21 Haziran 2016 Salı

İNSAN ZİHNİNİN GÜCÜ- Donarak Ölen Denizci






gemi deposu resim ile ilgili görsel sonucu














 Çok değerli Dostlarım

Bugün kü yazımda sizlere gerçekten yaşanmış bir olaydan bahsedeceğim. Burada adı geçen şahsın bu olayda  bilinçaltı zihninin kaçta kaçını kullandığını bilemeyiz. Fakat şu bir gerçek ki insan bilinçaltı zihninin  hangi güçlere  sahib olduğunun açıkça ve anlaşıla bilirliği konusunda bizleri hayrete düşürecek bir yazıyı sizlerle paylaşmaktan çok mutluluk duyacağım.

Zihninizi her zaman ve en  iyi şekilde  kullanmanız temennisiyle. Esen kalın.

1950’li yıllarda bir İngiliz şilebi Portekiz’den aldığı Madura şaraplarını İskoçya’ya götürür. Demir attığı limanda yükünü boşalttıktan sonra, şilepte çalışan denizcilerden biri unutulan şarap kolisi kaldı mı diye denetlemek üzere soğuk hava deposuna girer. Onun içerde olduğunu fark etmeyen başka bir denizci ise, kapıyı dışardan kapatır. Soğuk hava deposunda mahsur kalan denizci, var gücüyle bağırır, çelik duvarları yumruklar, ama kimseye duyuramaz sesini. Çakısıyla içerden açmaya çalışır kapıyı, mümkün değildir. Boş şilep, yeni yükünü almak üzere Portekiz’e doğru yola çıkar.

gemi deposu resim ile ilgili görsel sonucuMahsur denizci, depoda açlıktan ölmeyecek kadar yiyecek bulur. Ama deponun dondurucu soğuğuna fazla dayanamayacağının bilincindedir. Kapıyı açamayan çakısıyla, çelik duvarlara kendisini bekleyen ölüm sürecini yazmaya, daha doğrusu kazımaya başlar. Günbegün, adeta bilimsel bir titizlikle soğuğun vücuduna önce uyuşturucu sonra yavaş yavaş öldürücü etkilerini, el ve ayaklarının nasıl duyarsızlaştığını, donan burnunu ve buz gibi havanın dayanılmaz yakıcılığını anlatır.
Şilep Lizbon’a demir attığında, soğuk hava deposunun kapısını açan kaptan, zavallı denizcinin cesediyle karşılaşır. Duvarlara kazıdığı acılı sonunu okur ve.. kendisi de hayretten dona kalır.
Çünkü soğuk hava deposunun derecesi 19’dur. İskoçya’ya götürdükleri Madura şarapları 18 derecede taşınmayı gerektirmiş, şilep yükünü boşalttıktan sonra soğutma sistemi zaten kapatılmış olup, kendi haline bırakılan deponun sıcaklığı bir derece de yükselmiştir.
Yani biçare denizci donarak ölmemiş, donduğunu sandığı (ya da donacağına inandığı) için ölmüştür.

(Kaynak: Bernard Werber, ‘İzafi ve Mutlak Bilgi Ansiklopedisi’)

Yukarıdaki hikayeyi mutlaka bir yerlerde değişik şekillerde okumuşsunuzdur, özellikle paylaşmak istedim çünkü hikayenin doğru ve aslını kaynağı ile görmenizi istedim.
Bir insan donacağına bütünüyle inandığı için asla doyulmayacak hatta üşümeyecek bir yerde donarak ölmüştür. Bu üzüntülü bir hikaye olmakla birlikte bir yandan da insan zihninin daha çok bilinçaltının neler yapabileceğini bize göstermiştir.
İnsan Zihninin Gücü adlı yazı dizimde elimdeki gerçek hikayeleri ve videoları sizlerle paylaşacağım.

Bu konudaki bazı okuyucu yorumları:

Fatma  Şubat 2, 2010
yani soğukta kalsak havayı sıcakmış gibi imgeleyerek daha uzun sure hayatta kalabiliriz.
Yada diyet yaparken yemek yemeden sadece yemişiz gibi düşünebiliriz.
ya da diyet sırasında diyeti bozsak bile bozmamış hic yememiş gibi düşünüp kalori almayı engelleyebiliriz super.

Gülşen  Nisan 7, 2010
insan bilinmez bir muamma. şartlanmış lığın böylesine pes doğrusu. Demek ki güzel şeyler için kendimizi şartlandırsak gerçekmiş gibi mutlu olabiliriz

 mt  Şubat 24, 2012
yani adam 18 derecede ölürse normal, 19 derecede ölürse kendi hatası mı oluyor



https://youtu.be/63KB4OL-sY0



Sen düşünceden ibaretsin.
Dr. Masaru Emoto su üzerine yaptığı deneyde su moleküllerinin olumlu veya olumsuz düşünceden etkilendiği ispatladı. Pis suya söylenen güzel sözler suyu temizliyor, temiz suya söylenen kötü sözler de suyu kirletiyordu. (videoyu yanda izleyebilirsiniz.) Bedenimizin %70’i su. O yüzden her gün kendinize söylediğiniz sözler bedeninizi, bilinçaltımızı etkiliyor. Artık şikayet etmeyi, şikayet içeren sözcükleri kullanmaktan vazgeçmeliyiz, yoksa bilinçaltımız olumsuz sözcüklerle bir çöplüğe dönebilir. Mevlana’nın dediği gibi; “Kardeşim sen düşünceden ibaretsin. Gül düşünür gülistan olursun, diken düşünür dikenlik olursun.”


Kaynak : Hakan Mengüç

Günün Sözü :
 “İnsanların zihninden yeryüzünden kazanılandan daha fazla değerli taş ve altın çıkarılması  mümkündür.”
Thomas Edison


İbrahim Birol,   http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
Haziran 20, 2016, Antalya









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder