22 Haziran 2016 Çarşamba

BİLİNÇ ALTININ ÖZELLİKLERİ
































Değerli Dostlarım,

Bugünkü yazımızda sizlere daha değişik bir konuyu örneklerle daha ilginç hale getirilmiş şekliyle sunmaya çalışacağım, ilginizi çekeceğini umduğum bu makale de  bir çok farklı uygulamalarla karşılaşacağız.  Ama öncesinde :

Bilinç Altı Nedir.

Bilinçaltı Değişimi Sevmez

"Tabii bunun gibi derin bir konuya giriş yapmadan önce ” Bilinçaltı Nedir? ” sorusunun cevabını sindirmemiz gerekiyor. Merak etmeyin, sıkıcı değil. Okudukça sizi içine çekecek bir konu, o nedenle çekinmeden yazının devamını okuyabilirsiniz.
Bilinçaltı, insan beyninin Hard Disk’i dir. Benzetme olarak bunu seçtim. Her şeyi kaydeder. Gerekli gereksiz, en dikkate alınmayacak küçük detayları bile kaydeder. Aynı zamanda beynimizin güvenlik programıdır. İnsanın tehlikelerden korunmasında en büyük rolü bilinçaltı alırken, insanın en büyük saldırı açığıda bilinçaltıdır. Bilinmeyen en büyük saldırı yöntemleri ise REKLAMLAR dır."

Kaynak: Şizofren Psikolog

En iyi dileklerimle. Esen kalın.


Bilinçaltı Değişimi Sevmez,
Neden sevmez? Çünkü bilinçaltı tutarlı olmayı sever, tutarsızlık en nefret ettiği şeylerden birisidir.
Peki neden tutarlılık onun için bu kadar önemli? Bilinçaltına gelen her düşünce onun için bir tohumdur ve bu tohumu büyütmek için kendisine benzer düşüncelerden güç alır.
Para kötüdür sözü bilinçaltınıza kaydolmuşsa, bilinçaltınız bunu beslemek için hep ‘para kötüdür’ ile ilgili kanıtlar arayacaktır. ‘Fakir ama gururluyum’, ‘malım mülküm olacağına huzurum olsun’, ‘para elinin kiridir’ gibi sözler üretecek ve bunlardan güç alacaktır.
bilinçaltının gücü ile ilgili görsel sonucuBilinçaltı için iyi ya da kötü yoktur, o sadece tekrarlanan düşünceleri doğru kabul edip, onlar için kanıtlar arar.
Soru: Bilinçaltı için yıllardır inandığı bir şeyi değiştirmek zor mudur?
Cevap: Pek kolay değildir. Göçebe bir hayat yaşadığınızı düşünelim, bir yer buldunuz ve oraya yerleştiniz. İlk önce uzun süren emekler sonucunda bir ev yaptınız, sonra bahçeye domatesler, biberler çeşitli sebzeler ektiniz artık kurulu bir düzeniniz oluştu, her şeyi  bu düzene göre ayarladınız. Sonra aniden birisi geldi ve ‘Gidiyoruz, başka bir yerde ev kuracağız’ dedi, ne düşünürsünüz, ilk önce isyan edersiniz değil mi?
İşte bilinçaltı yıllardır koruduğu bir inancı veya düşünceyi, bir çok eylem ve duygu ile bağlantılandırır. Ona göre bu onun hayatta kalması için gerekli bir inanç veya düşüncedir, bu yüzden değişme zamanı geldiğinde buna çok direnir.
Soru: Peki Bilinçaltının bu direncini nasıl kıracağız.
Cevap: Bilinçaltı yavaş ve süreklilk arzeden bir değişime daha az direnir. Hayatımdan bugün alkolü atacağım dediğinde isyan çıkarır ama her gün yarım bardak azaltacağım dediğinde (iradeli olmak kaydıyla) buna ilki kadar direnmez, çünkü çoğu zaman bunun farkında olmaz. (Sigarada durum bu şekilde işlemez, nedenini daha sonra anlatacağım.)
Biz insanlar yavaş değişimlerin farkında pek olmayız. Çocuğumuzun büyüdüğünü, göbeğimizin çıktığını, yavaş yavaş yaşlanmaya başladığımızı farketmeyiz çünkü bu çok yavaş olur.
Tokyo’dan İstanbul’a kalkan bir gemi rotasında 1 santimetre sapma yapsa, o sapmayı 3-4 gün kimse farketmez ama altı ay sonra İstanbul’da olacağına Güney Afrika’ya gitmiş olur. Sadece 1 santimetre bunu yapar.
Bu yüzden bilinçaltının direnci ile karşılaşmadan değişmek istiyorsanız, Büyük düşünün ama küçük adımlarla başlayın.
Ve her gün 1 santimetre ilerleyin, asla aksatmadan…
Her gün 1 santimetre…
BÜYÜK DÜŞÜN, KÜÇÜK ADIMLARLA BAŞLA :)

Kaynak : Hakan Mengüç


Günün Sözü :
‘İnsan kişiliğindeki en büyük güç, kendi tutarlılığını koruma ihtiyacıdır.‘ Anthony Robbins


https://youtu.be/fNH03vw1r9M


hakan mengüç resim ile ilgili görsel sonucu


İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/

Haziran 21,2016, Antalya












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder