitede saklı olduğunu gösteriyor. Düzenli egzersiz kemiklerinizi ve kalbinizi güçlendirir.
400 metreyi 5 dakikada yürüyemiyorsanız 3 yıl içinde ölüm şansınız bu mesafeyi hızla kat edenlere göre yüzde 30 daha yüksek demektir. Haftada 3 kez 30 dakikalık egzersizler yapmak ideal. 65-75 yaşındayken bile egzersiz yapmaya devam eden kişilerin yapmayanlara oranla zihin kapasitelerinin geliştiği, hafızalarının keskin olduğu gözlemlendi. Bu da Alzheimer gibi hastalıkların uzak tutulması anlamına geliyor
Günde 15 dakika güneş
Kosta Rika’da açık havada çalışan işçiler üzerinde yapılan araştırma bu kişilerin D vitamini seviyelerinin yüksek kemiklerinin güçlü olduğunu gösterdi.
Uzun yaşam için kemik sağlığını doğrudan ilgilendiren D vitamini eksikliğinin mutlaka kapanması gerekiyor.
İşte uzun yaşamanın sırları1000 mg kalsiyum, 500 mg magnezyum
Kemik sağlığı için özellikle de güneş ışığının az olduğu bölgelerde yaşıyorsanız bu hapları günlük almak kemiklerinizi koruyacaktır.
Günde 7 saatten fazla uyuyun
Uykunun büyüme hormonunun üretimini artırdığı bilimsel olarak kanıtlandı. Düzenli olarak 7 saat ve üzeri uyku uyumayan kişilerin uzun yaşam şansı düşük.
Melatonin hormonunun sağlanması için yatağa yatmadan 15 dakika önce ışıkları söndürebilirsiniz.
Az yemek yiyen uzun yaşar
Tufts Üniversitesi tarafından yapılan CALERIE araştırması sayesinde bilim dünyası artık günlük ortalama kalori tüketimini yüzde 25 azaltan kişilerin daha sağlıklı oldukları, kalp hastalıkları, diyabet ve kansere yakalanma risklerinin düştüğü kanıtlandı. Obez bir kişinin 100 yaşına kadar yaşaması mümkün değil.
* Her gün iki iskambil kağıdı destesi büyüklüğünde protein içeren gıda tüketmek
BALIK
*Bol bol balık ve deniz ürünü tüketmek
115 yaşına kadar yaşayan Danimarkalı Hendrikje van Andel-Schipper' a göre uzun yaşamasının sırrı her gün yediği ringa balığı ve içtiği bir bardak portakal suyu. Balık Omega 3 yağı bakımından çok zengin ve özellikle kalp ve damar hastalıklarını önleyici bir yapıya sahip. Portakal suyu ise vitamin C ve antioksidan bakımından zengin.
* Sebze, meyve ve özellikle de soyadan vazgeçmemek
* Tam tahıllı gıdalar yemek
* Bol bol yasemin çayı içmek

İşte uzun yaşamanın sırlarıTAZE SEBZE
120 yaşındaki Arap asıllı İngiliz Mariam Amash, uzun ömürlü olmasını bolca sebze yemesine bağlıyor. Dr. Weichselbaum' un, günlük beslenme listemize çeşitli vitamin ve minareller içeren sebzeleri de dahil etmemiz şart. Sebzeler, kalp krizini önlüyor ve kansere karşı koruma sağlıyor.
Sosyalleşin yalnız kalmayın
Aile hayatınız, iş hayatınız ve çevrenizdeki arkadaşlarınızla ilişkileriniz güzel olmadığı sürece uzun yaşama şansınız çok sınırlı. Hayatta kendinize mutlaka amaçlar belirleyin ve onları gerçekleştirmek için uğraşın. Hayatı sevin...
Olabildiğince huzurlu, sakin, stressiz bir yaşam sürmek
* İnanç ve insan ilişkilerini güçlü tutmak
* Düzenli olarak ölçülü egzersiz yapmak
KARARINDA ŞEKER
114 yaşına kadar yaşayan Japonyalı Mitoyo Kawate düzenli olarak geleneksel vanilyalı kek (şeker, su, tereyağ ve vanilyadan yapılan) yediğini açıklamıştı. Dr. Weichselbaum' a göre Kawate' nin uzun yaşamasına asıl sebep kek değil fakat düzenli olarak ancak kararında şeker tüketmesi.
KARARINDA ALKOL
İskoçya' da 113 yaşında vefat eden Lucy d' Abreu, her gün zencefilli konyak içtiğini söyledi. Dr. Weichselbaum az tüketilen alkolün kalp krizi riskini azalttığını ama bunun yanında bazı kanser türlerinde tetiklediğini belirtiyor. Belki de Lucy' nin asıl sırrı zencefildi.
İşte uzun yaşamanın sırlarıEKMEK
111 yaşına kadar yaşayan İngiliz Ada Mason'un torunu, annanesinin her öğünde bol bol ekmek yediğini söyledi. Mineral açısından zengin olan ekmek, uzun yaşamın nedeni olmasa da yardımcısı olmuş olabilir.
TAHIL
Her sabah bir İskoç geleneği olan yulaf lapasını yiyen 111 yaşındaki Annie Knight, uzun yaşamasını bu alışkanlığına bağlıyor. Dr. Weichselbaum göre ise yulaf lifli yapısıyla sağlığına çok yararlı.
İşte uzun yaşamanın sırlarıSÜT
116 yaşına kadar yaşayan Ekvadorlu Maria Esther uzun yaşamasının sebebinin içtiği keçi sütü olduğunu söylüyor. Uzmanlara göre, süt kemiklerin içerdiği kalsiyum ile kemiklerin
zedelenmesini ve güçsüzlenmesini önlüyor. Böylece, yaş geçse bile, insan daha dinamik ve sağlıklı bir yaşam sürebiliyor..

Alıntı : sabah.com.tr





https://youtu.be/zT4vb5Kau1s

uzun yaşayanlar ile ilgili video ile ilgili video

Günün Sözü: " Hayatın değeri, uzun yaşamasında değil, iyi yaşanmasındadır. Öyle uzun yaşamışlar vardır ki, pek az yaşamışlardır. Doyasıya yaşamak, yılların çokluğuna değil, sizin coşkunuza bağlıdır."  Montaigne

İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
24 Mayıs, 2017, Antalya


türkiye simgesi resim ile ilgili görsel sonucu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder