12 Haziran 2016 Pazar

İYİLİK VE KÖTÜLÜK




iyi insan resmi ile ilgili görsel sonucu

















Kişisel Gelişim


Çok değerli dostlar,


Bugün Türk Milleti yine bir başka tarihi  gün yaşayacak. Türk Milli takımımız Fransa da  düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonasında, Hırvatistan karşısında ilk maçına çıkacak. Milli Takımımıza bugün ve  turnuva boyunca oynayacağı tüm maçlarda sonsuz başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcınız, yolunuz açık olsun...         

avrupa şampiyonası 2016 amblemi ile ilgili görsel sonucu
            12 Haziran       Saat : 16.00



Kişisel gelişimimizle ilgili  olarak, bugünkü yazımız, iyilik ve kötülük. Bu konuda bazı Makale  ve köşe yazarları ne tür görüşler bildirmişler. Aşağıda konuyla ilgili yazılar sizleri en iyi şekilde aydınlatacaktır.  
Değerlerimiz içinde yer alan İyilik ve Hoşgörü ile ilgili,
İyilik yap, iyilik bul. Kim kazanmış kötülükten...

İyilik, herhangi bir çıkar, karşılık beklemeden yapılan yardımdır . İyilik yapmak aslında herkeste olması gereken, insanların mutlu olmasını sağlayan özelliklerden birisidir. İyilik hem iyiliği yapanı, hem de bu iyilikten nasiplenenleri mutlu eder.

Suya atılan taşın etrafında oluşan halkalar misali yayıla yayıla genişler ve yeni iyiliklere ortam hazırlar.

İnsan ne yaparsa aynısı kendisine geri döner. İyilik yapan iyilik bulur, karşısındaki insanı dinleyen anlayış görür. Psikolojide böyle bir geri dönüş ilkesi vardır. İyilik yapmak, bilindiği gibi sadece maddi yardımda bulunmak değildir. İnsanlara güler yüz göstermek, bir çiçek vermek, tebessüm etmek, hoş bir söz söylemek bunların hepsi birer iyiliktir. İyi olan her şey, kendisini sevenlerle işbirliği yapar ve kendisini sevenlere bir gün olur geri döner.
  • Yaşamını sevgiyle doldur.
  • İyi insan olmak için nelere ihtiyacın olduğunu düşün
    Her şeyin gönlünüzce olması ve her zaman iyi insanlarla karşı karşıya gelmeniz dileklerimle. Esen kalın.
"İyilik ve kötülük diye bir şey yoktur, fakat bizler düşüncelerimizle iyiyi ve kötüyü yaratıyoruz!” William Shakespeare

İyilik ve kötülük var mıdır? Yoksa bizlerin bir düşüncesinden mi ibarettir? Birisi için iyi olan bir şey bir başkası için kötü olabiliyorsa iyinin ve kötünün analizini neyi referans alarak yapacağız?
Dahası beynimizi ve zihin programımızı değiştirerek iyi ve kötü sınıflandırmalarımızı değiştirebilir miyiz?
İyi ve kötünün ne olduğu kişiden kişiye değişse bile tüm insanlığın bir paydada buluştuğu değerlere göre iyi ve kötüyü sınıflandırmak yanlış olmayacaktır. Bu payda vicdan paydasıdır.
Bir işi yapmaya giriştiğinizde zihin programınıza danışarak o işin iyi mi yoksa kötü mü olduğu konusunda hüküm vermeden önce düşünceyi bir de kalp kökenli vicdan süzgecinden geçirin.
 
Vicdanınız size hiçbir zaman yanlışı önermez. Yolda yürürken ve siz 5 parasız iş arıyorken yolda bir poşet dolusu dolar gördüğünüzü var sayalım.
Zihniniz size bu parayı indiragandi yapmanızı saniyede bin kez önerecektir. Çünkü işsiz birisiniz ve para sizin için çok iyi bir ilaç gibi görünür. Zihniniz size bunu söyler.
Vicdanınız ise size bu paranın başkalarına ait olduğunu ve başkalarının emeği olduğunu telkin edecektir. Bu noktada iyi olan şey nedir, kötü olan şey nedir?
Zihne göre iyi olan şey, paraları çaktırmadan cebe indirmek ve arazi olmaktır.
Vicdana göre iyi olan şey bu parayı en yakın karakola teslim etmektir.
Amerikalı birinin vicdanı ile Çinli birinin vicdanı bu noktada ortak çalışacaktır. Ama milyoner bir insan ile fakir bir insanın zihni burada çeşitli ayırımlara girişecektir. Milyoner kişi bu paraya ihtiyaç duymadığı için sahibine teslim etmeyi uygun bulacaktır. Hem vicdanı hem de paraya doymuş zihni bunu önerecektir. Yoksul kişi için durum daha karışıktır ve içsel çatışma içindedir. Gördüğünüz gibi çevre faktörü ekonomik durum zihnin vicdanı üzerinde etkileyici faktörlerdir. Fakat kalp kaynaklı vicdan üzerinde bu tür dış etkilerin gücü yoktur.

Kaynak :          Eylül 17, 2015 3:5

İyilik ve kötülükle ilgili Sözler:

" İyi insanlar çiçeklere benzer. Narindirler. Sert rüzgarlarda, kar kışta zarar görürler. Sert iklimlere dayanamazlar.
Kötüler deve dikeni gibidir. Sert rüzgara da, susuzluğa da, güneşin sıcağına dayanır.
Kötülük, iyilikten daha serttir.
Kötülüğün dikenleri, görüntüsü, sertliği güçlüymüş gibi gösterir onu. Oysa hayatın dışındadır, yaşamın parçası değildir ve sevilmezler.
İyilik bir çiçek gibi narindir ama bir çiçek gibi sevilir, el üstünde taşınır, gönülleri fetheder. O yüzden bir dikenden daha güçlüdür aslında.
Arı çiçeklerden bal yapar, dikenlerden kaçar.
Kötülük bulaşıcıdır, her yana yayılır. Yayıldıkça gücü artar, mutluluk azalır.
İyilik ihtiyaridir, isteyene gider. İyilik yayıldıkça, mutluluk artar.
İyi insanlar kırılgandır, kötüler yüzsüz.
İyi insanlar mahcuptur, kötüler arsız.
Kötülük, taşa benzer bir de. Serttir, kabadır, zarar verir. Onu aşmak zordur. Ancak kötülükten daha sert bir şeyle onu kırabilir ve yenebilirsiniz."
İyi insanlar suya benzer.
Şeffaftır, yumuşaktır, sakindir.

Kaynak : Kemal Öztürk



İbrahim Birol: http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
Haziran 11, 2016, Antalya







Günün Sözü :


Yediveren Yayınları'nın fotoğrafı.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder